Издигат паметник на Божидар Димитров в Созопол

КУЛТУРА

Издигат паметник на Божидар Димитров в Созопол

22813
на 29.06.2020
Издигат паметник на Божидар Димитров в Созопол
Автор:   ПИК

На 1 юли в Созопол поставят бюст-паметник на проф. Божидар Димитров. Събитието се организира по повод втората годишнина от кончината му и ще се проведе във фоайето на Археологически музей - Созопол.

препоръчано

В музея ще бъде открита и гостуваща фотоизложба на НИМ под надслов „Той живя за България”, която беше представена миналата година в Националния исторически музей. Бюст- паметникът, който ще бъде открит от кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев, е дарение от г-н Турхут Исмаил - личен приятел и съмишленик на Божидар Димитров. Автор на бронзовата пластика е известният пловдивски скулптор Иван Тотев.

Роденият в Созопол Божидар Димитров (03.12.1945 г.– 01.07.2019 г.) е известен български учен-историк, публицист и общественик. Легедарен дългогодишен директор на Националния исторически музей. В негова памет с решение на Общински съвет една от улиците в центъра на Старият град и Археологически музей - Созопол носят неговото име.

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 294
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това