Косово и Сърбия постигнаха споразумение за регистрационните табели

Балкани

Косово и Сърбия постигнаха споразумение за регистрационните табели

3546
на 24.11.2022
Косово и Сърбия постигнаха споразумение за регистрационните табели
Автор:   ПИК

Косово и Сърбия постигнаха споразумение за прекратяване на спора за регистрационните номера на автомобилите в Северно Косово, който продължи близо две години.

препоръчано

През последните дни преговорите бяха в безизходица, а Брюксел и Вашингтон предупредиха, че може да се стигне до етническо насилие.

Новината за споразумението обяви през нощта върховният представител на Европейския съюз по външната политика Жозеп Борел, който написа в Twitter: „Имаме сделка!". Той каза, че и двете страни ще се стремят към нормализиране на отношенията.

Борел уточни, че Сърбия ще спре да издава регистрационни табели с наименованията на косовските градове, а Косово няма да изисква превозните средства със сръбски номера да бъдат пререгистрирани.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК