Откриват още един център за борба с градушките

Региони

Откриват още един център за борба с градушките

11419
на 24.05.2019
Откриват още един център за борба с градушките
Автор:   ПИК

Докрая на тази година ще бъде открит още един команден център за борба с градушките подобен на този, който бе открит в Хасково, обяви в Сливен министърът на земеделието Десислава Танева. Центърът ще бъде изграден в казанлъшкото село Тъжа и е част от проекта за национална противоградова защита. 

препоръчано

Министър Танева коментира, че навсякъде по света и в Европа държавата участва в по-малка степен в превенцията на риска при борбата с неблагоприятните природни явления, а финансирането се споделя със земеделските производители.

Тя каза, че въпреки обявената стачна готовност от страна на организацията на зърнопроизводителите по темата, разговорите с тях ще продължат до намиране на общо съгласие, предава още БНР.

"Ние ще трябва да продължим тази комуникация, да стигнем до консенсус за споделено финансиране. Нещо повече. В новата обща селскостопанска политика това е един от акцентите - мерки, механизми и инструменти за управление на рисковете в земеделието и средствата за това ще бъдат значително увеличени. Аз се надявам, че в диалога ще стигнем до ефективен модел", изрази надежда Танева.

Самолетният способ ще бъде въведен за борба с градушките за Северна България по примера на Румъния и Македония, обяви още министър Танева.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Най-мощният ритуал за привличане на любов Най-мощният ритуал за привличане на любов
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Експериментът Петков-Василев донесе милиарди щети. Нашите избиратели не допускат коалиция с ПП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Експериментът "Петков-Василев" донесе милиарди щети. Нашите избиратели не допускат коалиция с ПП (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това