Партията на Трифонов почна с лъжите: Отрекоха се от мажоритарния вот и предадоха референдума си (ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

Партията на Трифонов почна с лъжите: Отрекоха се от мажоритарния вот и предадоха референдума си (ВИДЕО)

310576
на 16.04.2021
Партията на Трифонов почна с лъжите: Отрекоха се от мажоритарния вот и предадоха референдума си (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Още в първия работен ден на 45-ото Народно събрание партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" започна с лъжите и предаде обещанията, които направи към своите избиратели и за които говори години наред, предава ПИК TV.

препоръчано

Oт парламентарната трибуна по време на изказване сценаристът на Слави Трифонов - Тошко Йорданов, се отрече от мажоритарното гласуване, като си намери удобно оправдание за това.

Докато изреждаше промените в Изборния кодекс, които трябва да се направят, Тошко Йорданов пропусна да спомене мажоритарния вот, който беше основа на референдума на Слави Трифонов. Депутатите от ГЕРБ обаче не замълчаха пред подмяната и го подсетиха, че именно една от точките, които българските граждани подкрепиха на референдума на Слави Трифонов, беше за мажоритарно гласуване.

"Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала... Не... Мажоритарните избори се правят с мнозинство, а партията, която ги предлага, няма мнозинство", заяви сценаристът на Слави с мрънкане.

Оправданието, че "Има такъв народ" няма мнозинство обаче е много удобно за партията на Трифонов, защото от ГЕРБ предложиха мажоритарни избори още през 2017 г. и днес заявиха, че също ще го внесат и подкрепят. Ако бъдат предложени такива промени, то двете партии "Има такъв народ" и ГЕРБ имат мнозинство в 45-ото Народно събрание и биха ги приели с 126 гласа. Вместо това обаче хората на Трифонов побързаха да предадат доверието на над 2 млн. души, които ги подкрепиха за референдума и ги излъгаха още при стъпването си в Народното събрание. 

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това