Вход
София
Времето в София 6 o C

Кардиолог разкри кои хора са по-застрашени от коронавируса: По-голям е шансът да се намери лечение, а не ваксина

Кардиолог разкри кои хора са по-застрашени от коронавируса: По-голям е шансът да се намери лечение, а не ваксина

на 18.10.2020
84463
0
Кардиолог разкри кои хора са по-застрашени от коронавируса: По-голям е шансът да се намери лечение, а не ваксина
Автор: ПИК
18.10.2020
0
84463

Най-вероятно ще се окаже, че гените, които носим, определят как ще протече коронавирусната инфекция. Вече започват да се натрупват все повече доказателства за това. Тази теза разви пред БНР доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в МБАЛ „Александровска“.

Той добавие, че ще бъде изключително трудно да се направи ефективна ваксина срещу вируса, причиняващ Covid-19.

„Лично аз си мисля, че по-вероятно е да се намери някакво лечение – добави той. - В момента вероятно „Ремдесивир”-ът е начален препарат, от който да се тръгне. Вече за ваксината ще трябва повечко да почакаме“.

Доц. Василев припомни случая с двата предишни коронавируса и наблегна на факта, че ваксина и решение така и не са били открити.

„Инвестициите в решение на проблема са били изключително малко. Беше доказано, че от „Ремдесивир”-ът има полза. Според голямо американско проучване позитивното въздействие на медикамента е факт, затова и се оспорва становището на Световната здравна организация - поясни още Добрин Василев. - Статистическите данни показват, че „Ремдесивир”-ът е ефективен препарат за лечениe на Covid. За 40 процента от хората се счита, че карат коронавирусната инфекция абсолютно безсимпомно, 5 процента я прекарват критично”.

По думите на доц. Василев абсолютно е доказано, че мъжете са предразположени към по-тежко протичане на заболяването.

ТРАГЕДИЯТА Е ОГРОМНА! Проф. д-р Георги Хубчев загуби битката с коронавируса

ТРАГЕДИЯТА Е ОГРОМНА! Проф. д-р Георги Хубчев загуби битката с коронавируса

След тежко боледуване от COVID 19, рано тази сутрин на 66...

на 17.10.2020

„Натрупа се умора у хората и пада гардът за защита и за предпазване – анализира още той. - Източна Европа е прекрасен пример за това колко са важни противоепидемичните мерки. През пролетта се говореше колко е резистентна Източна Европа за вируса, как не се предавал, как сме ваксинирани с БЦЖ и с не знам още какво си и виждаме какво се случва в момента. Буквално вирусът ни „разката“. Това, което се промени от пролетта досега – мерките и неспазването им от населението“, коментира доц. Добрин Василев.

Един медицински проблем започва вече прекалено много да се политизира, смята ОЩЕ доц. Василев.

Относно намаляването на карантината с няколко дни, лекарят отбеляза, че шансът за заразяване намалява силно след няколко дни, но не е равен на нула. Това обаче е така и при 14-дневна карантина, както и при наличие на отрицателен PCR тест, отбеляза Добрин Василев.

Има специфична динамика в отделянето на вируса в зависимост от момента на заразяване, уточни кардиологът.

„И в зависимост от това в кой момент от момента на заразяване сте хванали пациента да го изследвате, може да получите практически почти всякакъв резултат – каза още той. - Включително пациентът да е активно болен и въпреки това PCR-рът му, който е приет за стандарт, да бъде негативен. Както ви дадох пример с нашите двама пациента, които сме ги изписали от клиниката – впоследствие им се е позитивирал PCR-рът, и двамата имат изследван негативен при нас.“

Българските лекари умират, а Радев не свиква КСНС за кризата с коронавируса

Българските лекари умират, а Радев не свиква КСНС за кризата с коронавируса

Румен Радев е на път да загуби всякаква легитимация след...

на 17.10.2020

 

Сподели:
свързани новини
Професор по биология с обяснения защо PCR-тестът може да не открие коронавируса Професор по биология с обяснения защо PCR-тестът може да не открие коронавируса
Продължителна пневмония с отрицателен PCR тест за...
на 17.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34366
архив

– Защо е полезно да имаш руса спътничка в колата? – Можеш да спреш на паркинг за инвалиди!

 

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Най-арогантните знаци в зодиака
x