НЕВИЖДАНО: Укротяват със сълзотворен газ хилядите край ковчега на Марадона (НА ЖИВО)

Световен футбол

НЕВИЖДАНО: Укротяват със сълзотворен газ хилядите край ковчега на Марадона (НА ЖИВО)

32833
на 26.11.2020
НЕВИЖДАНО: Укротяват със сълзотворен газ хилядите край ковчега на Марадона (НА ЖИВО)
Автор:   ПИК

За възникнали сблъсъци между полицията и хилядите скърбящи за смъртта на Диего Марадона съобщава испанският вестник "Марка“ за сцените в Буенос Айрес на поклонението пред легендата.

препоръчано

Употребен е и сълзотворен газ срещу напиращите да положат цветя и фланелки близо до ковчега на любимеца на цяла Аржентина.

Силите на реда с мъка удържаха първоначалния напор на събраното множество, което все пак се подреди на опашка пред "Каса Росада“.

Ковчегът е покрит с аржентинското знаме, с фланелките с неговия №10 - на националния на Аржентина и на любимата му Бока. Край него скърбящите поставят цветя и екипи.

Хората съпроводиха колата с тялото му по целия път, скандирайки името му, през нощта хиляди излязоха по улиците на Буенос Айрес и други големи градове да изразят обичта и преклонението си пред своя идол.

"Диего е народът, дойдохме да го подкрепим и да се сбогуваме с него. Той е най-големият и е заслужил всичко това“, заяви един от запалянковците, дошъл с фланелка на националния на Аржентина.

Пред "Каса Росада“ ехтят и песните, които привържениците на дон Диего му посвещаваха, докато той радваше аржентинските "инчас“ с играта си на терена, предава "Дарик".

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това