Киро с култово обяснение за срещата със Спас Русев: Искаше да ме пита какво се случва в България! ПИК умират от кеф да ме снимат навсякъде! Соня Колтуклиева ме е проследила от парламента

Акценти

Киро с култово обяснение за срещата със Спас Русев: Искаше да ме пита какво се случва в България! ПИК умират от кеф да ме снимат навсякъде! Соня Колтуклиева ме е проследила от парламента

129178
на 26.01.2024
Киро с култово обяснение за срещата със Спас Русев: Искаше да ме пита какво се случва в България! ПИК умират от кеф да ме снимат навсякъде! Соня Колтуклиева ме е проследила от парламента
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Пременена-натъкмена тв водещата Цветанка Ризова изгря в ефира със сребрист тоалет - подобаващ на блясъка на госта си - съпредседателя на ППДБ Кирил Петков. Засмян до уши и видимо доволен от телевизионния комфорт, Кире пусна в ход характерната си логорея, опитвайки да обясни сложния политически казус, в който се намира "сглобката". 

препоръчано

"Това, което се случи днес и когато направихме този избор-компромис, беше следното. Човекът, когото ние издигаме - съдия Белазелков, трябва да олицетворява всичко, което е КС. Изборът на Десислава Атанасова трябва да представлява същите тези характеристики, а от наша гледна точка - да е под червената линия на приемливост", заяви той, отговаряйки на въпрос за избора на двамата нови конституционни съдии. 

"За всяко едно такова назначение има червени линии - и за нас, и за ГЕРБ. Белазелков е кандидатура, каквато ние искаме. А защо Атанасова не е под червената линия. Има някакво ниво на лицемерие - ако кажем - заедно направихме програмата, заедно направихме законите. И изведнъж да кажем - тя е под червената линия", допълни той. 

И заяви: "Аз много се радвам, когато гражданското общество вдига жълт картон. И това трябва да ни замисли за следващите регулатори, които идват. Всеки трябва да си носи отговорността за собствения си избор".

Кирил Петков обаче не успя смислено да обясни как точно стои въпросът с продължителността на мандата на новите двама конституционни съдии - дали той ще е 7 или 9-годишен.

Запитан дали са се разбрали за назначенията в регулаторите, той отговори отрицателно: "Не. По-добре по-бавно с повече обсъждания, отколкото на бърза ръка. Почваме паралелно с ротацията, но няма да избързваме". 

Според Петков ЕК трябва да даде зелена светлина на "правилата за избор на кандидатурите".

"Колкото може по-бързо ще е, обаче с обществена подкрепа, че не прибързваме прекалено много", поясни той.

Запитан за срещата си със Спас Русев, той отговори:

"Аз познавам Спас Русев от преди десет години. От време на време имаме срещи, но не много често. И какво ми се случи този ден? Звънна ми Спас Русев и каза дай да се видим. Беше се върнал от Лондон и искаше да види какво се случва в България. Казах - добре, имам време. И решихме да направим срещата на най-видимото място - на кафе в Гранд хотел София. В момента, в който идвам на кафе и сядам, Соня Колтуклиева, явно ме беше проследила, нахълта с телефона: "Здравейте". Със Соня Колтуклиева имаме история. Един път ме снима един час по време на полет до Лондон със съпругата ми и знаех, че с нея не мога да се разбера. Затова се извиних на Спас Русев, станах и си тръгнах".

"Аз съм политическа фигура, сега идват ротации, политически вълнения. И аз поддържам контакти с много различни хора", оправда се Киро.

"Аз се гордея ужасно много за това, че съм много свободен човек. Че никой никога не може да ме накара да направя нещо против волята си. Аз се срещам с ужасно много хора, но всичките ми имат респект за това, че съм свободен човек... Това не ми е първа среща със Спас Русев. Обадих  му се, извиних му се - че Соня е дошла с мен в парламента и се опитват непрекъснато да правят жълти новини от всичко. ПИК умират от кеф да ме снимат навсякъде! Извиних му се - че в поредната политическа жълта атака той беше включен в нея".

Киро изтъкна, че "винаги е имало смисъл в компромисите, които е правил и че никога не се бил навел зад това, в което не вярвам". (Тук психолозите би трябвало да обяснят - навеждането обикновено е пред, а не зад. Освен в някои деликатни интимни случаи).

Скандалът "Чаталджагейт" очевидно не го е смутил и той отбеляза самодоволно: "И Борисов, и Пеевски ме попитаха - има ли нещо, което те притеснява в тази сделка. И аз казах - има малко хора, на които им вярвам на 100%. Единият е Асен Василев, другият е Ники Денков. Тези хора не биха направили и за една стотинка корупционен интерес".

Петков гордо заяви, че "може да застане срещу всеки, който се опита да обори неговия приятел и съпредседател Асен Василев". 

Запитан дали Борисов му е повярвал на твърденията, че Асен Василев е "абсолютно честен човек", Петков заяви: "Това трябва да го питате него".

За управлението на София и кмета Терзиев той коментира: "Свърши това двама човека, трима човека да управляват цялата държава", а на думите на  Борисов, че в СОС са се събрали "клика", отбеляза: "Сигурен съм, че ще имат далновидността да изберат председател. Тука не се атакува Васко, когото аз много харесвам, тука се атакува София".

Относно предстоящата ротация, той отбеляза: "Чакаме Мария Габриел и акад. Денков да излязат с проектокабинет. Дадохме им възможността те да изготвят проектокабинет и след това да ни дадат на нас политически да го решаваме. Не искам да говоря, преди предложението да дойде при нас... Относно министър Калин Стоянов - и от ГЕРБ искаха немалко оставки, ние също поискахме. Едно нещо много харесвам на акад. Денков и Мария Габриел. Те са сравнително умерени хора. Тяхната умереност и екипност дават възможност същото това нещо да съществува. И това ще бъде двигателят за следващите успешни месеци". 

В края на разговора Кирил Петков изтъкна, че Никола Минчев е идеалната кандидатура за водач на листата на партията на предстоящите избори за Европейски парламент.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК