Москва приключва изпитанията на Су-57 до края на годината

Европа

Москва приключва изпитанията на Су-57 до края на годината

19809
на 12.08.2019
Москва приключва изпитанията на Су-57 до края на годината
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавните изпитания на руския изтребител от пето поколение Су-57 ще завършат през тази година. Това съобщи пред вестник „Красная звезда“ командващият военновъздушните сили (ВВС) и заместник-главнокомандващ Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия Сергей Дронов по повод Деня на ВВС, предава ТАСС.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

По неговите думи Су-57 „по своите възможности превъзхожда самолетите от пето поколение на чуждите ВВС“. Генералът добави, че президентът на Русия Владимир Путин е поставил задача три авиополка да бъдат превъоръжени с тази машина.

Както съобщи на форума „Армия-2019“ министърът на промишлеността и търговията Сергей Мантуров, Министерството на отбраната ще получи 76 многоцелеви изтребители Су-57 в рамките на договора с компания „Сухой“. Заместник-министърът на отбраната Алексей Криворучко по-късно уточни, че всички закупени самолети ще бъдат доставени на армията до 2028 година. Компания „Сухой“ вече започна серийно производство на изтребителите.

Су-57 е предназначен да унищожава всички видове въздушни, наземни и надводни цели. Самолетът има свръхзвукова скорост на полета, вътрешнофюзелажно въоръжение, радиопоглъщащо покритие (стелт технология), както и най-новото бордово оборудване.

Държавните изпитания на лекия руски изтребител МиГ-35 трябва да бъдат завършени пък до края на 2021 година, заяви още Дронов.

Той отбеляза, че МиГ-35 се различават от изтребителите Су-30СМ и Су-35С, които в момента са на въоръжение, със своята икономичност. „Стойността на един летателен час е един път и половина по-ниска, отколкото от съвременните самолети от семейството на „Сухой“, заяви командващият.

Договорът за доставка на шест МиГ-35 до 2023 година е подписан от зам.-министъра на отбраната Алексей Криворучко и ръководителя на Обединената авиостроителна корпорация Юрий Слюсар на 22 август 2019 година на форума „Армия-2018“ в Кубинка. Първите изтребители вече са предадени на ВКС.

МиГ-35 е най-новият многоцелеви изтребител от поколение „4++“, който е създаден на основата на МиГ-29К/КУБ и МиГ-29/М2. Началото на летателните изпитания и международната презентация на машината се състояха през януари 2017 година, а през декември същата година бяха завършени заводските изпитания. Изтребителят е създаден за работа в зона на въоръжен конфликт с висока интензивност в условия на наситена и ешелонирана система за противовъздушна отбрана на противника.

свързани новини

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК! Асен Василев се кълне пред депутатите, че не познава Марин и Стефан Димитрови: Никога не са идвали в Министерството на финансите (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК! Асен Василев се кълне пред депутатите, че не познава Марин и Стефан Димитрови: Никога не са идвали в Министерството на финансите (НА ЖИВО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК