Министър Марияна Николова: България има много добри перспективи като здравна дестинация на германския пазар

Политика

Министър Марияна Николова: България има много добри перспективи като здравна дестинация на германския пазар

16939
на 04.08.2020
Министър Марияна Николова: България има много добри перспективи като здравна дестинация на германския пазар
Автор:   ПИК

България е безопасна и здравословна дестинация, спазваща всички противоепидемични мерки срещу Ковид-19. Между нашите две страни са установени много добри дипломатически отношения, а в туризма контактите ни са с дълги традиции. Здравният, бално- и СПА туризмът се развиват у нас изключително активно през последните години – факт, признат от международните експерти и партньори. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща със зам.-управителя на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Кармен Струк. В разговора участва и Сийка Кацарова, председател на УС на БУБСПА. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

През септември 2019 г. България бе включена в списъка на одобрените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за осигурените германски граждани може да бъде поета от здравните каси, посочи министър Николова. 90 на сто от германците имат здравна осигуровка чрез застрахователна каса, а над 2 млн. годишно ползват амбулаторна грижа. Това е огромен потенциал за българския здравен туризъм, който може да предлага услуги целогодишно за германския пазар с високо качество.

Искаме да засилим сътрудничеството между Министерството на туризма и  ГБИТК чрез съвмести кампании, включващи този вид услуги и насочени към германските  граждани. Фокусът е върху популяризирането на здравния туризъм в България, климатолечението, балнеопроцедурите, повишаване на имунитета и здравния статус, посочи още вицепремиерът. Германските потребители трябва да са сигурни, че нашите климатични условия предоставят много добри възможности за рекреация. Ще създадем тематични видеа за експерти и туристи за големите ни курорти като Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг и др., където тя е добре застъпена, информира министърът.

Кармен Струк съобщи, че със съдействието на Министерството на туризма, БУБСПА, камарата, Министерството на здравеопазването и германското Министерство на икономиката и здравеопазването България бе включена успешно в здравноосигурителния пазар на германците. При първото представяне на здравния ни туризъм през юни е имало голям интерес и 25 хил. посещения от професионалисти от Федералната република при запознаване с новия продукт за здравен туризъм в България. Проведени са и разговори с щатссекретаря Томас Барайс за необходимостта от активна комуникация в тази насока. Осъществени са публикации в над 15 немски издания и миналата седмица е проведено онлайн обучение в най-голямата платформа за професионалисти как немските бюра да продават тези услуги. Кармен Струк предложи също през август да се проведе кампания за позитивни новини за България - текстови съобщение, снимки и видеа, които представят страната ни като сигурна и здравословна дестинация, което бе приветствано от министър Николова.

Вицепремиерът предложи да се състои и конферентен разговор между нея и  министъра на здравеопазването на ФРГ, в който темата да бъде обсъдена подробно. В тази посока ще е и предстоящата й среща с представители на германското посолство в София.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК