Издателят на ПИК Недялко Недялков: Проф. Герджиков е моралният победител. Машините и полицейщината на Рашков произведоха диктатор-генерал от латиноамерикански тип. Днес е финалът на държавния преврат на Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Издателят на ПИК Недялко Недялков: Проф. Герджиков е моралният победител. Машините и полицейщината на Рашков произведоха диктатор-генерал от латиноамерикански тип. Днес е финалът на държавния преврат на Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

181089
на 21.11.2021
Издателят на ПИК Недялко Недялков: Проф. Герджиков е моралният победител. Машините и полицейщината на Рашков произведоха диктатор-генерал от латиноамерикански тип. Днес е финалът на държавния преврат на Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Проф. Герджиков е моралният победител днес, а от утре България се сдобива с абсолютен диктатор, сюблимиращ цялата власт, обяви в студиото на ПИК ТВ издателят на ПИК Недялко Недялков.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Днес е финалът на държавния преврат на Радев, започнал през лятото на 2020 г. с тъй наречените "протести", финансирани и вдъхновени от подсъдими олигарси и чужди посолства. Трябва да признаем с печал, че този преврат се увенча с успех заради липсата на съпротивителни сили в гражданството общество и заради крехкостта на българската демокрация.

Герджиков печели именно защото е морален, а категорията "морал" е абсолютен дефицит при формалния победител Радев - първия държавен глава в историята ни, погазил Конституцията.

Машинният вот и полицейщината на Рашков произведоха самодържец от латиноамерикански тип, а интелигентните и нормалните българи в момента са потиснати, отчаяни и уплашени за бъдещето си. В ход е реваншизъм, задава се правителство, което ще е под контрола на Радев - истинския стопанин на държавата оттук-нататък, който ще назначава и уволнява министри според кефа и интересите си.

Герджиков нямаше как да спечели, и по обективни, и по субективни причини. От една страна вече половин година цялата държавна машина за репресии и пропаганда е в ръцете на опонента му. Стигна се дотам полиция да нахлува в автономния Софийския университет, да сплашва студенти и преподаватели като послание срещу ректора проф. Герджиков. От друга страна самата кампания на професора бе построена грешно, излъчваше разнопосочни послания, колебливост. Да не говорим, че стартира прекалено и фатално късно - илюзия е, че само за месец и половина един неразпознаваем човек може да спечели изборите в контекста на абсолютизма на неговия конкурент в изборите. 

Проблем бе и неясната формула, по която бе издигнат Герджиков. Уж подкрепен от ГЕРБ, но безспорният авторитет на ГЕРБ Бойко Борисов нито веднъж не застана до него. Поне публично. В началото професорът твърдеше, че не е кандидат на ГЕРБ, после се поправи и тези неясни послания разколебаха и демотивираха допълнително и без това сплашения електорат на партията.

Обективен проблем, разбира се, е и фактът, че мачът сякаш бе "свирен" някъде другаде, в някакви легации и някакви чужди столици, а не пред урните. Създаде се усещането, че от избирателя на практика нищо не зависи - ония, на върха, са се сговорили, а в същото време вотът с машините е фалшифициран в полза на действащия държавен глава, който държи контрола върху тях.

Как да не спечели Радев, като органично влезе в образа на "слуга на двама господари"? Веднъж Байдън го хвали в речта си за "трите морета", а в същия момент Путин го пуска на снимка във фейсбука си и го хвали, че е обявил Крим за руски?! Ясно е, че Радев обслужва всеки друг, но не и българските национални интереси. Цената на неговия успех ще платим всички ние - следват предателство спрямо Македония, узаконяване на еднополовите бракове, ядрени бази в Черно море, бежански поток, непоправимо разстройство на отношенията ни с Турция.

"Той е пенсионер, не е никакъв генерал, това е добре да се знае. Разликата е между 15-20%, Радев печели. Моралният победител е проф. Герджиков. Моралът е нещо дефицитно за победителя, който е първият държавен глава, нарушил Конституцията. Имаме си и формален победите, имаме си и морален победител. Имаме си два свята, обединението е мираж. Народът показва червен картон на всички, избирателната активност ще е най-ниската в цялата ни история. 70% са в опозиция на политическата класа. За следващия президент ще са гласували около 1 млн. души“, каза Недялко Недялков.

"България, една извадка от българите, си произведоха диктатор, който ще управлява лично. Според кефа и интересите си ще назначава и освобождава министри. Имаме си един реинкарниран сталинизъм. Това е ефектът, че полиция за първи път нахлу в автономния СУ, да сплашва, като предупреждение. Това очевидно не е проблем за никого, дори се приема с наслада, тълпата пирува върху трупа на цялото отечество", продължи той.

"От пет години в това студио казвахме, че Радев приготвя държавен преврат. Неговият преврат успя", обобщи ситуацията издателят на ПИК. Той отново припомни, че очевидно машините са под контрол на Радев. "Не бива да пестим нищо. Проф. Герджиков е достойна кандидатура, стоеше като цивилизован мъж. Ситуацията обаче е истерична, че той едва ли беше адекватната кандидатура. Едва ли беше адекватно да бъде номиринан месец преди изборите. Истината е, че ГЕРБ подходи несериозно към кампанията, излъчваше колебливи анонси. До него до последно не застана Бойко Борисов. Той не застана визуално за него, това щеше да е важно послание, което можеше да мобилизира електората, който е изплашен, хората са на кръстопът. Убеден съм, че с една кандидатура на проф. Балтов или проф. Мутафчийски, щеше да стои по друг начин. Не стана ясно и защо проф. Герджиков в последния момент се е съгласил. Остана едно послевкусие за Цецка Цачева", продължи с анализа ли Недялко Недялков.

"Няма опит в политика, проф. Герджиков беше похарчен. Нямаше никакви послания в кампанията. В дебата говори като интелигентен мъж, пропусна да зададе изключително важните въпроси“, изтъкна той.

Главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова допълни, че тези въпроси са останали незададени по непонятни причини. "Разследва се от ОЛАФ Пламен Узунов как е изхарчил 29 млн. евро", изтъкна тя.

"Никой не попита реципрочно за СРС-тата, кажете ми - възможно ли е да каже в дебата, че проф. Герджиков е от коалиция Магнитски?", учуди се Недялков.

"Герджиков и Борисов непрекъснато са в обяснителен режим, Рашков и Радев не отговарят на въпросите", подкрепи го главният редактор на ПИК.

ГЕРБ не поиска касиране на изборите, ГЕРБ не каза, че хората, вотът на хората, е подменен, продължи Недялко Недялков.

"Свидетели сме на тъжна картинка. Съгласен съм, че ще имаме един нелегитимен президент и едно нелегитимно правителство. Голяма част от обществото няма да е представена. Очакваме сътресения, споровете и скандалите да продължат и може би напролет нови избори. Не виждам как дори и да има правителство, то ще изкара по-дълго време. Силно вярвам, че няма да има достатъчно депутати, които да прокарат тези конституционни промени и здравият разум ще надделее. Най-вероятно ще имаме нов-стар президент. ГЕРБ не направиха много неща, които не направиха, но за нас е важно какво ще направят оттук насетне, защото те са единствената опозиция в следващия парламент", коментира колегата Асен Рашков.

"Румен Радев ще овладее, овладява законодателната власт, а през законодателната и съдебната. Сега ще махнат главния прокурор", предупреди главният редактор на ПИК.

Според Недялко Недялков, първото нещо, с което новата власт ще се заеме, е със закриването на КПКОНПИ. 

"Самият Румен Радев цитираше твърдения на Божков срещу Бойко Борисов", припомни Асен Рашков.

"Обвинителите на Божков са САЩ, не Гешев...", допълни Звездомира Мастагаркова.

"Радев е човекът, удобен и на двете посолства - американското и руското, това е удобният политик, признат е като чуждия резидент на омертата в България. Това, което пуснахме от "Уикилийкс", е много показателно. Проектът "Румен Радев" е проект от 2009 г. Ние сме едни опитни зайчета“, коментира Недялков.

Трябва ни нов кандидат, който да не се лута между Москва и Вашингтон, вметна Асен Рашков.

"Българите си нямат партия, партия на българските граждани. Ще ни управляват популисти", отчете Недялко Недялков. "ГЕРБ губи физиономията си. ГЕРБ няма посока, джендъризира се, не защитава консервативните българи. България чака своя Орбан. Не съм го казал само аз - и Георги Марков, и други хора. България чака своя политик тип Виктор Орбан. Такъв политик преходът все още не е родил, не е създал. Надявам се, че в това блато, в което затъваме, в тази водевилна диктатура, в която сме нагазили, чакат един автентичен консервативен проект, на загрижени за семейството и ценности, за нормалния живот в българския дом. Крайно време е да си подредим собствения дом", завърши Недялко Недялков.

"Нека да кажем на хората, ПИК няма да отстъпи, ПИК ще стои на своя пост като гарант за някаква нормалност. Нашата единствена идея е да отстояваме интересите на хората. ПИК ще бъде най-дръзката опозиционна медия. Ние ще сме гарант, диктатурата, която надвисва, да не се разгърне в пълна степен. Без контрол, наистина се превръщаме в антиутопия по Оруел", увери читателите ни Недялко Недялков.

"С помощна на машинния вот подмяната е на лице“, изтъкна той и допълни, че това е станало и с помощта на хората, които са демонстрирали своята апатия на двата избора - миналата и тази неделя.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК