Кинолегендата Иван Иванов с рубинена сватба - празнува 40 години брак с жена си Петя Силянова

Лица

Кинолегендата Иван Иванов с рубинена сватба - празнува 40 години брак с жена си Петя Силянова

37474
на 06.03.2022
Кинолегендата Иван Иванов с рубинена сватба - празнува 40 години брак с жена си Петя Силянова
Автор:   "Ретро"

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Киноиконата Иван Иванов, който в края на миналата година празнува 70-годишен юбилей, отбелязва и друга кръгла лична годишнина, а именно 40 години брак със своята любима жена Петя Силянова. Двамата с актрисата от театър „София“ все още нямали планове как по-специално да честват рубинената сватба, но им се искало да отскочат за няколко дни до Созопол, където всъщност се венчали. Българската традиция пък повелява мъжът да подари на жената скъпоценен камък рубин, който се смята за символ на любовта, огъня и вечно изгарящото чувство.

препоръчано

За 40 години брачен стаж Петя и Иван не се разделят нито веднъж. В семейния им живот липсват скандали, свади и изневери. Двамата се запознават като младежи, докато следват заедно във ВИТИЗ при проф. Димитрина Гюрова. Първо били близки приятели, които учели заедно етюди и роли, а после пламнала и любовта им. В ІІІ курс репетирали заедно изпитния спектакъл „На дъното“ на Максим Горки, когато избрали Иван за ролята в култовия филм „Всичко е любов“, който го превръща в мегазвезда и секссимвол. От ВИТИЗ не го пускали, такива били навремето правилата. Тогава той искал да напусне института, защото ролята в киното много го привличала. Петя обаче успява да убеди и ръководството, и него да не прекъсва образованието си, но и да участва във филма. По-късно не съжалявала, че го е подкрепила въпреки небивалия интерес на жените, който лумнал след премиерата на лентата.

Иван обаче не се поддал на изкушението и не оставил любимата си, напук на напористите почитателки, които правели всичко възможно, за да ги разделят. Двамата актьори се оженили през 1982 г. в Созопол. Малко след сватбата Петя го дарява със син Стефан. От предишния си брак с медицинска сестра киноидолът има още един син – Георги. След появата на втория наследник кинолегендата купува стара къща в село Оборище до Панагюрище с намерението някой ден да кара старините си там. След като преди години Иванов се разболя от коварно злокачествено заболяване, с жена му се преместиха в планинското селце, където актьорът се отдаде на пълно усамотение. Само Петя отскача до София по работни ангажименти. В Оборище Иванов написва няколко книги със стихове, разкази и размисли. Общува с местните, черпи от тях ценни мисли за живота. С жена му се грижат за градинка и животинки, посрещат деца, внуци и приятели.

Петя Силянова все още играе в театъра, но се занимава повече с дублаж. Докато Иван не напуска своя пристан в Оборище, на съпругата му ѝ се налага често да пътува до столицата. Тя бе плътно до него и по време на тежката му битка с рака на устната кухина, дава му сили и при нелеката му среща с Ковид-19 през миналата година, когато Иванов за кратко се озовал в болницата в Панагюрище, тъй като вирусът не го оставил лесно на мира.
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК