ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Николина Ангелкова открива сбирката на туристическия бранш с прогноза за трудна година (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Николина Ангелкова открива сбирката на туристическия бранш с прогноза за трудна година (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)

22540
на 23.04.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Николина Ангелкова открива сбирката на туристическия бранш с прогноза за трудна година (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Министърът на туризма Николина Ангелкова, столичният кмет Йорданка Фандъкова и шефът на парламентарната комисия по туризма Петър Кънев откриват 6-а годишна среща на Националния борд по туризма с участието на представители на над 150 лидери в туристически бранш, международни и местни корпорации и организации, IT специалисти, телекоми, банки и финансови институции, работодателски и браншови организации.

препоръчано

"2019 г. ще бъде много динамична и трудна година, изпълнена с борба за всеки един турист. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на 6-ата годишна среща на Националния борд по туризъм. „Непрекъснато говорим какво притежава нашата страна, какви са богатствата, които имаме, различните видове туризъм. Но много важно е да си отговорим на въпросите - къде, кога и как искаме да стигнем. Отговорът е, че искаме България да стане целогодишна туристическа дестинация“, заяви Ангелкова. 

„Важно е да си дадем ясна сметка, че 2019 г. ще бъде много динамична и трудна година, изпълнена с борба за всеки един турист. С предстоящите промени в Закона за туризма ще продължим да работим за намаляване на административната тежест и тези ненужни изисквания, които пречат да се развиват хотелите и местата за хранене, да отпаднат и да можем да отговорим на европейските изисквания“, заяви министърът на туризма. 

Ангелкова посочи, че ще се работи и по развитието на конгресния туризъм. „Ще предложим в Слънчев бряг да бъде изграден конгресен център. На 31 май Министерството на туризма организира Международен инвестиционен форум с участието на големи хотелски вериги, туроператори и др. в Слънчев бряг. Ще направим предложение там да бъде изграден конгресен център, за да може в „крилата на сезона“ да има възможност да се привличат различни събития“, съобщи Ангелкова. Тя заяви, че предстои създаване и на Консултативен съвет, свързан с дигитализацията, към Министерството на туризма.

От Националния борд по туризъм отправиха две предложения към Министерството на туризма и Столична община - 1% от приходите по туризъм да бъдат реинвестирани в национална туристическа реклама и маркетинг на България като туристическа дестинация, както и да бъде издигната кандидатурата на София за Европейска столица на интелигентния туризъм за 2020 г.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК