Министърът на инвестиционното проектиране замесен в "Дюнигейт"

ЧАС ПИК

Министърът на инвестиционното проектиране замесен в "Дюнигейт"

11303
на 27.05.2013
Министърът на инвестиционното проектиране замесен в Дюнигейт
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Името на новия министър на инвестиционното проектиране арх. Калин Тихолов веднага беше забъркано в шумен скандал. Оказа се, че той е главно действащо лице в сделката "Дюнигейт".

препоръчано

Министърът от проектоправителството на Пламен Орешарски, е автор на подробния устройствен план (ПУП) за застрояването на дюните в Несебър, купени евтино като земеделска земя от агроминистерството. Нещо повече, той излезе в списъка на кандидатите за придобиване на земя от земеделското министерство за строителство на хотели. Тихолов е и автор на множество подробни устройствени планове в района.

“Очевидно е много добър в ПУП-овете в тези райони”, коментира тогавашният министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. 

Тихолов е автор и на общия устройствен план на община Царево, заради който тече наказателна процедура срещу България. Планът предвижда застрояване на хиляди декари по Южното Черноморие между Царево и Малко Търново. Той обаче бе отменен от последна инстанция на Върховния административен съд по жалба на природозащитни организации.

Последният скандал, в който отново беше забъркано името на бъдещия министър, е свързан с хотел, построен пред базата за водни спортове на Националната спортна академия в Несебър. Хотелът е построен на самия плаж, което противоречи на серия закони и на конституцията. Освен това с вратичка в закона той е бил построен много по-висок от допустимото за зоната на брега. Впоследствие преди няколко месеца парламентът въведе 5-годишна забрана за строителството в базата на НСА, от която бе изключен един-единствен строеж – този на Тихолов. Той е на обща фирма на архитекта и общинския съветник в Несебър Георги Георгиев.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК