Обвиниха вътрешния министър на Великобритания в лобизъм за предпазни маски

Европа

Обвиниха вътрешния министър на Великобритания в лобизъм за предпазни маски

4487
на 17.05.2021
Обвиниха вътрешния министър на Великобритания в лобизъм за предпазни маски
Автор:   ПИК

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател беше обвинена, че е лобирала в полза на фармацевтична компания. Тя е опитала да повлияе на вицепремиера Майкъл Гоув, за да сключи правителството договор за доставка на защитно оборудване с фирма, в която работел приятел на Пател.

препоръчано

През май миналата година Прити Пател е писала на вицепремиера Майкъл Гоув, за да изрази разочарование, че правителството не е закупило защитни маски от компания, която има връзки с неин познат. Става дума за Самир Джасал, активист на Консервативната партия, който е работил като съветник на Пател между 2014-2015 г., неин добър приятел, който е в близки отношения с компанията „Фармасютикълс дайрект“. 

Преди това министърът на вътрешните работи Мат Ханкок е отговорил на Прити Пател, че предлаганите маски не са подходящи за използване от националното здравеопазване 

Два месеца по-късно обаче компанията получава договор на стойност близо 103 милиона паунда за снабдяване с друг тип маски. 

“Дейли мейл“ и Би Би Си разполагат с кореспонденцията по случая, уточнява "Монитор".

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 183
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това