Патладжан пармиджана

Рецептите на деня

Патладжан пармиджана

14699
на 01.10.2013
Патладжан пармиджана
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти: 4 големи патладжана настъргано сирене Пармезан моцарела, нарязана на тънко За соса: 1 глава лук 1 морков 2 скилидки чесън 1 ½ – 2 консерви нарязанидомати (или пресни) 1/2 връзка пресен босилек 1 стрък прясна или сушена мащерка 1 дафинов лист сол, черен пипер и захар на вкус

препоръчано

Начин на приготвяне: Нарежете патладжаните на резени с дебелина около 1-1,5 см. и ги сложете в студена подсолена вода за около час, за да се отдели горчивият сок. Извадете патладжаните и ги подсушете с домакинска хартия. Загрейте фурната на 250˚C, поръсете патладжаните с малко зехтин и черен пипер и ги изпечете от двете страни за около 15 минути, докато станат златисто-кафяви. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат. За соса: Нарежете ситно лука и моркова и ги задушете в малко зехтин за няколко минути. След това добавете нарязания чесън.

След няколко минути прибавете дафиновия лист и доматите. Овкусете с 1 ч.л. захар, нарязаната мащерка и малко от босилека, когато сосът е почти готов. Гответе 1-1,5 часа, или докато цялата вода се изпари и сосът се сгъсти приятно. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Върху тавичка сложете слой от ивиците патладжан, покрийте с малко от доматения сос, поръсете с пармезан и след това с тънко нарязаната моцарела. Подредете втори слой патладжани, сос и сирена и повторете процедурата, докато се изчерпят всички продукти.

Последният слой трябва да е от доматения сос, поръсен с пармезан или моцарела. Поставете във фурната на 180˚C за около 20 - 30 минути.

Украсете готовото ястие с пресен босилек и го поднесете топло.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК