Вход
София
Времето в София 14 o C

Нови СРС-та заковават Иванчева - отстранената кметица на "Младост" лобирала по телефона пред секретар на Румен Радев (ДОКУМЕНТИ)

Нови СРС-та заковават Иванчева - отстранената кметица на "Младост" лобирала по телефона пред секретар на Румен Радев (ДОКУМЕНТИ)

на 07.01.2019
349163
41
Нови СРС-та заковават Иванчева - отстранената кметица на "Младост" лобирала по телефона пред секретар на Румен Радев (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
07.01.2019
41
349163

Нови скандални СРС-та заковават хванатата с подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Докато двете се жалват в Страсбург от условията за живот в следствието и начина по който бяха арестувани, прокуратурата и съда вървят напред с обвинението, като над главата на Иванчева и Петрова все повече надвисва заплахата от 30 години затвор.

В материалите по делото за корупция срещу отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров, присъства и документиран със специални разузнавателни средства телефонен разговор, който доказва, че преписката на изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин е придвижена незабавно след като той e предал първата част от подкупа – 70 000 евро, съобщава "Правен свят".

Десислава Иванчева лично се обажда на секретарката си в районната администрация - Марги, на която нарежда "да я пуснете да се действa…", визирайки преписката на Ваклин груп, която по думите на бившата кметица се оказва върху стола й в кабинета. Разбира се, пред Марги, подсъдимата за получаване на подкуп не пропуска да обясни, че става въпрос за "дарение" под формата на строителство на детска площадка.

 

На 17 април 2018 г., преди обед, докато Иванчева и Петрова са в Столична община – Петко Дюлгеров и Александър Ваклин се срещат в заведение на ъгъла на улиците "Раковски" и "Ген. Гурко". Именно там Ваклин предава първия транш от искания подкуп. Срещата е документирана с разрешени от съдия аудио и видео записи, чието съдържание бе разсекретено преди месец от Специализирания наказателен съд (СНС). От диалога между Дюлгеров и Ваклин се разбира и защо всъщност сумата е 70 000 евро, а не поисканите от Иванчева на три вноски по 75 000 евро. Двамата обсъждат и комисионата от 20%, която Дюлгеров трябва да отдели за себе си.

Както вече стана известно – след като получава парите от Ваклин –  Дюлгеров се отправя за среща с Иванчева и Петрова, на които да предаде исканата сума. Срещата се провежда в заведение в градинката на "Кристал", където престъпното трио прекарва един час. Срещата, на която тримата обсъждат как да инвестират парите от получения подкуп, както и планират други схеми за натиск спрямо инвеститори, се оказва документирана, освен с аудио запис и със снимков материал.

В рамките на разговора, както стана ясно от вече публикувани от "Правен свят" части от стенографираните записи от СРС-та, на два пъти Иванчева се подсеща сама, че трябва да се обади на секретарката си Марги, за да придвижи преписката на Ваклин. Според приложените веществени доказателствени средства, срещата приключва в 12.45 часа. След като парите от подкупа на Ваклин вече са при Иванчева и Петрова, в 12.50 часа бившата кметица на "Младост" се обажда на секретарката си Марги. 

Криминален психолог разби Иванчева: Тя не е герой, там има пълна липса на самокритичност

Криминален психолог разби Иванчева: Тя не е герой, там има пълна липса на самокритичност

Годината не се различаваше толкова като типове и динамика...

на 30.12.2018

Минути по-късно Иванчева и Петрова са арестувани с предварително белязаните банкноти пред Спортната палата, а Дюлгеров в близост до Народния театър.

 

Десислава Иванчева: За кмет на София се интересувам

 

При преглед на обемния материал от СРС-та се установява с категоричност, че не отговоря на истината твърдението, разпространено преди дни през фейсбук профилите на Иванчева и нейни сътрудници, че бившата кметица на "Младост" не е имала планове да участва в местните избори през есента на 2019-та година.

 

При една от многобройните и продължителни срещи из кафенета (повечето провеждани в работно време), на които Иванчева, Петрова и Дюлгеров са обсъждали различни схеми за "дарения" от инвеститори, включително и това от Ваклин, тримата подробно разискват възможността Десислава Иванчева да се кандидатира за кмет на София. От разговора проведен на 3 април 2018 г. в кафене в центъра на София се разбира, че година и половина преди местния вот Иванчева и Петрова са се интересували как може да получат и политическа подкрепа за издигането на бившата кметица на "Младост" за кмет на Столична община.

Докато кроят плановете за "превземането" на Столична община от кафенето, намиращо се до Софийските хали, Десислава Иванчева решава да проведе телефонен разговор с нищо неподозиращ секретар на президента. От записа става ясно, че Иванчева дори не се притеснява, че макар и да не познава събеседника на когото се обажда, лобира пред него за среща с държавния глава и дори за налагането на президентско вето. От другата страна на телефона се оказва Гълъб Донев – секретар по социалните въпроси и здравеопазването на президента и бивш служебен министър на труда, който любезно препраща Иванчева към колегата му – Цвета Тимева, секретар по регионалното развитие на държавния глава.

Телефонният разговор на Иванчева с представител на държавния глава, както и последвалото обсъждане на Петрова и Дюлгеров на представители на президентската администрация, показва изключително ниското ниво на политическа култура у тримата, както и порочното им мислене за функциониране на институциите в държавата.

Продължителната среща, на която триото обсъжда възможността за издигането на Иванчева за кмет на София, се оказва документирана и с разрешено от съдия видеозаснемане. Така малко след като не на шега Десислава Иванчева заявява намерения да бъде бъдещ столичен градоначалник, тогавашният кмет на "Младост" дава възможност службите да запишат странна случка, която се разиграва на метри от сградата на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) и Административен съд – София град (АССГ). Случката е странна, защото Иванчева започва да рови в една от кофите за боклук...

Сподели:
свързани новини
Десислава Иванчева зарязана от мъжа си, Пеньо избягал малко след ареста Десислава Иванчева зарязана от мъжа си, Пеньо избягал малко след ареста
Скандалната бивша кметица на ж.к. „Младост”...
на 06.01.2019
Напиши коментар »
(41)
1
Румен Радев е бил посредника между Ваклин и Иванчева.
2
Сигурен съм, че половината пари които е крадяла фризьорката с кариесна уста, са били за моралния изрод Румен Радев!Той е крадец,жена му краде дрехи по магазините,сина му бие хора,баща му мачка хора,дъщеря му проституира!Само една умерено тъпа но добра и честна Тиква от Банкя ни остана,в тоя наш щастлив живот!
3
КАТО че ли Радев дава разрешителни те,а за Ало Ваньо ЩО не направи те разследване
4
ПИК, продължавате да се ocupaте - не разбрахте ли че от тая трънка заек нема да излезе?!!!
5
Има ли човек който да вярва ,че с дарения от социано слаби може да се направи най скъпата президентска кампания в историята на България
6
Само Деса Миризмата от ГЕРБ мирише повече от устата на фризьорката Иванчева!
7
Под ръководството на ДС, чрез ЗКПЧ-то му! Пилот с наднормено тегло, висок и с проблеми с очите, те такова летящо животно няма! Все едно жокей с тегло 120кг, същото е и с Фатмака!Единствено "Кобрата на Решетников" може да изпълни, за това бе избран от КГБ. Бабите от клубовете на БСП се радват на фотошопирания плакат, зад който е скрита една мижитурка, която цял живот е подбутвана от ДС по йерархичната стълбица! Прост, тъп, но упорит и лаком за власт,цял живот ръководен от някой, за това е неспособен на собствени решения и мисли дори! Дано не се налага съдбата на България да зависи от решенията на Радев, че тогава ще бъде страшно за всички!
8
Колко пари са взели Радев, Гълъб и другата президентска служителка ? Като си измисляш тъпанарщини трябва и това да пишеш. Иначе нищо не излиза от заглавието. Разбра ме , нали ? Я вземи да изтъпаниш една отделна статия и пиши, че Радев е взел рушвет за паспорти - 3 млн. лв., а не Праси Каракочанов, че Радев е смачкал КТБ , а не първите две свине, че Радев е прибрал комисионите за АМ"Хемус" за това , че даде 34 км. за 1,34 млн.лв. без поръчка на 4 фирми на Втората свиня. Ето , това очакваме от тебе, а не какво са си говорили Дюлгеров, Иванчева и т.н.Да не забравиш да опоменеш, че Радев лобира за Ф-16 и ще прибере около 700 млн. комисиона. Аз съм Тиквопитека с мушамата от Банкя.
9
Тия се эбават с ченгетата ,защото знаят, че ги набльодават или ченгетата са се задейсвали не заради некой си Ваклин Александров, а защото са се оплашили тая да не бутне Фандупкова..................... Хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи!!!!!!!
10
Мокри сънища на P-dalko.
11
На Радев баба му била любовница на цар Борис, майка му пък била на Тодор Живков, догато баща му се подготвял за атентатор да премаже един инвалид, наречен от Бойко некачествен мат,рял. На самият Радев му приготвяли супа от малки деца.
12
Бе Вашта МАМКА…....
13
Борисов ще контраатакува с компромати за "лобизъм" и "корупция" с дискредитиране на президентски съветници, ходили в МС да лобират за приближени до Р.Р. търговци на оръжие и записани от СРС-тата в кабинета на премиера. Б.Б. разполага с видеозапис (предоставен от сръбските служби) на среща в началото на август в Белград между Цв. Василев и посредник от София, засичан със съветници на президента. "Радев може да бъде поставен пред заплаха от импийчмънт, ако Борисов намери начин да представи СРС-тата като резултат от оперативна разработка на наши служби по Цв. Василев, а не на сръбските. В записите Радев постоянно е намесван като "Шефа", "Генерала" и "Румен"", твърди източник от една от разузнавателните служби, базиран в Сърбия. Засега Борисов не предоставя компроматите на медийните канали, които ползва за атаки срещу "Радев-Василев-Нинова", но договорката с Пеевски е очевидна - двата най-посещавани сайта громят "триото метежници". Радев вече е посочен от сайтовете като "метежник". Цв. Василев е нарочен за "касичка" и връзка с "четниците" на Гиркин. Нинова - като организатор на протестите чрез структурите на БСП.
14
Не може да има никакво съмнение, ти си правен в гъзъ на майка ти с пикоч на комшията. А този който е написал коментар № 13 майка му го е събирала с шепа от чергата след поредната пиянска чекия на баща му. И го е натикала пак където не трябва - в гъзъ си. Твоята и неговата майки са виновни , че ви има. Те са имали прекрасната възможност да ви изcepaт още на следващия ден, но са ви оставили да таите в изключително лоша среда. Цели 9 месеца. Вие миришете и цапате около себе си. Налага се да eбeм жените и дъщерите ви, ако нямата такива вие ще сте късметлиите да ви eбa в простаците.
15
Още като разбрах, че тая нещастна фризьорка е протеже на червения Кадиев ми стана ясно, че ще излезе пълен боклук. И понеже в Младост 80 процента са разни наивници, кой от завод Кремиковци, кой от село Весело, беше най-лесната работа да ги излъжат. Кой не ни е хванал, той не ни е излъгал.
16
po-skoro tezi negodnizi v belene,kreteni s kretenite.
17
Само като четеш коментарите, езика, псувните, начина на писане и ти става ясно за поддръжниците на БСП и "огромния" им умствен капацитет! Дори нямат смислени аргументи да защитят любимците си, освен да плюят останалите и да ръсят пълни безсмислици! Когато червените олигофрени започнат да хвалят Бойко, тогава вече става страшно! Ако пачаврите на Кутев се пенят това означава, че нещо положително се върши за България! Влажните мечти за избори и власт на БСП се Отдалечават в безкрайността!
18
Долните кутевчета, всичко на Бойко искат да припишат! Бойко и за изсъхването на Курнелината слива е виновен, Бойко и за падналия самолет на Радев е виновен, Бойко и за ударите на Спонсорите на дрога..рите е виновен! Чудесно е ако е истина. Радвам се че позитанци беснеят, последен валс танцуват, до края на мандата може и съвсем да се спихнат и само коалиция с дериватите гномове, ДЕОС, маймуняци, пелтеци и подобни отпадъци да съберат за регистрация на коалиция, защото БСП никога не се явява самостоятелно на избори! Дори и Резидента Радев е от някакъв Комитет на КГБ и ДС, за да се финансира на тъмно от мутрафоните!
19
Тъкмо си притесних, че пик два дена не плюе Президента! Но вече всичко е наред! Остава Антон Тодоров да покаже документи, че за хаоса с винетките е виновен Президента или може и съпругата му! Очаквам и Харизанов да направи поредния "разтърсващ" анализ и да докаже, че се води хибридна война между институциите!
20
„Над 1,2 млн. лв. ще платят данъкоплатците на обвиняемите по делото „Октопод". Шумната акция на Цветан Цветанов не доведе до нито една осъдителна присъда. Държавата за пореден път ще трябва да компенсира нанесени вреди“ - http://www.segabg.com/article.php?id=911392 ++ „Бившият министър на здравеопазването Божидар Нанев е осъдил прокуратурата да му плати обезщетение 100 000 лева за неимуществените вреди, които му е нанесло делото за сделките за антивирусния препарат "Тамифлу", по което беше оправдан преди 5 години, съобщава сайтът news.lex.bg. На две инстанции съдилищата приеха, че сделката не само не е била неизгодна, а е била икономически оправдана и необходима. Според решението на съда делото срещу Нанев е съсипало не само политическата, но и професионалната му кариера в България и той е решил да емигрира във Франция, за да не бъде свързвано името с делото срещу него. По време на делото срещу Нанев състоянието на болната му майка се влошило и тя починала, а той се чувствал виновен. Подсъдима с Нанев беше и бившата шефка на Дирекция „Бюджет и финанси" в МЗ Димитринка Николова, която обаче почина още в хода на делото от скоротечен рак. Нанев понесъл много тежко и тази загуба, а след като бил освободен от поста, се прибрал във Варна и се изолирал напълно. След това опитвал да продължи да работи като детски хирург, но се страхувал да не допусне грешка и така останал без работа. След това започнал да работи във Франция, защото не можел да стои на място, където постоянно да обяснява, че не е престъпник.“ – 31.12.2018 г. (www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/12/31/3368360_bivshiiat_zdraven_ministur_bojidar_nanev_e_osudi/?ref=rss) ++ „Бившият министър на отбраната Николай Цонев окончателно осъди прокуратурата на 108 000 лв. обезщетение заради задържането си през 2010 г. Тогава невъоръженият Цонев бе арестуван на 01.04.2010 г. във ВМА, проснат на земята с белезници, с насочено към главата си оръжие, а зам. градския прокурор Роман Василев го нарече „абсолютен престъпник” (ttps://dariknews.bg/novini/bylgariia/bivshiiat-ministyr-nikolaj-conev-shte-poluchi-108-000-lv.-obezshtetenie-zaradi-aresta-prez-2010-a-2134071)
21
Защо не пише Ос::рал::ко как Радев дебне пред някоя детска градина, грабва некое детенце, прибира се в Бояна където ги пече на шиш и ги яде. А там активно му помага Деси, което им изпива мозъците със сламка. Защо този по)))серко крие тази информация? Най-вероятно Радев му плаща за да не публикува тази информация. Му-ха-ха!!!!
22
Направо ми се повръща, като видя корумпирана мутра на тоя червен червей. С какъв акъл гласувах за тия червени курабии с моите приятелки, направо се чудя. Да де, Борисоф е виновен да гледаме тая пъпчива тиква, защото нямаше за кого друг да гласуваме, Цецка просто не ставаше!
23
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
24
Моля увсжаемите работещи в този сайт Сопол, да отворят книги с фантастичен сюжет и да ни представят нови Изстъпления на Президентското семейство, като включат и децата от предишни бракове. Ще четем и ще се смеем, друго не остава. Ако не беше толкова гнусно, щрше да е жалко!
25
не забравяйте и Орешарски ! И той е виновен !
26
трябва незабавно да уволни секретарите си, които са сътрудничели на Иванчева в корупционното деяние. Предлагам свободните и прогресивни медии да му предложат imricu i r;ekd kd честни и почтени хорица са секретари.
27
В Русия съм,в Русия съм...............!!!!
28
Подобни чиновници в България са 500 000 и ни работят вече 30г.
29
отговор на коментар
- Абе - какво намеси тук тоя оръфлек Орешарски? Дето не си знаеше имената на министрите, та му подсказваха отзад? ТОВА помниш ли го, или такива неща отиват на пистата - забрави ?! И оня малоумник в правителството му - финансовият министър - Муню, дето скляпа, мънка и не знае къде се намира и какво трябва да каже? Всички тези организатори на целия този цирк, с който се подиграха на народа - за бесене са! За Б Е С Е Н Е !!!Гадове скапани!!!
30
До Данка с дългия нос , миличка та ти дори свирка не можеш да направиш на "великия" ?
31
Кога започва подписка та за импийчмънт на тъпия селянин антибългарин, чакащият комисионни за грипените крадлив каруцар фатмака? Кога този тъпанар който тотално изразни и компрометира президентската институция ще си отпътува безвъзвратно със селската пръчка с визия на дърт травестит за село?
32
Когато кочовете от село те задоволят и ти направят халката като ауспух на тир. Президентската институция беше издигната до огромни висини от честния, красивият офшорен президент https://youtu.be/M5YP9tOeqys?t=44 Единствено съжалявам за чехлю че щеше да приеме ИК и Мики да стане Мика ?! (Зайкова). А за ефките няма ли комисионна ? Нещо пак не съм разбрал.
33
SEO спринт е уникално място! Тук можете лесно да спечелите истински пари. Той предлага няколко метода за печелене! Преглеждайте сайтове, четете имейли от рекламодатели, извършвайте прости и интересни тестове и задачи срещу заплащане.За регистрация тук http://www.seosprint.net/?ref=12211754
34
КАТО ГЛЕДАМ ОЗЪБЕНОТО ЛИЦЕ НА КМЕТИЦАТА СЕ ЧУДЯ ДАЛИ Е ЧОВЕШКО ИЛИ КЪРТИЦА
35
НЕЩО НЕ Я РАЗБИРАМ ТАЗИ ИВАНЧЕВА, НО С НАМЕСАТА И ЗАПИСА НА РАЗГОВОРА С ПРЕЗИДЕНСТВОТЧО СЕ ОКАЗВА, ЧЕ ИСКАТ ЗАПАЗВАНЕ. НА :-ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ. ДРУГАТА СПРЯЛА ДО КОРТЕЙНЕРА И ВЗЕЛА ЗАКАЧАЛКИ :))) АЗ СЪМ МНОГО ПРОСТ И НЕ МОГА ДА ГИ РАЗБЕРА ТЕЗИ ЖЕНИ:)))) ХЕМ ГИ ЧАКАТ МНОГО ПАРИ, ХЕМ ИСКАТ С ПРЕДЛАГАНО ВЕТО ДА СИ ЗАТВОРЯТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДРУГИ РУШВЕТИ:))) . ЗАМЕСТНИЧКАТА ВЪПРЕКИ, ЧЕ Я ЧАКА ЧАСТ ОТ ВСИЧКИТЕ 500000 ЕВРО - НЕ СЕ ОТКАЗВА ДА СИ НАБАВЯ И ОЩЕ НЕЩО ОТ КОНТЕЙНЕРИТЕ:)))| НИЩО НЕ РАЗБИРАМ, АМА МАЙ КОНСПИРАТИВНО СА ЗАБЛУЖДАВАЛИ КОМПИ, МОНПИ ВСЕ ОСТАЛНИЕ :))) ОБЯСНЕТЕ МИ МОЛЯ ВИИИИИИ :)))) ИЛИ ТЕ СА ЗЛЕ ИЛИ АЗ, НА ЗАЕДНО ДА СМЕ ЗЛЕ НЕ МИ СЕ ВРЪЗВА :))))
36
Ама няма ли една свободна стаичка до Иванчева и за Радев?
38
СЪБЛЕЗЪБ - КА
39
Ето това е истинското лице на социализЪма ! Погледнете колко злоба , ярост, наглост .....и какво ли още не , показват за сетен път - пазете се от такива същества - социалисти !
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
То, ако Иванчева и тути кванти все повече се приближаваха към 30 години затвор и се мереше с еднакъв ръжен, собственика на Пик щеще да се приближава към доживотна присъда...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 13076
архив

Решихме с жената да станем членове на една от многото църкви. Условието беше цял месец без секс... Първата седмица издържахме.

Втората седмица легнахме един до друг, но не се изкушихме.

На третата седмица обаче жената, докато взимаше една консерва от рафта, изтърва я, наведе се да я вземе, и... Вече не ни искат в църквата... И в Билла не ни искат...

няма нови новини
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
сега
2706
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Кошмар на "Цариградско шосе" - три мелета затапиха булеварда, колоната е километрична (СНИМКИ)
x
СВЯТОСТ И ВЯРА: Света преподобна Макрина е сестра на едни от най-великите светци
x