Вход
София
Времето в София 27 o C

Пиар експертът Нидал Алгафари пред ПИК за акцията с инвалидните колички: Нелепо и неетично! Политика не се прави с показност - в ръцете на Хитлер е имало много деца в кампаниите, които после са избити в концлагерите

Пиар експертът Нидал Алгафари пред ПИК за акцията с инвалидните колички: Нелепо и неетично! Политика не се прави с показност - в ръцете на Хитлер е имало много деца в кампаниите, които после са избити в концлагерите

на 18.09.2019
81695
35
Пиар експертът Нидал Алгафари пред ПИК за акцията с инвалидните колички: Нелепо и неетично! Политика не се прави с показност - в ръцете на Хитлер е имало много деца в кампаниите, които после са избити в концлагерите

Кандидат кметове за София седнаха в инвалидни колички, повозиха се и си направиха пиар с болни хора, с цел да покажели колко трудно е придвижването в столицата за хора в неравностойно положение. На помощ на Мая Манолова дойде и небезизвестната оскандалена Вера Иванова и останалите отритнати от протестите на майките с увреждания, които бяха довели и децата си, за да може картинката да е пълна като за реклама.

Камерите ти наснимаха, докато едни си говореха по телефона, а други видимо се чувстваха изключително неудобно и смутени от инвалидните колички. Темата се превърна в повод за множество критики, като повечето хора смятат, че това изключително неморално и отвратително поведение за политическа употреба.

Дали това беше грешен пиар ход и каква е целта му, потърсихме за коментар пиар-експертът Нидал Алгафари. 

- Г-н Алгафари, как ще коментирате акцията, която вчера трима от кандидат кметовете за София направиха, като седнаха в инвалидни колички? 

- Не само за кандидат кметовете, но по принцип смятам, че е нелепо. Едно е да поседнеш в една инвалидна количка, а съвсем друго е да тръгнеш с нея по улиците или тротоарите на София или на който и да било град по света. Хората, които са в неравностойно положение не очакват от политици да седят в инвалидни колички, а очакват да им разрешат проблемите и разрешаването на проблемите не става само със седене, а с ясни решения, инвестиции за това нещо.

Смятам, че подобна показност на такъв тип проблеми най-малкото е нелепа и неетична. Когато искаш да помогнеш на такива хора, направи го с действията си, а не с това да седиш в инвалидна количка, за да се покажеш, че и ти можеш. 

- Организаторите на въпросното събитие и част от майките на децата с увреждания, упрекнаха Мая Манолова, че е отишла единствено за снимките, а след това си е тръгнала. Пиар акция ли е тогава според вас и какъв тип точно? 

- Всичко това започва преди много, много години, когато дават деца или бебета в ръцете на политици, за да покажат - ето колко обичаме децата.

Например в ръцете на Хитлер е имало много деца, които след това голяма част от тях са били избити в концлагерите.

Това означава, че тук все още няма политика, а показност, като не визирам определен кандидат. Няма никакво значение кой колко време е седял в ивалидната количка, а това, че очакванията на тези хора с увреждания са да се промени нещо.

Защото освен тези хора в инвалидна количка, има едни хора, които ходят с бастуни и се блъскат, препъват и се удрят, никой от тези политици не е хванал бастуна да тръгне по улиците, да ги направи достъпни.

Понякога в предизборните кампании се стига до такива нелепости като тази, когато единственото нещо, което може да се направи е да ги съжаляваш, защото е наистина нелепо, независимо от коя страна е този политик. 

- Това тяхно действие на какво ниво приравнява кампанията, същевременно не виждаме идеи и дебат за реални политики, решения или ясни заявки за нещо ново? 

- Нивото по принцип на всички кампании в България от много време е ниско. Опошляха и стигнаха дъното в почти всичко. Защото смятам, че на хората в България вече им омръзна всеки, който иска да заеме мястото на някой, да го очерня. Със сигурност тези, които са били до сега кметове в градовете или селата са направили нещо положително.

Ако продължаваме само с това дърляне и сочене с пръст, след това се обръща палачинката. Това не е политика, а само очерняне или нещо като в Хаджигенчовата бръснарница - да седнеш и да клепаш всички.

Всички тези политици, които искат да седнат не на инвалидни столове, а на столовете на народни представители, кметове, премиер, е хубаво да покажат с екипа, който имат - как биха променили визията, която те не харесват, но не с общи приказки, клишета и визии, които никой не ги чете, а конкретно и ясно да кажат - първо, второ и трето.

Освен това кандидатите за кметове трябва да проумеят едно - те са кандидати кметове, а не за министър-председател на България, защото има голяма разлика между едното и другото. 

- За пореден път чуваме обаче, че според опозицията, ако ГЕРБ загубят изборите в София, ще паднат от власт и трябва да има предсрочен вот?

- Странно ми е, защо го мислят, защото така се говереше и за президентските избори, на евровота също, а пък аз не виждам нещо да се е случило.

Това са приказки, с които искат да привлекат негативните усещания на една голяма част от хората в България, защото със сигурност има негативи. Искат да оберат негативния вот и съберат около себе си, но не предлагат нищо в замяна.

Аз не съм чул нито един от кандидат кметовете да казва нещо конкретно, което ще направи. Защото в крайна сметка ние не сме пенкилер, защото градовете, селата и столицата разполагат с един бюджет който е в определени рамки. И трябва да кажеш: За тази година ще бъде същия бюджет, но ще се опитам да отделя малко повече за еди какво си, защото това е моята политика. Но да говориш, как сега ще оправиш абсолютно всичко е нелепост. Защото само тротоарите, ако в центъра трябва да се оправят, няма да стигне целия бюджет.

Смятам, че не е правилно и това, че не виждат доброто, което е направено. Не може всичко да се отрича. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 18797
архив
Мутра се бие по главата, скубе си косата и нарежда:– Требаше да слушам баща си, като бях млад… Ах да се е… Що не го слушах бащами… Трябваше…Вижда го негов колега и пита:– К’во, бе Тиква, к’во толкова ти казваше баща ти, като беше млад?– Е.а ли го, нали това ти разправям, че требваше да го слушам….
няма нови новини
Днес: 204
hot
най-четени новини в момента
сега
3558
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО ПИК TV! Внесоха трета подписка на тероризирани от затапените кръстовища в София при омбудсмана (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Проф. Мермерски: Пийте вода с оцет и мед за чисти кръвоносни съдове!
x