Лисица шества из Пампорово: Позира, похапва и бяга!

Животът днес

Лисица шества из Пампорово: Позира, похапва и бяга!

10516
на 04.06.2018
Лисица шества из Пампорово: Позира, похапва и бяга!
Автор:   ПИК

Лисица шества из Пампорово и е истинска атракция за туристите в планинския курорт. През уикенда тя се появи в ски зоната и съвсем необезпокоявано си потърси храна.Дивото животно позирало и пред десетки изненадани посетители на курорта, които я заснели с мобилни телефони пред един от ски гардеробите.

"Това животно се навърта още от миналата година. Свикнало е с хората, хапва, кой каквото му даде и бяга. Доста хора я хранят. Хубаво животинче, доверчиво е", коментира пред "Дарик" треньорът по ски от Смолян Атанас Жисов.

Той обясни, че за лисицата основно се грижат служителите от Планинската спасителна служба. Специално за нея те се снабдяват с гранули за домашни животни, които оставяли в специален съд на един от прозорците на службата.

Дивото животно е свикнало с това и когато огладнее се качвало на близката пейка, похапвало и си тръгвало отново.

В последните дни обаче спасителите забелязали и промяна в навиците на лисицата, която за първи път вземала храна и бягала в гората. Предполага се, че е станала майка и носи на малките си ядене.

Лисицата до толкова е свикнала с хората, че не се притеснява нито от силната музика, нито от появата на непознати туристи.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2 САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това