Вход
София
Времето в София 2 o C

Обстановката в дом за възрастни в Русе се стабилизира

Обстановката в дом за възрастни в Русе се стабилизира

на 24.08.2020
2746
0
Обстановката в дом за възрастни в Русе се стабилизира
Автор: ПИК
24.08.2020
0
2746

От Областния оперативен щаб в Русе съобщиха, че за последните 24 часа няма промяна в епидемичната обстановка в дом за стари хора „Възраждане“.

Последно там бяха констатирани три нови случая. Ставаше дума за двама обитатели на дома – мъж и жена на 80 и 84 години, които са приети на болнично лечение в Университетска болница „Канев“ и са в стабилно състояние, както и за 60-годишна санитарка, която е оставена под домашна изолация. Тя е в добро общо състояние.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала.

На болнично лечение се намират седем от потребителите. Четирима от тях са в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, а останалите трима са в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“.

ТЪЖЕН КРАЙ: 91-годишна жена от старческия дом в Русе почина от COVID-19

ТЪЖЕН КРАЙ: 91-годишна жена от старческия дом в Русе почина от COVID-19

91-годишна жена с COVID-19 от дома за възрастни хора...

на 20.08.2020

Няма нови излекувани от коронавирусна инфекция от социалното заведение. Оздравелите към момента са 68, като 62-ма от тях са от потребителите на услугата, а другите шестима от персонала, работещ там. 11 от обитателите са настанени в Кризисен център „Каритас“, а останалите 44 на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други петима обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Същевременно от работещите там под домашна изолация са две санитарки, както и социалният работник и социалният асистент.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели:
свързани новини
Нови трима заразени с коронавирус от Дома за стари хора в Русе Нови трима заразени с коронавирус от Дома за стари хора в Русе
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното...
на 22.08.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19024
архив

- Вчера се събудих, а теб те нямаше, мила. Къде беше?

- А ти къде се събуди, скъпи?

 

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
ПОДВИГ: Турците мъчили много свети Христо, но той не предал българската вяра
x