Вход
София
Времето в София 4 o C

НОВ УЛТИМАТУМ! Руската Дума ни удари: България е загубила статута си на газов хъб, ще се лиши от преференции заради забавянето на „Турски поток“

НОВ УЛТИМАТУМ! Руската Дума ни удари: България е загубила статута си на газов хъб, ще се лиши от преференции заради забавянето на „Турски поток“

на 06.12.2019
70048
43
НОВ УЛТИМАТУМ! Руската Дума ни удари: България е загубила статута си на газов хъб, ще се лиши от преференции заради забавянето на „Турски поток“
Автор: ПИК
06.12.2019
43
70048

България е загубила статута си на газов хъб и ще се лиши от други преференции от транзита на руски газ поради забавянето на строителството на участъка от газопровода „Турски поток“. Това предупреди първият заместник-председател на Комисията по енергетика на Държавната дума - депутатът Игор Ананских, предава Федеральное агентство новостей (ФАН).

България умишлено забавя полагането на „Турски поток“ на своята територия, заяви руският президент Владимир Путин след разговори със сръбския си колега Александър Вучич по-рано тази седмица. Путин не изключи, че София е подложена на външен натиск.

Путин ни обвини, че бавим "Турски поток"

Путин ни обвини, че бавим "Турски поток"

България бави реализацията на продължението на "Турски...

на 04.12.2019

По думите на Путин, отсечката на „Турски поток“ от България до Унгария на територията на Сърбия е почти завършена. Той каза, че 90% от тръбопроводите вече са положени, 85% от тях са готови за употреба.

Държавният глава на Руската федерация не изключи възможността Белград да участва в транзита на руски газ по „Турски поток“. Той подчерта, че руските партньори на Балканите и Източна Европа повдигат въпроса за участието на Сърбия в транзита. Русия е готова да предприеме тази стъпка, подчерта Путин.

„Спомняме си, че българското ръководство се отказа от договорения план за изграждането на газопровода „Южен поток“, благодарение на който тя можеше да се превърне в най-големия газов хъб в Южна Европа. Една държава може да има големи финансови дивиденти. Българското ръководство обаче продължи да получава пари заради връзките с Европейския съюз и САЩ. Българското ръководство е двулично, защото, от една страна, иска да изкара пари от транзит, а от друга, то е твърде податливо на влиянието на други държави. Всички трудности в общуването с нашите български другари произтичат оттук“, каза Анански в интервю за информационната агенция.

В такава ситуация, според руския депутат, българските политици трябва да помнят, че са представители на своя народ.

„Тяхната задача е да подобрят живота на гражданите на България. В този случай българите трябва да печелят, колкото е възможно повече пари, включително и от транзита на газ за Европа. Сега страната вече е загубила статута на газов хъб и може да се лиши и от други преференции от транзита на руски газ“, добави депутатът.

Същевременно министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров. В рамките на разговора им в Министерския съвет бяха обсъдени двустранните отношения, като беше изразено съгласие, че не съществуват предпоставки, които да възпрепятстват тяхното развитие в прагматичен и добронамерен дух и занапред.

Премиерът Борисов изтъкна интереса на България да води равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически диалог с Руската федерация, при който страната ни се ръководи от националните си интереси и се придържа към общите европейски и евроатлантически политики.

Според министър-председателя Борисов, както България, така и Русия са заинтересовани да си сътрудничат в редица сфери като икономика, енергетика, туризъм, транспорт, образование, наука и култура, социална политика.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(43)
1
БРАТЯ-БЪЛГАРИ, ДА СПРЕМ ИЗТОЧВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ! ДА СВАЛИМ ГЕРБ И ДА ДАДЕМ ШАНС НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА! БСП! ПОБЕДА!
2
че от ГРОБ нищо не става ?
3
а започнал за нас да мисли?!...
4
продава завода си в София. Теленор, ЧЕЗ и много други отдавна се мъчат да се отърват от кочината.
5
И с това безсмислено дръвчене какво постигнахме ?! Големи сме глупаци !!!
6
в действие!
8
№ 6 Тъпанар !
9
че и тръбата и магистралата в Сърбия са готови, а ние строим със скорост 5 км. в час.
10
ТЕЗ РУСНАЦИ МАЙ СИ ВЯРВАТ,ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ НАРУШИ ЗАКОНИТЕ НА ЕС И ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТЯХ.... А СЪРБИТЕ ЩЕ ВИДЯТ ЕС И НАТО КОГАТО ПЕТЕЛА МИ СНЕСЕ ЧЕРВЕНО ЯЙЦЕ.... ПОДМОЛНИ СЪРБИ И РУСНАЦИ.
11
Опааа ! Я съм се посрал !!! Ми ся ?
12
ууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
13
Бойко нали ни четеш , казахме ти днес че е по-добре да си подадеш оставката защо не ни послушаш и да идеш на майка си в ...
14
ТЕ УСЛОВИЯ НЕ МОГАТ ДА ПОСТАВЯТ. КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА СИ ГО ПРОКАРАТ ПРЕЗ КОСМОСА. НЕ СМЕ ИМ ОПРЕЛИ ДО ГАЗТА.
15
Врътна ли кранчето , до 5 дни Тиквата ще е по очи ! Да внимава , да не го изплющя !!!
16
Глупоста на Борисов да доказва постоянно своята добронамереност и да приема враговете за олимпийски отбори е непобедима.
17
Точно те ще ти поcтавят условия , защото газ можеш да вземеш само от на мaйка cи пъpдялника
18
ДЕМЕК ЩЕ МИНЕ ТРЪБАТА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, НО НЯМА ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ДОГОВОРЕНОТО ВИКА ПУТЮ.... АЛОУ РУСНАЦИТЕ---- ДОГОВОРИТЕ С БЪЛГАРИЯ СА ДОГОВОР С ЕС... ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ТОДОР ЖИВКОВ УПРАВЛЯВА И БЪЛГАРИЯ Е БЕЗЗАЩИТНА... ТАКАВА САНКЦИЯ ЩЕ ВИ УДАРЯТ,ЧЕ ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ КВО СТАВА.
19
До 10. Тъпчо Сърбия е декларирала, че не желае да е член на нато. Те имат памет.
20
Путин е голям , велик , но нека не слага хомот на врата ни .
21
Точно по тази причина БГ трябва да се отърве от русия, но ти червен българофоб и не можеш да вдениш!
22
, нищо, ще ни мине ! Добре е , не са ни натаковали , защото е болезнено , но и резила е голям. Щяха да ни се подиграват в Европа и да казват , ей ги тези балканци , дето ги таковаха ...
24
Ганьо си е ганьо и това е. Няма такъв вид другаде. Затова и цялата му история е такава. И в африканския свят няма такова чудо.
25
Вовата ще вземе кратуната на Тиквата !
26
Това ще е винаги положението на тази територия, докато управляват комунистите от герб и бсп. Комунизмът само у нас има почва, видно е.
27
турски поток ще мине през гърция , македония , сърбия и обратно в блядистан ! Идиоти !!! явно , ушанките жестоко са огладнели !
28
отговор на коментар
и сме много доволни как се изявява.
29
ЧЕ ЕС НИ ДАВАТ ПО 4 МИЛИАРДА ГОДИШНО ТОВА Е НИЩО, НО АКО УШАНКИТЕ ИСКАТ ДА ОТКРАДНАТ НЕЩО ОТ НАС, ДЕБИЛИТЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ С ВСИЧКИ СИЛИ?
30
а преди 2 дни беше силен вилен, нека ми се обиди Путин, аз ще му кажа, аз в САЩ , това онова, ако не беше купил каруците от американците и не им леше предплатил нещо което още не е произведено и не се знае кого ще стане, ако че има срокове, Него не го броят и за цаца, а сега среща с посланнник , клоуне,клоуне айде оооофф
31
отговор на коментар
За каква памет говориш, те и германците ги окупираха и се биха през втората световна война, но след това ходеха на работа в Германия и бяха доста облагодетелствани за разлика от нас които бяхме / освободени от СССР, добре че се отскубнаха тогава от големия брат и още пеят песни за Тито, просто сърбите НЕ ЗНАЯТ какво следва от мечешката прегръдка и са курназ.
32
Да няма нещо свързано,че паричните им запаси са спаднали на около 1(един) милиард?
33
Това дали сме хъб или не не го решава Путин а източниците на газ. Връзката с Гърция ще бъде при Стара Загора. По нея могат ако има да минават 5мрд. кубм. газ за тодина. 1 мрд е от Азербайджан за България по ТАНАП. Другите 4 мрд.куб.м. могат да бъдат сгъстен от бъдещия терминал в Александрополис или от Гърция.Така ,че през България ще минава не само руски газ. ЗАЩОТО ТРЪБАТА Е НАША. А не както при Южен поток наполовина наша ,наполовина руска т. е 100 пр. руска. Ей тука ги стяга чепика. До година България въобще няма да зависи само от руски газ за добро или за лошо.
34
Интерконекторите Гърция-България и Сърбия-България са готови и чакат свързване. Как се надяват руснаците да коригират трасето - през Северна Македония ли? Те ли ще построят трасето и нужната инфраструктура? И кога, с каква скорост? А и Северна Македония вече е член на НАТо, така, че руснаците ще са от трън та на глог...България спазва определени правила в ЕС, докато Сърбия, Русия и Турция - не...От друга страна без експорт на газ и нефт руснаците са обречени на мизерия....
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Най-добре е да ни затворят кранчето, а ние да разрушим МОЧА и Альоша и завинаги да се отървем от ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
37
отговор на коментар
Червен0гъзестите тролове сте тъпи на галош. Газопровода на територията на Сърбия е собственост на Газпром и те си го строят, какъв Вучич сънуваш троле? А това джудже което се изтъпани в Инстамбул и каза, че няма да транспортират газ през България защо не ни заобиколи, а клекна да се моли на Булгаргаз да бърза защото Украинците ще ги сложат до стената на 01.01.2020. Защо джуджето не направи навреме Северен пАток като се е забързал?
38
отговор на коментар
Още едно потвърждение на поговорката, че силен вятър и прост човек не могат да бъдат спрени.
39
отговор на коментар
Джуджето Вова ако може да врътне кранче нямаше да се моли и да отправя невъзможни за изпълнение заплахи. Реве защото Украйна ще му врътне кранчето на 01.01.2020 и джуджето ще трябва да плаща огромни неустойки, защото има договори за доставка на газ, а не е осигурил транспорта му до получателите. .
40
Грижа ги е за Сърбия а не с"голяма любов" към България Даже въоръжават сърбите и нищо чудно отново да повторят войната която загубиха през 1885 г от която България възкръсна показвайки на цяла Европа кои са Българите А хъб Балкан е български а не руски и не те диктуват положението щото от Гърция до Сърбия как се полага тръбопровод
41
Нинова спечели последните избори така ще бъде и на парламентарните Премиерското място е тежка корона и не е за всяка глава Нинова да си гледа партийната работа нали си извоюва 8 лв на глас народен Резилът бързо става а доверието се получава много трудно не е като едно време 99% пълна изборна победа .
42
Руснаците са бесни защото по тръбата ще тече и по-евтин американски газ .
43
Кой прав кой крив не знам, но от всичката игра на Боци и Сиe ще остане те да пълнят този прословат техен газов хъб с газ от ПРЪДНИТЕ си !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 7107
архив

- Скъпи, искаш ли да си играем на Биг Брадър? - Да! - Имаш 1 минута да си събереш багажа и да напуснеш къщата!

 

няма нови новини
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
сега
1508
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ОБНОВЕНА)
x
Половината от мъжете в депресия след секс
x