Канада призова Турция да не наказва колективно след преврата

СВЕТЪТ ДНЕС

Канада призова Турция да не наказва колективно след преврата

12821
на 17.07.2016
Канада призова Турция да не наказва колективно след преврата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на външните работи на Канада Стефан Дион е призовал Турция в събота да се справи с последствията от опита за преврат, съобразявайки се с „фундаменталните принципи на демокрацията“, предава AFP. 
След проведен телефонен разговор между Дион и неговия турски колега Мевлют Чавушоглу, канадският политик отбеляза, че е „важно да се избягва колективно наказание“ срещу тези, които са организирали преврата. 
„Демокрацията беше спасена“, заяви Дион. 
„Ние трябва да сме разумни, за да гарантираме, че съдените ще имат шанса да докажат невинността си или да изразят своята гледна точка според фундаменталните правила за справедливост, които трябва да се стремим да уважаваме“, допълни канадският министър.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК