Вход
София
Времето в София 19 o C

Лекарският съюз с ново ръководство, скочи срещу анексите с декларация

Лекарският съюз с ново ръководство, скочи срещу анексите с декларация

на 10.06.2018
6617
0
Лекарският съюз с ново ръководство, скочи срещу анексите с декларация
Автор: ПИК
10.06.2018
0
6617

Във втория ден на редовния Отчетно-изборен събор на БЛС, който се проведе в петък и събота,  лекарското съсловие завърши изборът на ново ръководство на БЛС (зам.-председатели, главен секретар, УС на БЛС, председатели на КК и ЦКПЕ на БЛС и председател на Висшия медицински съвет).

Българския лекарски съюз иска още 116 млн. от НЗОК

Българския лекарски съюз иска още 116 млн. от НЗОК

116 милиона лева повече са заложили за болнична помощ в...

на 07.09.2017

Всеки от кандидатите представи свое кратко експозе, с което очерта визията си за предстоящите мерки и подходи на работа в здравния сектор, и развитието на организацията, съобщиха от пресцентъра на БЛС.

Новото ръководството на Български лекарски съюз, вече ще се представлява от д-р Иван Маджаров (оториноларингологът) - председател на УС на БЛС, зам.-председатели на УС на БЛС проф. д-р Николай Габровски (неврохирург) и д-р Николай Брънзалов (специалист по обща медицина). Ръководството на Акредитационния съвет пое неврохирургът проф. д-р Борислав Китов от РЛК-Пловдив. За главен секретар на Съюза бе преизбран д-р Стоян Борисов (специалист АГ), за който това ще бъде втори поред мандат.

Начело на Контролната комисия за втори път застана доц. д-р Стоян Сопотенски (коремен и гръден хирург). Централната комисия по професионална етика оглави анестезиологът от РЛК Сливен, д-р Юлия Бянкова.

Сред основните цели на новото ръководство на БЛС са оптимизиране дейността на администрацията; създаване на ефективна връзка между отделите на Съюза; привличане на млади кадри; по-висока ефективност в съвместната работа с различните европейски организации, имащи отношение към здравния сектор. Също много важна цел е да се убедят родните политици в необходимостта от кардинални промени в здравния сектор, включващи остойностяването на медицинския труд.

По предложение на д-р Димитър Петров от РЛК-София, Съборът прие следната декларация:

Българският лекарски съюз настоява Министерство на здравеопазването и Надзорният съвет на НЗОК да спрат неправомерните опити за сключване на анекси към договорите с лечебните заведения за болнична помощ, на базата на редукция на легла, в новоприетата Национална здравна карта. Позоваването на този оспорван от съсловието нормативен акт, при влязъл в сила Национален рамков договор за медицински дейности за 2018 г., въвеждането на нови рестрикции и свръхрегулации, ще доведат до нарушение на достъпа на пациентите до мдицинска помощ и работата на лечебните заведения. От друга страна, в условията на лимитирани бюджети, това е напълно безсмислен акт, който ще предизвика политическо и обществено напрежение.

Председателят на Българския лекарски съюз: Системата е хронично недофинансирана

Председателят на Българския лекарски съюз: Системата е хронично недофинансирана

Националният рамков договор създаде по-добри условия за...

на 13.05.2018

Сподели:
свързани новини
Българския лекарски съюз с нов председател
Българския лекарски съюз с нов председател
Пловдивският УНГ специалист д-р Иван Маджаров е новият...
на 09.06.2018
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

- Сестра, карай го в моргата.
Пациента:
- Ама докторе, не може ли първо в Реанимация?
- Абе, това пациентите сте ужасни, стига с това самолечение!

няма нови новини
Днес: 359
hot
най-четени новини в момента
сега
1779
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! КФН с горещи подробности за фалита на "Олимпик" (ОБНОВЕНА)
x
ЕВРИКА! Направиха сладолед, който не се топи
x