Истината за съдебната реформа – трябва да се намерят “хора, които да пищят“ срещу Гешев и “наши хора“ от Щатите, “за да го приключим“

Акценти

Истината за съдебната реформа – трябва да се намерят “хора, които да пищят“ срещу Гешев и “наши хора“ от Щатите, “за да го приключим“

41349
на 17.03.2023
Истината за съдебната реформа – трябва да се намерят “хора, които да пищят“ срещу Гешев и “наши хора“ от Щатите, “за да го приключим“
Автор:   ПИК

Потресаващите разкрития на прокуратурата поставят въпроса, ако някой е готов да плати 400 000 евро за отстраняване на полицай, колко е готов да брои за прокурори, следователи, съдии

препоръчано

Един списък, две бележки и аудио записи на телефонни разговори и проведени на срещи, които бяха огласени днес от прокуратурата, са на път да сринат и без това разклатената представа за демокрация и държавност у нас, пише в свой анализ в. Труд.

Връзки на петимни да управляват държавата политици с именити фигури от престъпния свят, неограничено финансиране от олигарси-бегълци от правосъдието за свалянето на главния прокурор Иван Гешев - в т.ч. за плащане на лобисти от САЩ, за скалъпване на компромати и финансиране на „свободна“ медия за поръчкови публикации и участия в телевизионни предавания, платен колосален подкуп за уволнение на разследващ полицай, списък с нарочени за дискредитиране прокурори, следователи и съдии от закритите специализирани структури. Всичко това, заедно с конкретно посочени имена, прякори и други детайли, се съдържа в записи, открити в домовете на две лица, обект на разследване за данъчни престъпления и пране на пари – небезизвестните Тони Иванов, известен като Тони Парфюма, и Дилян Георгиев, осъждан за измама от закрития вече спецсъд.

Главно действащо лице във всеки от разговорите е още по-известният Красимир Каменов – Къро, сочен както за наркобос, така и за скрит собственик на зеленчукови борси у нас и на много други бизнеси. Дали Къро сам е записвал разговорите си с въпросните лица и е дал за съхранение флашките със записите на свой приближен, или приближеният е записвал разговорите на шефа си (за да се подсигури), не се знае. Но е ясно, че прокуратурата е установила всички участници в разговорите.

От изказванията на Къро във въпросните разговори личи, че той се вживява в ролята на човек с важна мисия, обречена на успех. Като човек, който знае всичко, познава всички, дава оценки, разпределя „хонорари“ - като важна фигура в таен, добре организиран и щедро финансиран комплот за смачкване на прокуратурата и персоналното елиминиране на Иван Гешев.

На първо четене няколко са нещата, които предизвикват размисъл, доколкото изнесеното е кълбо от шокиращи факти, които трудно могат да се възприемат и осмислят наведнъж. Как така „тия, от Промяната“ са се оказали хора на фигура като Красимир Каменов, както се твърди в разговор с надслов „Къро тарашенето“. „Каквото им кажеш, ще го направят“, „наистина са мои хора, обаче са... в някакъв друг свят живеят“, демонстрира познанството си с хора от „Промяната“ емблематичният бос от криминалния свят. По-често използва термина „наши хора“, досущ като в оная изцепката на Кирил Петков за назначаването на „наши хора“ в прокуратурата.

Логично идва въпросът колко трябва да е платеният или обещан подкуп за свалянето на Иван Гешев, след като за уволнението от МВР на разследващия полицай Михаил Наумов е даден подкуп от 400 000 евро, както става ясно в един от записаните разговори? Да, Наумов е трън в очите на мнозина, работил е по най-тежките разследвания, водени от спецпрокуратурата, носител е на званието „Полицай на годината“. При висока миза обаче за отстраняването на Гешев рушветът би трябвало да е 8 или дори 9-цифрен. А и дали това действие с подкупите няма връзка с фиксирането на „реформатори“ и „променкаджии“ в смяната на обвинител №1 като първостепенна необходимост за държавата?

Иззетите от прокуратурата доказателства потвърждават отколешните съмнения, че кампанията срещу прокуратурата и персонално срещу Гешев се финансира от преследвани от правосъдието олигарси. Не само от избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков, за което се разбра още преди години.

„Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е насреща и Овидиу от Швейцария“, пише в иззето писмо, което явно е сред доказателствата по делото.

Предполага се, че в текста става дума за румънеца Овидиу Семенеску с френско гражданство и разрешено пребиваване в Швейцария, за когото има издадена Европейска заповед за арест и се издирва с червена бюлетина от Интерпол.

Важно било, пише още в писмото, да се намерят хора, които да пищят срещу Гешев „...ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, за да го приключим“.

Дали сред „нашите хора в Щатите“ не е конгресменът Уорън Дейвидсън , републиканец от Охайо, който неотдавна поиска в писмо до финансовия министър на САЩ българският главен прокурор Иван Гешев да бъде включен в санкционния списък „Магнитски“? Писмото бе качено в социалните мрежи от депутати от ДБ и ПП като световна новина. Логичната връзка идва от само себе си не за да бъде обиден г-н Дейвидсън, а защото би могъл да се окаже насаден на пачи яйца от някои „български приятели“. Впрочем, както може би и други видни американци. А и българи - в разговор на Къро с негов приближен се обсъжда внасянето на сигнал срещу Гешев „където трябва“, включително ангажирането и на евродепутат. Името не става известно, но в контекста на неотдавнашните разследвания в Европарламента и уличаването дори на заместник-председател в корупция, твърденията на Каменов изглеждат логични и възможни.

Потресът е пълен, след като от изнесеното стана ясно, че соченият за флагман на българската свободна журналистика разследващ сайт „Bird“ е купен, увит в луксозна хартия и вързан със златна фльонга от антигешевата завера. В някои от разговорите медията и редакторът й са обсипвани с добри думи, а журналистът, наричан Митко Бърда, участва в ресторантски срещи с приближени до Красимир Каменов, разговаря със самия него. Най-накрая – оказва се, че журналистът е финансиран от митичния криминален бос с прякор „Къро“.

Ако това е „Промяната“, ако това е „реформата“, горко ни.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Сексолог посочи най-големите комплекси на жената при секс Сексолог посочи най-големите комплекси на жената при секс
ПИК TV x
ГЛЕДАЙТЕ БРУТАЛНО ШОУ В ПИК: Какво правят Киро и Лена на парапета?, Татко Петко ще чупи ли глави на журналисти?...и мутри ВЕДНАГА ограждат с телата си Асен и Лена (ВИДЕО) ГЛЕДАЙТЕ БРУТАЛНО ШОУ В ПИК: "Какво правят Киро и Лена на парапета?", "Татко Петко ще чупи ли глави на журналисти?"...и мутри ВЕДНАГА ограждат с телата си Асен и Лена (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК