Как да свалим холестерола за 30 дни без хапчета

Докторе

Как да свалим холестерола за 30 дни без хапчета

149283
на 28.11.2020
Как да свалим холестерола за 30 дни без хапчета
Автор:   "Ретро"

Холестеролът се произвежда в черния дроб и има много важни здравни функции, като поддържане на клетъчните стени гъвкави и подпомагане на производството на хормони. Излишък на LDL холестерол може да доведе до атеросклероза, инфаркт или инсулт, бъбречна недостатъчност.

препоръчано

Водещият кардиолог Елизабет Клодас от „Джон Хопкинс“ успешно е помогнала на стотици свои пациенти да постигнат оптимални нива на холестерол и кръвно налягане, и то без лекарства.Тя казва, че това е във възможностите на всеки. По-ниският холестерол без лекарства може да се постигне само за 30 дни, ако се спазват препоръките ѝ. Елизабет съветва да се ядат само храни, които не са преработени. Фибрите и растителните стерини, съдържащи се само в растенията, могат да направят чудеса с нивата на холестерола. Човешкият организъм не може да смила фибрите, но те изпълняват най-важната функция – улавят лошия холестерол и го отстраняват от тялото. Д-р Клодас препоръчва да се приемат хранителни мазнини само със стайна температура.

Говорим за зехтин, фъстъчено масло или рибено масло. Растителните масла и рибените масла са добри източници на мастни киселини омега-3. Те помагат за понижаване на нивата на LDL, повишаване на нивата на HDL и понижаване на триглицеридите. „Преработените, или, както ги наричат ​​още прости въглехидрати, също могат да повишат нивата на холестерола ви. Тук те трябва да се избягват. Говорим за гевреци, кифлички и всякакви други печени продукти, сладки зърнени закуски, бял ориз. Те се разграждат до захар и бързо се абсорбират в тялото, причинявайки скокове на нивата на инсулин“, казва лекарката. Аеробните упражнения като ходене, джогинг, колоездене и плуване също помагат за намаляване на LDL и увеличаване на HDL холестерола, който е полезен.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това