Министърът на енергетиката ще даде утре извънреден брифинг заради европроверката на "Булгартрансгаз"

Политика

Министърът на енергетиката ще даде утре извънреден брифинг заради европроверката на "Булгартрансгаз"

17999
на 13.08.2024
Министърът на енергетиката ще даде утре извънреден брифинг заради европроверката на Булгартрансгаз
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на енергетиката Владимир Малинов ще даде брифинг по актуални енергийни теми, съобщават от пресцентъра на неговото министерство.

препоръчано

Срещата с медиите ще се състои утре, 14 август 2024 г., от 9.30 часа в сградата на Министерството на енергетиката.

Новината за извънредния брифинг идва, след като днес стана ясно, че Европейската прокуратура разследва "Булгартрансгаз". Рано тази сутрин полицията е осигурила достъп до газовия оператор. От "Булгартрансгаз" няма официална информация с какво е свързана проверката на европрокуратурата.

Европрокуратурата разследва проекти, които се осъществяват с европейско финансиране.

Коментар относно течащото разследване направи по-рано днес само вътрешният министър Калин Стоянов. Проверката, която Европейската прокуратура прави на държавното дружество "Булгартрансгаз", се извършва на различни места в страната, заяви той:

"Колеги от Главна дирекция "Национална полиция" оказват съдействие и работят по постановление на Европейската прокуратура, с което е възложено да се извършат процесуални действия на различни адреси - със сигурност в София, Сливен и другия мисля, че беше в Козлодуй. Няма никакви други подробности. Ако от Европейската прокуратура преценят, те могат да ги изложат".

Преди анонса на Малинов, от ПП-ДП поискаха той да бъде изслушан по случая в парламента.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК