ОТ БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР: Патриархът призова нацията за единство

Животът днес

ОТ БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР: Патриархът призова нацията за единство

11789
преди 5 часа
ОТ БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР: Патриархът призова нацията за единство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Българският патриарх Даниил призова нацията за единство. Главата на БПЦ отслужи в Бачковския манастир тържествената литургия по случай първата годишнина от учредяването на празника Прославление на светите мощи на св. Патриарх Евтимий Търновски. 

препоръчано

Той отбеляза, че Патриарх Евтимий е оставил завет на народа да пази вярата, която ще го обедини. Патриах Даниил подчерта, че е важно да пазим завета на духовника, водил отбраната на Търново срещу османците.

Според патриарх Даниил обществото е силно разделено. Той посочи, че ако попита десет души какъв е националния интерес на България, ще получи десет различни отговора.

По думите му не сме обединени, защото сме забравили вярата. Главата на БПЦ изтъкна, че опазването на вярата е силата, която може да обедини обществото.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 123
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК