Вход
София
Времето в София 2 o C

Менда Стоянова издаде каква пица ни сервира правителството с новия бюджет - вече има и шунка! БСП искали да има дефицити

Менда Стоянова издаде каква пица ни сервира правителството с новия бюджет - вече има и шунка! БСП искали да има дефицити

на 13.11.2019
26808
21
Менда Стоянова издаде каква пица ни сервира правителството с новия бюджет - вече има и шунка! БСП искали да има дефицити
Автор: ПИК
13.11.2019
21
26808

Балансиран. За първи път имаме балансиран бюджет с нулево салдо. За цялата 2020 г. всичко ще е нула. Това е правилната политика - да харчиш толкова, колкото изкарваш. Така оприличи бюджета за следващата година председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Икономист: В Бюджет 2020 отсъстват ключови реформи

Икономист: В Бюджет 2020 отсъстват ключови реформи

Бюджет 2020 е поредната финансова рамка, в която...

на 26.10.2019

Тя разкритикува остро БСП, които искали в бюджета да има дефицити така, както било и досега.

"Пицата беше постна, после имаше с пармезан, сега можем да кажем, че пицата остава - да кажем, че сега ще има и шунка", описа кулинарно финансистката бюджета за следващата година.

"Политиката по доходите е последователна. Знаете, че в частния сектор средната заплата расте с около 10-11%. Бюджетните заплати изоставаха. Поредна година правителството отделя ръст на работната заплата за всички бюджетни служители с 10%, но за учителите те са 17%. Обединихме се всички, че образованието е важно. С по-високото възнаграждание се опитваме да привлечем млади хора, които да се занимават с това по призвание", коментира Стоянова ситуацията с учителските заплати. 

"Хората, които получават минимална пенсия вероятно нямат необходимия стаж или са се осигурявали минимално", разясни Стоянова въпроса с минималната пенсия, която от догодина ще стане 234 лв.. Тя припомни, че в пенсионната реформа, проведена преди 10 г., са участвали и БСП и нямат право да искат каквото и да било и да поставят условия.

"Тази година имахме сериозен разход за самолетите, вероятно ще направим една актуализация. Няма да има големи излишъци", отговори тя на очакванията дали ще има и тази година бюджетен излишък.

"Вторият стълб е част от модела на пенсионната система. Ясно, че първите хора, които 2021 г. ще трябва да получават тази допълнителна пенсия, не са се осигурявали в този втори стълб. Не може да се очаква, че този, който има в партидата си 2000 лв., да очаква една висока пенсия", заяви тя.

Сподели:
свързани новини
Министър Емил Караниколов:  Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година Министър Емил Караниколов: Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година
Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година, заяви пред...
на 10.11.2019
Напиши коментар »
(21)
1
Помните ли тролчета изроди мои, Ореха и Галева как нахраниха българчеата с "блажна" пица Аа? Пллющя народа "блажна" пица та чак байгън му дойде хи хи
2
Наритайте оялите се Герберасти и изберете БСП. ТЕ поне ще мислят и за по бедните слоеве от населението.Герберастите са алчни и мислят само какво и колко да откраднат за саб и си.Тая пача също....
3
Ама не може ,тя иска и за СПА хотели и за Горан Брегович за маркови тоалети и чантички
4
Никога повече мафиотите от БСП на власт!!!
5
Абе лельо , абе Мендо , бе ти добре ли си !? Пенсията щяла да достигне КОЛОСАЛНИТЕ 234 лв !!!!! Абе ,що не пробваш ти и Тиквоча ,да живеете с тези пари на месец ,а !? Бе то такива наглеци като Вас няма бе!!!! Затова ни бягат и децата в чужбина !!!!
6
Всяко появяване по телевизиите на личната счетоводителка на цар Киро, много корумпираната, много проста и много противна партийна секретарка МенТа, отнема поне стотина от малкото останали гласоподаватели на гербаджийската престъпна шайка на един свиреп престъпник от подземния свят, бивш портиер на гаражите на СИК и бивш слуга на братя Маргини, който им извеждал на разходка кучето да се изПИКае! Толкова отвратителна е тая червена и в червата гербаджийка, при това има сериозен говорен дефект и не се разбира какви ги плещи! То не че ако й разбереш, ще има полза, ама, все пак, да не тормози зрителите! Но то пък, като се замислиш, КОЙ в тази престъпна групировка е без дефект? КОЙ е нормален? Герберасте №4, мафиотите от БСП сега са на власт! Пример - Мента, партийната секретарка и всички останали банкянски лакеи! Само че, герберасте № 4, тези, сегашните гербаджийски комунисти са много по-крадливи бе, герберасте № 41 много по-нагли, много по-големи простаци и напълно необразовани!
7
Менда да каже първо какви са нейните доходи и тогава да говори ,да сподели с нас ,колко хотела има и колко апартамента
8
Политик икономист, който е сравнявал бюджет на РБ с пица, си е тръгвал най-позорно. Дали защото пицата не е национално ястие? Дали й се е случвало на тая икономистка да си бръкне в джоба и да си плати сама осигуровките или цял живот е била на държавна софра? А знае ли какви проценти са?
9
А шунката за кого е?
10
Пица с пармезан и шунка, ама не за всички, само за някои, които са слушкали !! Както и добавките за пенсионерите - само за най-непослушните / нито са работили, нито са внасяли осигуровки.../, за останалите пица : без тесто, без пармезан, без шунка.... може само сол за тези с ниското кръвно, с високото само мръсен въздух !!! Глад и мизерия за българския народ, за "елита" - европейски стандарт ! Това е новият бюджет на "просперираща", "развиваща се с бързи темпове", " с намаляваща безработица", "с магистрали от 7 км", с "достъпно здравеопазване"........ и т.н !!!! Господи, пази българския народ !!!
11
Тая малаумна жена нека си изпълнява ролята на КАЛИНКА и да не се прави на икономист , защото няма сиво вещество за това
12
Пица а ла манХалия !
13
Ей тъпачко проста, не всички хора ядат пица, че чак да им определяш и какъв вид да бъде и с какво, че да ги поставяш под общ знаменател. Дръж си я в кухата глава и се облизвай, дали ще има за теб храна, че да не отидеш на опашката на гладните, там няма да избираш съставките, а ако не ти харесва какво ти дават, ще си стоиш гладна !!!!
14
Менда е отишла да си изкара някой лев-освен да работи за държавата :-))
15
МНОГО ТОЧЕН ВЪПРОС! И НАВРЕМЕНЕН! КОЙТО СЕ Е ОСИГУРЯВАЛ,НЕКА КАЖЕМ-ПРИЛИЧНО,ЩЕ ХАПВА ПЕНСИОННА ШУНКА.ТАКИВА СА ОКОЛО 28 000 ПЕНСИОНЕРИ,НО ИМ СЛОЖИХА ТАВАН.ЗАЩОТО "ЛЕКАРСТВА И ИНСТРУМЕНТИ"-ЛАФОВЕ НА ТОДОР ВЪЛЧЕВ-"СОТИР" ОТПРЕДИ 20-ТИНА ГОДИНИ,ТРЯБВАЛО ДА ПОЛУЧАВА НЕПРИЛИЧНО ВИСОКА ПЕНСИЯ-ТАКИВА БЯХА ПРИКАЗКИТЕ НА ЕДИН ЗАМ.ФИН.МИНИСТЪР В ПЪРВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ.ЗАРАДИ"ЛЕКАРСТВА И ИНСТРУМЕНТИ"-ТАВАН.НАЛОЖЕТЕ НА НЕГО- ПЕРСОНАЛЕН ТАВАН,АЗ КАКВО ОБЩО ИМАМ С ТАЯ РАБОТА,А??!!!ПРЕВЪРНАХТЕ НИ В ПЕНСИОНЕННИ ФОНДОВЕ-28 000 БРОЯ-С РАЗЛИКАТА ИЗДЪРЖАМЕ НЯКОЙ НЕЩАСТНИК...ВСЪЩНОСТ,ТОВА,ПОСЛЕДНОТО МЕ УСПОКОЯВА ДОНЯКЪДЕ... ТАКА ДЕ...
16
Имало големи разходи за самолети! Вярно е, разходи има, ама самолети няма и не се знае дали въобще ще има. Обаче пари за пенсионерите бол - цели 234 лв. на калпак, т.е. с 14 лв. увеличение, което не покрива дори инфрацията, защото Мендо цените на всичко растат нагоре и хората са докарани до невъзможност да оцеляват физически. Защото, Мендо, крадете с г.ъзовете си и това се вижда по тяхната обиколка. Наглост без граници, тъпанари без граници, подлоги без граници...
17
Като слушам свекървата на Борисов МенТа Стоянова,в държавата всичко цъфти и върже.Тази ни има нас българите,за балканска балъци,на които в главите им се разхожда вятър.Бабо от герберската вече династия,ти луда ли си, или си в начален стадий!?Болните пенсионери си отиват от този свят,защото нямат пари за елементарни лекарства.Натикахте ги в ямата на мизерията и десет години те се мъчат да излязат,но е невъзможно.Мижавата държава,както я наричат някои псевдо патриоти,областта Северна Македония,е подсигурила народа си с двойно по големи заплати и пенсии.Те не биха слушали тяхната МенТа когато ги баламосва,защото са малък и събуден народ.
18
КОГА ЩЕ СЕ АКТУАЛИЗИРАТ-ОСЪВРЕМЕНЯТ ВСИЧКИ СТАРИ ПЕНСИИ КАТО СЕ ПРЕИЗЧИСЛЯТ СЪС СРЕДНО ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ЗА 2018 ГОДИНА?!ДО КОГА ЩЕ ОБРИЧАТЕ СТАРИТЕ ХОРА С ТРУДОВ СТАЖ 40 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ ДА ЖИВЕЯТ В МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА.ЗАЩО Е ТОЗИ ГЕНОЦИД.НО КАКВО МУ ПУКА НА ТОЗИ ЗАЛИЗАН И НАДЕБЕЛЯЛ ТЪРТЕЙ НА КОЙТО НЕ МУ ЛИПСВА НИЩО,ЗАЩОТО ЖИВЕЯТ НА НАШ ГРЪБ.НАРОДА ЩЕ ИМ ГО ВЪРНЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ С ОТРИЦАТЕЛНИ Я СИ ВОТ.ТОВА ЩЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ПАРТИИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
19
До като трътливата данъчна на престъпника цар Киро и масончето Владко правят бюджета забравете за някаква промяна. Нищожното увеличение предварително е изядено от инфлацията и увеличението на цените и ние непрекъснато ставаме по-бедни. Защо никой не оправи поразиите на престъпника Дянков, а в същност кой го натресе на този важен пост?! Пицата с шунка и пармезан е за такива пребоядисани комунисти като Мента, Владко, Бойко. За народа си остава постната пица на чудовището Дянков, голо тесто....
20
Как ще обясни тази пловдивска счетоводителка факта, че всеки който влезе във властта става мултимилионер и близките му стават видни безнесмени, строителни предприемачи и т.н. А обикновените бедни трудещи се едва скалъпват двата края и затъват в кредитите на банковите хиени!?
21
Пица с Мента. Толкова гадна е на вкус, колкото изглежда.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24944
архив

Блондинка държи главата си над включена печка. Приятелка я пита: - Защо си се навела над тази печка? - Защото ми казаха да си опичам ума!

няма нови новини
Днес: 141
hot
най-четени новини в момента
сега
2466
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Андреа и Галин се замерят с компромати - изплува филмче за възрастни с участието на...
x
3 двойки зодии, които постоянно се разделят и събират
x