Вход
София
Времето в София 17 o C

Лиляна Павлова: Европейската инвестиционна банка е партньор на българските власти

Лиляна Павлова: Европейската инвестиционна банка е партньор на българските власти

на 06.07.2020
7847
0
Лиляна Павлова: Европейската инвестиционна банка е партньор на българските власти
Автор: ПИК
06.07.2020
0
7847

Европейската инвестиционна банка е най-големият международен кредитор и основната финансираща организация в полза на световния климат. Инфраструктурата е един от нашите четири инвестиционни приоритета, наред с иновации и професионални умения, малки и средни предприятия и климат. Това каза вицепрезидент на Европейската банка за развитие (ЕИБ) Лиляна Павлова.

Тя подчерта, че финансовата институция е партньор на българските власти от десетилетия в подкрепа на ключови инфраструктурни проекти от национален и регионален мащаб. Това важи за целия регион на Югоизточна Европа, включително партньорите ни от Западните Балкани, посочи още Павлова.

"Като банката на ЕС превърнахме в наш основен приоритет инвестирането в интелигентна, достъпна и устойчива мобилност, цифрови мрежи, енергийна ефективност и устойчиво градско развитие и управление на водните ресурси и отпадъчните води. Затова се радвам, че ЕИБ е стратегически партньор на Петнадесетото издание на конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2020", която се проведе днес в София", коментира Павлова.

От началото на дейността си през 1958 г. ЕИБ е предоставила дългосрочно финансиране в подкрепа на развитието на инфраструктурата. През 2019 г. ЕИБ предостави 15.7 млрд. евро за подкрепа на инфраструктурни проекти.

"Невъзможно е породените инвестиционни потребности, да бъдат посрещнати единствено чрез публично финансиране. Преходът към по-екологично общество, цифровизацията, достъпът до финансиране за малките и средни предприятия или постоянният недостиг на инфраструктурно финансиране в ЕС - всички тези сектори изискват и намесата и на частния сектор. Затова ЕИБ разработва и предоставя различни финансови инструменти и ще има ключова роля в изпълнението на плана на ЕС за възстановяване от кризата", добави още Лиляна Павлова.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 17642
архив

Пешо имал проблем с оная работа. Отишъл на гинеколог и се посъветвал с
доктора:
– Докторе, не мога да го правя с жената. Можеш ли да ми помогнеш?
– Да! Всяка сутрин бягай по 10 км. и ще се оправиш! Обади ми се след седмица да
ми кажеш върви ли…
Отишъл си Пешо и след една седмица се обажда на доктора:
– Добър ден, докторе! Аз съм Пешо.
– Добър ден, Пешо! Как е? Върви ли работата с жена ти?
– Как да върви бе докторе? Та аз съм на 70 км. от къщи!

няма нови новини
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
сега
2945
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов проговори за оставки и разкри как Христо Иванов тайно ходел при него (ОБНОВЕНА)
x
Американски психолози определиха колко продължава идеалният секс
x