ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова се прегръща тайно с ченгета от ДС и военни - куп генерали и полковници на явката, червената лидерка мълчи гузно и бяга от медията ни (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова се прегръща тайно с ченгета от ДС и военни - куп генерали и полковници на явката, червената лидерка мълчи гузно и бяга от медията ни (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

132598
на 10.05.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Корнелия Нинова се прегръща тайно с ченгета от ДС и военни - куп генерали и полковници на явката, червената лидерка мълчи гузно и бяга от медията ни (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерката на БСП Корнелия Нинова сдружава партията със скандални паравоенни съюзи и обединения на бивши ченгета от Държавна сигурност, научи ПИК. Председателката на червените се среща тайно с въпросните организации в малка зала на столичен хотел, вместо да направи това официално в централата на "Позитано" 20.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Нинова е затворила залата, където се провежда събитието и държи речи, в които громи концесията на летище "София". Както и иска наблюдатели от въпросните ДС и военни структури във всяка секция, което ПИК разкри още преди ден. Целта на присъствието им в секциите е да организират след това провокации и да свидетелстват уж за изборни манипулации, като оспорват вота при загуба на БСП. 

След края на събитието, продължило около 50 минути, медиите бяха допуснати в залата, освен агениця ПИК. Неизвестен мъж спря водещата Ива Николова да влезе в залата, заявявайки, че е за нейно добро: " Вътре е пълно с военни и ченгета. За ваше добро е да не влизате, опитвам да ви предпазя". Пиарката на Нинова пък заяви, че събитието било частно и ще допускат само медии по избор. 

На излизане Корнелия Нинова бе оградена от няколко яки мъжаги, които я пазеха от камерата ни. Сред тях беше и мощният червен депутат Атанас Зафиров, който лъсна в близки връзки с Бенчо Бенчев покрай ефарата с укриването на Митьо Очите в Турция.

Лидерката на БСП отказа да отговори на въпроса на ПИК защо се сдружава с ченгета от ДС и военни и гузно побърза да се скрие в асансьора на хотела.

Други присъстващи на сбирката също отказаха да говорят пред камерата ни и заявиха, че събитието е частно. 

Друг от присъстващите заяви, че търсят партия, която да отговаря на исканията им и са намерили това в лицето на БСП. "Ние се интересуваме от окомплектоването на армията и търсим контакт и с министрите, но няма чуваемост", заяви мъжът, който се представи като член на Съюза на офицерите от запаса. 

Атанас Зафиров заяви пред камерата ни, че са подписали споразумение за подкрепа с военни и не намира нищо лошо в това. "Това е поредното обединение за БСП, тези хора са български военнослужещи и са работили за родината", заяви Зафиров. 

ПИК научи, че сред присъстващите на сбирката са полк. Пламен Халачев (директор на Център за изследване на политиките в отбраната- ЦИПСО), синът на охранителя на Тодор Живков Димитър Мурджев - Лазар Мурджев. Той е шеф на организацията "БРОД за България".

Видни участници в срещата са и шефът на Военния съюз полк. Ангел Тюфекчиев, членът на УС на КООСО Румен Кисьов, Димитър Попов, ВВС генералът и ДС агент ген. Евгени Манев.

Присъстват и полк. Георги Цветков също от ЦИПСО, Йордан Георгиев, бившият зам.-началник на отбраната ген. Стефан Василев, полк. Константин Болярски също от КООСО, както и Генади Ганчев, който е известен политически номад, а в последните години се самоопределя като „любимеца на Корнелия Нинова“.

Сред видните военни на сбирката са и ген. Димитров, полк. Митко Йоцов, който на предишните местни избори се яви с ВМРО в Шумен, полк. Константинов, полк. Иван Иванов също от КООСО, полк. Анев, полк. Димов.

На сбирката е и бившият началник на Главния щаб на Военновъздушните сили ген. Володя Цветанов, който е и експерт към Министерство на отбраната, както и ген. Йохан Петков - бивш аташе по въпросите на отбраната на България в Русия, както и неуспял кандидат депутат от "Коалиция за България". 

Всички присъстващи военни са с принадлежност към бившата държавна сигурност, сочи още справката за биографиите им.

Нинова държи събитието в тайна, защото подобно обединение, в което вкарва партията, е неприемливо за голяма част от социалистите. Те са скандализирани от коалирането с над 20 паравоенни организации уж за подпомагане на социалистите на евровота на 26 май. Въпросните структури са обединени в Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната (КООСО). 

В нея влизат 22 структури освен на бивши военни, и на служители на злокобната държавна сигурност. А от своя страна тя е в пряка връзка с друга паравоенна структура "БРОД за България". По информация на ПИК, Корнелия Нинова е успяла да прокара скандално тази точка и да бъде гласувано коалирането с тези организации на последния пленум, без обаче социалистите да са наясно какво точно означава петбуквената абревиатура.

Преди месец всички тези паравоенни формирования се бяха събрали в хотел "Здравец" в Тетевен, където са редили бъдещия служебен кабинет на президента Румен Радев, провокирани от убеждението, че след европейските избори Бойко Борисов ще подаде оставка, както разкри ПИК TV на живо от Тетевен. Същите са и в основата на изграждането на бъдещата партия на Радев.

Речи пред бившите военни и тъмночервени куки от ДС са държали двама любимци на Румен Радев - академиците Георги Марков и Стефан Воденичаров, свързани със съюз "Единение", които се гласят за премиери в кабинет на президента.

На всичкото отгоре сбирката е била покровителствена от военното министерство, което поело масрафа на заговорниците в Тетевен. На нея присъствал и служителят на Министерството на отбраната Иво Антонов, който се оскандали още в началото на този мандат на Борисов, тъй като в нета се появи негова снимка, на която той отправя хитлеристки поздрав.

През последните месеци паравоенните формирования се събраха на обединителна сбирка, на която взеха решение за овладяване на властта. Шеф на КООСО е о.р. полк. Иван Иванов, бивш кадровик на военното ведомство, който напусна армията по време на управлението на ГЕРБ, като остро се противопостави на реформата, а след това стана зам.-военен министър в кабинета на Пламен Орешарски. На същия принцип на напускане и противопоставяне на властта президент стана и Румен Радев.

Паравоенните формирования не крият привързаността си към днешния президент. Ето какво се казва в тяхна декларация, подписана от Иван Иванов:

"Заставаме изцяло зад усилията на президента на Републиката и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили генерал Румен Радев да отстоява конституционните правомощия на президентската институция и да издига нейната роля като инкубатор на национални идеи и инициативи, свързани с изграждане на сигурна и просперираща България"

Сред 22-те паравоенни структури в КООСО влизат и председателствани от Лазар Мурджев, който е син на личния телохранител на Тодор Живков ген. Мурджев, оскандаленият покрай пловдивския транспорт бивш общински съветник на БСП Ангел Батаклиев, о.р. майор Мирослав Писов.

Социалистите са в ужас от разширения състав на КООСО, който веднъж вече е подписвал споразумение със Сергей Станишев, но тогава в него са членували много по-малко организации. Всъщност техен постоянен партньор е "Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва".

Сегашната структура на КООСО обаче ги плаши не само със състава си, но и с намеренията си да щурмува властта чрез Румен Радев, партията му, която те градят, както и служебния му кабинет, заради който се събраха и в хотел в Тетевен. 

Припомняме, че Корнелия Нинова натъпка централата на партията на "Позитано" 20 с бивши ченгета, които са овладели от архивите и счетоводството до охраната на входа. В техни ръце са всички лични досиета на членовете на столетницата.

Преди дни ПИК разкри и нова скандална схема на въпросните формирования, които готвят провокации за изборите. 

Близката до ченгетата от КООСО също военна организация НАС (Национална асоциация Сигурност) е пуснала писмо до ЦИК с искане нейни членове да станат наблюдатели на изборния процес.

Както ПИК вече разкри, НАС е председателствана от бившия полковник от тайните служби Чавдар Петров, баща на уволнения от КОНПИ за изнасяне на класифицирана информация Кирил Петров.

Разследване на медията ни показа, че Петров - младши е разкривал тайни за разследване срещу заместника на Корнелия Нинова – Кирил Добрев.

Бившите военни и ченгета от ДС около Петров бяха засечени от екип на ПИК на тайна сбирка в Тетевенския Балкан, където заговорничеха за сваляне на законно избраното правителство на Бойко Борисов.

После ги документирахме и на „явка“ в столичен ресторант заедно с бизнесмена от Виена Стоян Стайков (на колажа вдясно) и близкия до израелските тайни служби Асен Пейчев.

Към кръга около Чавдар Петров (на колажа вляво) гравитират и генерал Златан Стойков, бивш шеф на Генералния щаб при Станишев, представители на Асоциацията на разузнавачите от резерва на Горан Симеонов, ВКР-тата на Чавдар Борачев, мистериозното гражданско движение "Брод за България", основано от Лазар Мурджев, син на телохранителя на Людмила Живкова от УБО Димитър Мурджев.

Сега ченгетата около Чавдар Петров, обединени покрай „Позитано“ и президента, умуват да вкарат наблюдатели в изборните секции, а след края на вота да коментират пред медиите, че са попаднали на десетки фалшификации. И да обявят изборите за манипулирани в полза на ГЕРБ.

„Залагат капанчета навсякъде. Няма да се поколебаят да опорочат изборите и да всяват хаос“, твърди информаторът на ПИК.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК