Министър Запрянов: Открита е черната кутия на разбилия се военен самолет

Инциденти

Министър Запрянов: Открита е черната кутия на разбилия се военен самолет

27080
на 13.09.2024
Министър Запрянов: Открита е черната кутия на разбилия се военен самолет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Докладваха ми, че черната кутия е намерена. Това съобщи в предаването "Още от деня" по БНТ служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

препоръчано

Освен това, което ще дешифрират в черната кутия, разследващите ще се запознаят с цялата информация, свързана с подготовката и изпълнението на този полет, добави той.

Загиналите пилоти са много добри професионалисти. В момента не мога да обвинявам никого. Нека да оставим разследването да приключи, след което ще обявим причините за този трагичен инцидент, заяви министър Запрянов.

Самолетът, в който са летели двамата инструктори, е преминал ремонт, от юни насам има 65 летателни часа. Извършена е техниечска проверка преди полета. Според експерти е почти като нов, отбеляза той.

Полетът е рутинен, упражненеито, което се изпълнява, не е нещо изключително, то е изпълнявано многократно по време на тренировъчния процес. Много е лесно да обвиняваме, но нека да дадем възможност на разследващите да изяснят причините и ако има виновни, ще се вземат съответните мерки, увери министърът на отбраната.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК