Къде да намерим най-високите коефициенти за спортни залози?

СПОРТЪТ ДНЕС

Къде да намерим най-високите коефициенти за спортни залози?

12238
на 08.10.2021
Къде да намерим най-високите коефициенти за спортни залози?
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Снимка: Freepik

препоръчано

 

Това е основният въпрос, който вълнува запалените по прогнози на футбол, баскетбол, тенис и други спортове. Когато говорим за най-високите коефициенти, имаме предвид водещите по популярност състезания и игри, тъй като именно там потребителите сравняват какво предлагат различните букмейкъри. Ценителите на спортове като флоорбол, скуош или австралийски футбол също правят своето проучване на ставките, но като цяло те са много малък дял от всички участници в игрите с предвижданията.

А да се отговори на въпроса в заглавието не е лесна задача. Бихме опитали все пак да потърсим бързо решение - ако повечето хора виждат в думата сезам вход към пещерата със съкровищата, то за тези, които следят пазара на онлайн залозите и участват активно в него, става дума за един от новите и модерни лицензирани букмейкъри у нас. В платформата на този оператор има бутон за връзка към т.нар. Летящи коефициенти. Това са мачове и събития, при които се дават временно и с краен срок за усвояване повишени стойности на основни пазари и селекции. В този конкретен отрядък от време вероятно именно в този сайт се срещат най-високите коефициенти на разположение на българските потребители. Но ако погледнем по-мащабно, то и конкурентните компании намират начин да реагират и на свой ред да привлекат играчите с примамливи ставки. А и зависи какво точно търсим по отношение на възвръщаемостта на фиксираните залози.

Изненадите винаги носят сериозна печалба, но се случват рядко

Опитните бетаджии почти ще се обидят на това обяснение, но сме длъжни да уточним следното - колкото е по-висок коефициентът, толкова е по-малко вероятно да стане факт точно този изход, зад който стоят съответните числа. С други думи, във футбола изненадите носят солидни печалби в процентно отношение, но това е така, защото се случват рядко.

И всъщност когато се питаме къде са най-високите коефициенти, става дума за това в коя платформа могат да се открият най-големи стойности на реалистични варианти при прогнозите. Когато играят например ПСЖ и Брест във френското първенство, то е ясно, че ставката за победа на големия фаворит от столицата ще бъде свалена доста ниско - под 1.30, а може би и под 1.20, докато победа за Брест ще се оценява на 8 към или 10 към 1. Първият изход е много по-възможен, но е непривлекателен като възвръщаемост.

Но при коефициенти над 1.50 до 2.20 вече си струва да се провери къде се предлагат по-добри коефициенти. В такива случаи отново става дума за по-вероятния победител в срещата, който обаче излиза срещу по-равностоен съперник. Няма еднозначен отговор, тъй като един букмейкър дава по-добри ставки за мачовете в Италия, докато друг привлича клиенти, които предпочитат да залагат на английски мачове. Обикновено и разликите не са толкова сериозни, като между различните оператори коефициентите варират с амплитуда под 0,1. Когато се заложи по-висока сума, естествено има значение дали е поставена на 1.77 или на 1.85. Но при игра с 2, 5 или 10 лева за сингъл това различие не е съществено. А и колкото и високи да са средните ставки, то най-важното за играча е предвижданията му да бъдът верни.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК