Необходими продукти:
250 г макарони
25 г масло
25 г кашкавал
сол
черен пипер
За соса:
300 г свинска плешка
40 г масло
2 глави лук
2 скилидки чесън
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. вода
60 г доматено пюре
1 ч.л. брашно
сол
черен пипер
подправки
Начин на приготвяне:
Сосът се приготвя, като се нареже месото на малки парченца и се изпържи в маслото. Поръсва се с брашно, прибавят се нарязаният лук, чесън, доматено пюре, вино, вода, подправките, сол, черен пипер и се оставя да ври 30 мин. Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и към тях се прибавят маслото, сол и черен пипер. Изсипват се в голяма чиния, поръсват се с настърган кашкавал и се заливат със соса.