Мешаница с патладжани и ябълки

Читателски рецепти

Мешаница с патладжани и ябълки

9774
на 02.10.2013
Мешаница с патладжани и ябълки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти:

препоръчано

500 г пилешко месо, 500 г патладжани, 2 глави кромид, 2 ябълки, 2 домата, 50 г кашкавал, олио, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз, сол.

Начин на приготвяне:

Патладжаните се бланшират за кратко в кипяща вода. Месото се нарязва на малки късчета и се задушава в 2-3 лъжици олио и малко вода. След като поомекне, се изважда и в същата мазнина се задушават лукът, нарязаните на кубчета патладжани и ябълките. Прибавят се подправките. Месото се изсипва в тавичка, отгоре се слагат патладжаните и ябълките. Заливат се с настърганите домати и 1/2 чаша вода (може да се добави и малко червено вино). Пече се в умерена фурна.

След като ястието се извади от фурната, се поръсва с магданоз и ситно настърган кашкавал.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК