Вход
София
Времето в София 11 o C

ОТЛИЧЕН ЗА КАБИНЕТА! Кристалина Георгиева: Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата

ОТЛИЧЕН ЗА КАБИНЕТА! Кристалина Георгиева: Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата

на 25.09.2020
58014
0
ОТЛИЧЕН ЗА КАБИНЕТА! Кристалина Георгиева: Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата
Автор: ПИК
25.09.2020
0
58014

Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата. България няма нужда от нашата финансова подкрепа, тя е стабилна. Това заяви пред БНТ директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

МВФ прогнозира през 2020 г. най-големия икономически спад след Голямата депресия

МВФ прогнозира през 2020 г. най-големия икономически спад след Голямата депресия

Поради ситуацията с коронавируса, Международният валутен...

на 09.04.2020

"Това, което е много важно да кажа на българските зрители и тези, които взимат решения - мерките за подкрепа на икономиката и за подкрепа на хората трябва да продължат. Много страни са изправени пред дилема дали да продължат тези мерки", каза Кристалина Георгиева.

"Ние сме в такава криза, каквато света не е преживявал. Тя носи със себе си несигурност - все още сме изправени пред предизвикателството икономиката да се възстанови до нивото отпреди кризата, а това едва ли ще стане преди 2021 г.", предупреди тя. 

Според нея в условията на продължаваща здравна криза, мерките за подкрепа на икономиката и хората трябва да продължат. "Много помага фактът, че сме в чакалнята на еврозоната. Това означава, че България има допълнителна защита, а в условията на тази криза това е полезно", каза още тя. 

"МВФ е единствената организация в света, която държи пулса на икономиката в света като цяло. Даваме бърза оценка на политиките, които са необходими във всеки един момент. Създадохме нов инструмент - да оценяваме мерките в отделни страни и да им помагаме да се учат една от друга", обясни Кристалина Георгиева, като допълни че Фондът се отнася много сериозно към темата за увеличаването на неравенството в света.

Сподели:
свързани новини
МВФ даде отсрочка от половин година за дълговете на 25 страни МВФ даде отсрочка от половин година за дълговете на 25 страни
Международният валутен фонд (МВФ) даде отсрочка от...
на 16.04.2020
Негативна прогноза на МВФ: Световната икономика може и да не се възстанови напълно през 2021 г. Негативна прогноза на МВФ: Световната икономика може и да не се възстанови напълно през 2021 г.
Глобалната икономическа активност, която беше силно...
на 17.04.2020
МВФ предупреди: COVID - кризата далеч не е приключила МВФ предупреди: COVID - кризата далеч не е приключила
Международният валутен фонд предупреди в сряда, че...
на 09.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34715
архив

Само българинът може: 1. Да дава акъл, дори да не разбира. 2. Да може да прави всичко, без да учил за него, 3. Да иска европейска заплата, без да работи. 4. Да чака друг да го оправи. 5. Да даде половината си заплата за лотарийни билети и после да излезе на протест... за цената на тока...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x