Министър Бисер Петков обеща увеличение на заплатите на социалните работници

Животът днес

Министър Бисер Петков обеща увеличение на заплатите на социалните работници

8796
на 16.11.2019
Министър Бисер Петков обеща увеличение на заплатите на социалните работници
Автор:   ПИК

Предложението първият ден от болничните да не се плаща подлежи на обсъждане дали е единствената адекватна мярка, за да се намалят злоупотребите. Това заяви в Елена министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и обеща увеличение от догодина на заплатите на социалните работници.

препоръчано

„Социалното министерство подкрепя предложението първият ден от болничните да не се плаща, но трябва да се търсят и други варианти чрез засилване на контрола и други мерки, които не биха засегнали правата на осигурените - подчерта министър Бисер Петков. -  Има възможности да се търси решение и с намаляване на срока на броя дни, които личните лекари могат да издават на болните лица, сега той е 14 дни, може да се ограничи до седем“.

По повод символичните протести на социалните работници в страната с настояване за 1 000 лв. стартова заплата и увеличение на възнагражденията, ресорният министър посочи, че вече е направил предложение за промяна в бюджета на Агенцията за социално подпомагане.

„Министерството е предложило увеличението да бъде с 15 %, да се стимулират хората да продължат да работят, да остават в системата“, разясни Петков.

Предстои допълнително регламентиране на нормативната база и финансовите продукти, за да не се стига до ситуацията държавната пенсия и тази, която ще изплащат частните пенсионни фондове след няколко години, да са по-малко от една пенсия, както предупредиха финансовите експерти, посочи още Бисер Петков.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 315
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това