НАПРЕЖЕНИЕ: Общинарите от БСП искат Васил Терзиев да не разрешава "София прайд" на Задушница

Акценти

НАПРЕЖЕНИЕ: Общинарите от БСП искат Васил Терзиев да не разрешава "София прайд" на Задушница

96265
на 21.06.2024
НАПРЕЖЕНИЕ: Общинарите от БСП искат Васил Терзиев да не разрешава София прайд на Задушница
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Общинските съветници от БСП призоваха кмета на София Васил Терзиев да не позволява провеждането на шествието "София прайд" навръх Черешова Задушница, съобщиха от пресцентъра на групата.

препоръчано

"Подобен род събития на територията на града ни трябва да бъдат съобразени преди всичко с българските християнски традиции и обичаи", пише в официалната позиция общинарите от БСП.

"Черешова задушница е ден в християнския календар, в който почитаме паметта на всички починали наши близки. Това е ден за смирение, а не за подобен вид тържества, какъвто е "София прайд". Призоваваме кмета Васил Терзиев да се съобрази с християнския канон и да не допусне този пир върху паметта на починалите", пишат социалистите.

Тазгодишното издание на "София прайд" ще бъде на площад “Княз Александър I Батенберг”.

В 16:00 часа ще има концерт с различни изпълнители, а в 19:30 часа ще започне протестното мирно шествие, което трябва да приключи два часа по-късно.

В събота за четвърта поредна година ще се проведе и "Шествие за семейството" в името на традиционното християнско семейство, християнските ценности и празника Петдесетница. То ще започне от 10:30 часа пред храм-паметника "Свети Александър Невски“, в 12:00 часа ще започне мирното шествие, а в 20:00 часа ще има концерт пред НДК. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК