Износът на ток скочил с почти 200% за година

Балкани

Износът на ток скочил с почти 200% за година

7070
на 07.02.2019
Износът на ток скочил с почти 200% за година
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Според данни на Електроенергийния системен оператор, до 3 февруари износът на ток от България за съседни държави се е увеличил с почти 200%.

препоръчано

Износът на ток се е увеличил със 199,72% за година, показват данните на държавния Електроенергиен системен оператор. Увеличението се дължи най-вече заради нарастване на износа за Турция.

Справката за текущия енергиен баланс отчита ръст на производството на електроенергия с 12 на сто, докато потреблението се е увеличило с близо 5%, предава БНТ.

Държавата отчита, че увеличеното производство се дължи най-вече на базовите за страната мощности - АЕЦ и ТЕЦ. В същото време големите възобновяеми енергийни централи са намалили производството си с над 3 на сто.

Увеличение има единствено за ВЕИ мощностите включени към доставчиците на ток, които осигуряват електроенергия за битовите потребители и дребния бизнес.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК