НОВО ПРОУЧВАНЕ НА "АЛФА РИСЪРЧ": ГЕРБ бие категорично на изборите - партията на Борисов води уверено с почти 10% преднина (ГРАФИКИ)

Акценти

НОВО ПРОУЧВАНЕ НА "АЛФА РИСЪРЧ": ГЕРБ бие категорично на изборите - партията на Борисов води уверено с почти 10% преднина (ГРАФИКИ)

227074
на 06.06.2024
НОВО ПРОУЧВАНЕ НА АЛФА РИСЪРЧ: ГЕРБ бие категорично на изборите - партията на Борисов води уверено с почти 10% преднина (ГРАФИКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Това, което прави впечатление е, че спрямо началото на кампанията, отчитаме засилен интерес към участие в изборите. Така социологът от "Алфа рисърч“ Павел Вълчев, коментира от екрана на БНТ, последното изследване на агенцията дни преди изборите 2 в 1 на 9 юни.

препоръчано

Така за национален парламент, ат агенцията очакват 42% избирателна активност, като за Евровота, тя ще е по-ниска или 39,5%.

"Завишеният интерес се дължи на играчите по крилото, които са по-малки, но събуждат интерес към участие в изборите“, обясни той.

25,1% получават ГЕРБ-СДС, ППДБ са на второ място с 15,4%. На трето място са "Възраждане“ с 15,2%, ДПС - 14,8%, БСП - 8,1%, ИТН - 6,2%. Под чертата остават засега "Синя България“ и "Солидарна България“, съответно с 3,3% и 2,4%.

"Има ерозия в подкрепата на ППДБ, само в рамките на кампанията, тя е около 2%“, посочи социологът.

Той допълни, че борбата за второто място ще ожесточена и прогнозира, че ще има голяма динамика и в изборния ден.

За Европейските избори, електоралните нагласи изглеждат така: 

ГЕРБ-СДС 25%, ППДБ 15,9%, "Възржадне“ - 15,7%, ДПС 14,1%, БСП 7,9%, ИТН - 5,9%. От "Алфа рисърч“ обобщиха, че към момента, хората на Слави от ИТН, вкарват един евродепутат.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК