Износът на ток скочил с почти 200% за година

Балкани

Износът на ток скочил с почти 200% за година

6375
на 07.02.2019
Износът на ток скочил с почти 200% за година
Автор:   ПИК

Според данни на Електроенергийния системен оператор, до 3 февруари износът на ток от България за съседни държави се е увеличил с почти 200%.

препоръчано

Износът на ток се е увеличил със 199,72% за година, показват данните на държавния Електроенергиен системен оператор. Увеличението се дължи най-вече заради нарастване на износа за Турция.

Справката за текущия енергиен баланс отчита ръст на производството на електроенергия с 12 на сто, докато потреблението се е увеличило с близо 5%, предава БНТ.

Държавата отчита, че увеличеното производство се дължи най-вече на базовите за страната мощности - АЕЦ и ТЕЦ. В същото време големите възобновяеми енергийни централи са намалили производството си с над 3 на сто.

Увеличение има единствено за ВЕИ мощностите включени към доставчиците на ток, които осигуряват електроенергия за битовите потребители и дребния бизнес.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
РАЗКРИТИ: Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньора РАЗКРИТИ: Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньора
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Радев: Газовата ни връзка с Гърция не е просто инфраструктура, а геополитика (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Радев: Газовата ни връзка с Гърция не е просто инфраструктура, а геополитика (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това