Михаил Парасков-Джагата заплаши със самозапалване

Животът днес

Михаил Парасков-Джагата заплаши със самозапалване

43577
на 30.06.2013
Михаил Парасков-Джагата заплаши със самозапалване
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Врачанският бизнесмен Михаил Парасков -Джагата, който е във Врачанския затвор, заплаши да се самозапали, съобщава информационна агенция „Трибали“.

препоръчано

В писмо, разпратено до медиите, Парасков настоява да бъде освободен до 15 дни, или ще посегне на живота си. Биснесменът протестира срещу неправомерните, според него, действия на прокурор Ивайло Хайтов.

Парасков бе задържан на 13 юни 2012 г. заедно с още трима врачани с обвинение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Тогава от врачанската прокуратура обявиха, че арестуваните са разработвани по водено досъдебно производство за търговия с амфетамини. Парасков беше посочен като тартор на бандата.
В отвореното писмо, което публикуваме, Михаил Парасков сочи, че допустимия срок, в който може да бъде задържан без присъда е 1 година, който вече е изтекъл.

Ето и самото писмо, което Парасков разпрати до медиите:                                                                          

Уважаеми господа,
обръщам се към Вас относно един юридически казус и с надеждата чрез Вас да се самосезира прокуратурата в Република България, най-вече ВКП и Главния Прокурор.
Тема, доста коментирана в последно време, като правораздаване, срокове за изпълнение и спазване в производства и други подобни процесуални нарушения, водещи до едно безразличие на институциите - най-вече на Врачанската окръжна прокуратура в лицето на наблюдаващ прокурор Ивайло Хайтов.
Не искам, категорично, да наблягам към невинност или виновност, за това което съм задържан, тъй като искрено се надявам в съдебна фаза съда спокойно да съпостави фактите и доказателствата и да отреди виновност или невинност.
Обръщам се към Вас, поради факта, че на 13.06.2013 г. навърших 1 година без да ми е връчен обвинителен акт и по чл. 63 ал. (4) и (5) от НПК наблюдаващия прокурор по досъдебното производство незабавно би трябвало да ме освободи - цитирам: чл. 63 ал(4) "Мярката за неотклонение задържане под стража в досъдебно производство не може да продължи повече от една година, ако лицето е привлечено като обвиняем за тежко умишлено престъпление".... и т.н.; чл. 63 ал(5) "След изтичането на сроковете по ал(4) задържаният се освобождава незабавно по разпореждане на прокурора", като до ден днешен това не е сторено.
Оправданието на наблюдаващия прокурор на досъдебното производство от Окръжна прокуратура във Враца Ивайло Хайтов - не мога да не го спомена, тъй като още веднъж поставя под въпрос професионалното му тълкувание на законите - е че сме в етап на споразумение и дефакто съм в бил в съдебна фаза и чл. 63 следва да се изпълни от съда, още повече че самото споразумение подлежи на неодобрение от съда и от мен, а и съдебна фаза е категорично конкретизирано в чл. 247 ал(1) и (2) от НПК, цитирам:
"Раздел I
Предаване на съд
Образуване на производството пред първата инстанция (съдебна фаза)
чл. 247 ал(1) Производството пред първа инстанция се образува:
1. по обвинителен акт
2. по тъжба на пострадалия от престъплението - с разпореждане на председателя на съда"

Господа,
кажете ми какво трябва да направи някой, който и да е той, и по какъв начин да се възползва от законите в Република България, след като е попаднал под обвинението на един провинциален прокурор учудващо незнаейки законите.
Не искам да коментирам професионалната подготовка на прокурор Хайтов, но според мен това е така, защото в заведения иск от мен спрямо Окръжна прокуратура - Враца по закона за отговорността на държавата и общините за вреди - държавата ни плаща обезщетения, без да търси каквато и да е вина за некомпетентността на даден прокурор.

Господа,
надявам се да подходите професионално към моят казус и искрено се надявам да дадете гласност на случая с едничката цел да се намери институция, която да се самосезира и разреши този мой казус, който със сигурност е проблем и на други господа задържани под стража.
Ако до 15 дни не се вземе отношение, не ми остава никаква друга форма на протест освен самозапалване, за което предварително ще информирам всички институции и медии.

                                                                                                                                             

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК