Масово тестване на ученици и учители в Гърция

Балкани

Масово тестване на ученици и учители в Гърция

3129
на 10.04.2021
Масово тестване на ученици и учители в Гърция
Автор:   ПИК

Продължава ваксинирането в Гърция с „АстраЗенека“ на хора на възраст над 30 години, реши националният съвет по имунизиране срещу Ковид-19.Това е становището на епидемиолозите след обсъждане на единичните случеи на нежелани ефекти след имунизиране, съобщават световните агенции, цитирани от БНР.

препоръчано

В Гърция продължава кампанията по масово тестване на населението. На ред са учениците от гимназиите и учителите, които от понеделник се връщат в класните стаи.

Условие за присъствие на учениците е писмено уверение от родителите, че детето е тествано и резултатът е отрицателен.

свързани новини

Всеки понеделник и четвъртък учениците ще се тестват задължително, разпореди министърът на образованието. Тестовете са безплатни и се получават от аптеките.

Засега само град Козани остана с пълна забрана за отваряне на търговските магазини.

От понеделник в областите Солун и Ахаиа отварят магазините, след протести на търговците, но клиентите ще поръчват стоката по интернет и ще я получават на входа на магазина. В районите с добра епидемиологична картина се допускат определен брой клиенти в търговските обекти, съобразно големината на магазина.

Властите разрешиха  от днес и само за уикенда напускане на общината, но не на областта. Вечерният час се запазва.

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 293
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това