Крехкият мир в Либия се клати, Халифа Хафтар заплаши турските сили

Африка

Крехкият мир в Либия се клати, Халифа Хафтар заплаши турските сили

8801
на 26.12.2020
Крехкият мир в Либия се клати, Халифа Хафтар заплаши турските сили
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Либийският военоначалник  Халифа Хафтар, който започна офанзива за завземане на Триполи през миналата година, атакувайки признатото от ООН правителство, водено от премиера Файез Сарадж, заплаши да използва сила срещу турските войски, ако Анкара не спре подкрепата си за легитимното правителство в пострадалата от войната северноафриканска държава.

Коментарите на Хафтар бяха в отговор на решението на турския парламент да удължи с 18 месеца закон, който позволява разполагането на турски войски в Либия.

препоръчано

Турската военна помощ за базираното в Триполи правителство на националното съгласие (ПНС) - включително съветници, оборудване и разузнаване - помогна да се спрат продължаващите вече година нападения на Хафтар над столицата, предава "Дейли Сабах", цитирани от "Фокус".

"Няма да има сигурност или мир, докато ботушите на турските военни оскверняват нашата свещена земя“, каза Хафтар в коментари от източната си крепост Бенгази на 69-годишнината от деня на независимостта на Либия.

"Ние носим оръжия за да постигнем мир с нашите ръце и нашата воля за свобода", заяви още той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК