Вход
София
Времето в София 7 o C

Петима от персонала в Дома за стари хора в Сливен са с COVID-19

Петима от персонала в Дома за стари хора в Сливен са с COVID-19

на 28.10.2020
5207
0
Петима от персонала в Дома за стари хора в Сливен са с COVID-19
Автор: ПИК
28.10.2020
0
5207

При изследване на персонал на Дома за стари хора в Сливен за Covid-19 чрез метода на пуловете, пет от тях са дали положителен резултат, съобщават от община Сливен. Днес са тествани с PCR тестове 23-ма души.

Изследвани са общо 54 души персонал, включително и от Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост-2. Всички резултати от Защитеното жилище са отрицателни.

Днес са взети пулове на целия персонал от Центровете за настаняване от семеен тип – 43 души.

След като по-рано този месец беше установено огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „Качулка“ Община Сливен предприе допълнително тестване за Covid-19 за всички услуги от резидентен тип. На 31 октомври изтича карантината на домуващите в „Качулка“.

При потребителите и персонала заболяването е протекло без усложнения и не се е наложила хоспитализация. Домът работи при нормален график, с наличния персонал и доброволците, които се включиха след призива на Общината.

29 свободни легла за болни с Covid-19 има на разположение във всички болници в област Сливен Общо леглата в ковид отделенията разполагат със 115 легла, съобщи областния управител Чавдар Божурски по повод усложняващата се епидемична обстановка. От тези легла заетите в момента в отделенията са 54, а в триажите са 24, предаде БНР.

Чрез РЗИ се проучват възможностите за разкриване на допълнително легла в Котел и още две частни болници в Сливен, съобщи областния управител Чавдар Божурски. В Сливен вече работи една лаборатория за PCR тестове.

"Знаете също, че МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ разкри дарителска сметка за PCR лаборатория в болницата. Необходими са още 5 хиляди лева, за да се достигне необходимата сума", посочи Божурски.

Към момента не е постъпвало искане от Регионалното управление на образованието за преминаване на начални училища към дистанционно обучение.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19062
архив

Перничанин отишъл при врачка. Тя го погалила по корема и рекла: - Ще проходиш! - Бе, да те е** у врачката... Па я си 'одим! Излязъл навън, погледнал - няма му голфа!

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x