Мицкоски с нова изцепка за "незначителното българско малцинство"

ЧАС ПИК

Мицкоски с нова изцепка за "незначителното българско малцинство"

29424
преди 4 часа
Мицкоски с нова изцепка за незначителното българско малцинство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

По време на Европейската среща на върха в Залцбург, премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски отново заяви как "незначителното българско малцинство" трябва да бъде включено в преамбюла на конституцията на страната му, съобщава БНР.

препоръчано

Според Мицкоски става дума за около 800-900 души, които определят себе си като "част от българската общност".

И попита как трябва да обясни на хората в Скопие какво се иска от правителството:

"Скъпи граждани,трябва да променим Конституцията отново. Извинете ни за последните болезнени промени, но трябва да го направим. И какво ще ни попитат хората? Първо - какво ще стане с македонската общност в България? И там не говорим за стотици, а за десетки хиляди".

Мицкоски отново каза, че правата на македонското малцинство в България са били погазени. 

По думите му въпреки всички трудности 75% от гражданите на РСМ продължават да подкрепят европейското бъдеще на страната.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК