Вход
София
Времето в София 13 o C

ИНТРИГА! Новият служебен министър на културата не би връчил орден "Златен век" на Димитър Иванов

ИНТРИГА! Новият служебен министър на културата не би връчил орден "Златен век" на Димитър Иванов

на 01.02.2017
4707
5
ИНТРИГА! Новият служебен министър на културата не би връчил орден "Златен век" на Димитър Иванов
Автор: ПИК
01.02.2017
5
4707

Новият служебен министър на културата ще направи основна ревизия на предното управление. Това заяви Рашко Младенов пред Нова телевизия, като допълни, че поради краткото време не може да се правят кардинални промени, но може да се направи анализ и предложения към следващия министър. 

"Ревизия ще има, това ще се направи навсякъде. Рашидов е човек в друга област на културата. В момента, в който си предавахме министерството, заявих че имаме стилистични разлики. Ще има ревизия за това как се е движил бюджетът. Няма да имам време за поправки, а за ревизия и анализ, както и да направя някои предложения на следващия министър", заяви театралът.

Младенов призова всеки, който има предложения и решения за ситуацията с културата у нас, да дава идеи за подобрения и да се търсят решения. "Ние сме се затворили в около 35 театри, които се субсидират.Ще направя райониране, за да се помогне на тези които са най-зле, да се направи една специална сесия с проекти, които предлагат", заяви Младенов.  

За това как е станал служебен министър на културата Младенов заяви, че е получил есемес лично от президента Радев, последвал е разговор и след кратко умуване е приел. "Искаше да чуе моето разбиране за политиката в областта на културата, аз споделих моите виждания, помислих и се съгласих", разкри Младенов. Той приел, защото вече имал опит в тази област и установил, че през годините обича тази работа. 

По повод разразилия се скандал между писателя Стефан Цанев и отказа му да вземе орден "Златен век", защото Димитър Иванов вече има такъв, Младенов заяви, че той не би връчил такъв на Иванов и прекрати темата. 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34629
архив

Най-добрата диета - ядеш каквото ти се яде, когато си поискаш и колкото си искаш. Вярно, не се отслабва, но затова пък ти е приятно да я спазваш.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x