Вход
София
Времето в София 1 o C

Пиар експертът Нидал Алгафари пред ПИК за акцията с инвалидните колички: Нелепо и неетично! Политика не се прави с показност - в ръцете на Хитлер е имало много деца в кампаниите, които после са избити в концлагерите

Пиар експертът Нидал Алгафари пред ПИК за акцията с инвалидните колички: Нелепо и неетично! Политика не се прави с показност - в ръцете на Хитлер е имало много деца в кампаниите, които после са избити в концлагерите

на 18.09.2019
79800
35
Пиар експертът Нидал Алгафари пред ПИК за акцията с инвалидните колички: Нелепо и неетично! Политика не се прави с показност - в ръцете на Хитлер е имало много деца в кампаниите, които после са избити в концлагерите

Кандидат кметове за София седнаха в инвалидни колички, повозиха се и си направиха пиар с болни хора, с цел да покажели колко трудно е придвижването в столицата за хора в неравностойно положение. На помощ на Мая Манолова дойде и небезизвестната оскандалена Вера Иванова и останалите отритнати от протестите на майките с увреждания, които бяха довели и децата си, за да може картинката да е пълна като за реклама.

Камерите ти наснимаха, докато едни си говореха по телефона, а други видимо се чувстваха изключително неудобно и смутени от инвалидните колички. Темата се превърна в повод за множество критики, като повечето хора смятат, че това изключително неморално и отвратително поведение за политическа употреба.

Дали това беше грешен пиар ход и каква е целта му, потърсихме за коментар пиар-експертът Нидал Алгафари. 

- Г-н Алгафари, как ще коментирате акцията, която вчера трима от кандидат кметовете за София направиха, като седнаха в инвалидни колички? 

- Не само за кандидат кметовете, но по принцип смятам, че е нелепо. Едно е да поседнеш в една инвалидна количка, а съвсем друго е да тръгнеш с нея по улиците или тротоарите на София или на който и да било град по света. Хората, които са в неравностойно положение не очакват от политици да седят в инвалидни колички, а очакват да им разрешат проблемите и разрешаването на проблемите не става само със седене, а с ясни решения, инвестиции за това нещо.

Смятам, че подобна показност на такъв тип проблеми най-малкото е нелепа и неетична. Когато искаш да помогнеш на такива хора, направи го с действията си, а не с това да седиш в инвалидна количка, за да се покажеш, че и ти можеш. 

- Организаторите на въпросното събитие и част от майките на децата с увреждания, упрекнаха Мая Манолова, че е отишла единствено за снимките, а след това си е тръгнала. Пиар акция ли е тогава според вас и какъв тип точно? 

- Всичко това започва преди много, много години, когато дават деца или бебета в ръцете на политици, за да покажат - ето колко обичаме децата.

Например в ръцете на Хитлер е имало много деца, които след това голяма част от тях са били избити в концлагерите.

Това означава, че тук все още няма политика, а показност, като не визирам определен кандидат. Няма никакво значение кой колко време е седял в ивалидната количка, а това, че очакванията на тези хора с увреждания са да се промени нещо.

Защото освен тези хора в инвалидна количка, има едни хора, които ходят с бастуни и се блъскат, препъват и се удрят, никой от тези политици не е хванал бастуна да тръгне по улиците, да ги направи достъпни.

Понякога в предизборните кампании се стига до такива нелепости като тази, когато единственото нещо, което може да се направи е да ги съжаляваш, защото е наистина нелепо, независимо от коя страна е този политик. 

- Това тяхно действие на какво ниво приравнява кампанията, същевременно не виждаме идеи и дебат за реални политики, решения или ясни заявки за нещо ново? 

- Нивото по принцип на всички кампании в България от много време е ниско. Опошляха и стигнаха дъното в почти всичко. Защото смятам, че на хората в България вече им омръзна всеки, който иска да заеме мястото на някой, да го очерня. Със сигурност тези, които са били до сега кметове в градовете или селата са направили нещо положително.

Ако продължаваме само с това дърляне и сочене с пръст, след това се обръща палачинката. Това не е политика, а само очерняне или нещо като в Хаджигенчовата бръснарница - да седнеш и да клепаш всички.

Всички тези политици, които искат да седнат не на инвалидни столове, а на столовете на народни представители, кметове, премиер, е хубаво да покажат с екипа, който имат - как биха променили визията, която те не харесват, но не с общи приказки, клишета и визии, които никой не ги чете, а конкретно и ясно да кажат - първо, второ и трето.

Освен това кандидатите за кметове трябва да проумеят едно - те са кандидати кметове, а не за министър-председател на България, защото има голяма разлика между едното и другото. 

- За пореден път чуваме обаче, че според опозицията, ако ГЕРБ загубят изборите в София, ще паднат от власт и трябва да има предсрочен вот?

- Странно ми е, защо го мислят, защото така се говереше и за президентските избори, на евровота също, а пък аз не виждам нещо да се е случило.

Това са приказки, с които искат да привлекат негативните усещания на една голяма част от хората в България, защото със сигурност има негативи. Искат да оберат негативния вот и съберат около себе си, но не предлагат нищо в замяна.

Аз не съм чул нито един от кандидат кметовете да казва нещо конкретно, което ще направи. Защото в крайна сметка ние не сме пенкилер, защото градовете, селата и столицата разполагат с един бюджет който е в определени рамки. И трябва да кажеш: За тази година ще бъде същия бюджет, но ще се опитам да отделя малко повече за еди какво си, защото това е моята политика. Но да говориш, как сега ще оправиш абсолютно всичко е нелепост. Защото само тротоарите, ако в центъра трябва да се оправят, няма да стигне целия бюджет.

Смятам, че не е правилно и това, че не виждат доброто, което е направено. Не може всичко да се отрича. 

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
МАМИЦАТА ТИ ТРАФИКАНТСКА, МАРШ ОТ КЪДЕТО СИ СЕ ДОВЛЯКЪЛ. ПОДЛОГА МИЗЕРНА.
3
Само как и прилича инвалидната количка, на Костинбродската шафрантия, дано остане вечно там. Кой ще гласува за тая куха курабия, с московска диплома за комсомолска гейша, с профил как да ближе сладоледа на дърт партиен член от политбюро. ................................................................................ Само да попитам, защо Костинбродската пиростия, ще замени заплати от 8000лв. с три пъти по малка, и куп държавни привилегии, като на активен борец, ако не се кани да краде, какво друго! Да не би и нея да я изнудва с някакви снимки, от тъмното и минало, като годеницата на кандидата от Да България. Защото до последно казваше и се кълнеше, че няма да се кандидатира, и че проблемите на хората, са новото и амплоа, както и борбата с монополите, и хоп в дълбокото в услуга на червените олигарси и червената мафия и на същите тия монополи, а хората кучета ги яли. Също да попитам, какви постове е избрала за мъжа си, както и за мафиотите братя Галеви и контрабандиста Фози. Защо не ги е поканила в инициативния си комитет тях, и Мишо Шамара, с когото митингуваше за да даде шанс на Олегарски. Какви постове е предвидела за Пеевски, когото посочи за шеф на ДАНС, и за Дудука с когото организираха Костинбродския преврат. И не на последно място питам сестра Галевца, Какъв пост е подготвила, за търговеца на наркотици сводника мангал рапъра Ванко - 1, за когото измисли специален закон, с който го освободи предсрочно от затвора. За чалгарката Анелия, Криско, за човека на Иванчева хваната с подкуп, Вапцаров, както и за червените олигарси бр. Динев няма да питам. Няма да питам и за за легиона от олигарси и мафиоти с които си е имала работа, защото няма да ми стигне един живот. Ето това ви предлага червената латерна, управлението с марката на братя Галеви. Затова не вярвам, че ние софиянци ще изберем една проскубана червена коткудякаща кокошка, пред един трудолюбив и доказал се кмет. Кон за кокошка, няма как да стане...
4
За поредния път се вижда големият език на ПИК......????
5
А ВСИЧКИ МИЛИОНЕРЕ, МИЛИАРДЕРЕ, ОЛИГАРСЕ-ПЕ*ДЕ*РАСЕ ДО ЕДИН ОТ БКП. ТЕ ТИА КОМ-ПЕД.ЕРА.СЕ ОГРАБИХА И УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ
6
Електра, защо не коментираш оная уруспия, която си е показвала най милото за пари, и си е навирала разни цветни вибратори, с помоща на нечий крак. Кой и е виновен, че е мислила с курабията си, а не зглавата.. Порно артистката Чичолина също си показваше карантията, но никой в Италия не квичеше, че я показват гола и надупена, пред разни тъпкачи. Една селска пръчка, подлуди държавата, като командва клепоухия пъпчив Каун, сега се канят още уруспии да ни управляват и правят на луди. Това ли е морала в Импексовата паралелна държава, за която квичи Импексовата болшевишка курабия, проститутки, осъдени рапари наркомани и сводници, чалга корвети, и комунистически държанки, обслужвали дъртите членове на политбюро, и разни измекяри и криминални елементи на прехода. Не благодаря, ще изберем почтените хора за кметове и съветници, корветите и травестити, са за бардака!!
8
кмето с розовите играчки издъни Манолова ..край с надпреварата и за кмет ..още преди да е започнналЯ ТЯ !
9
БББББРРРРРР.....УУУХААААА...!ЗЗЗЗЗЗЗЗ....ССССССССС...ПЛЯЯЯСССС. И В СИБИР ЗАПАААСССС..!
12
Тоя Мангасари-крадлив и лъжлив арменски боклук,ли го хфанахте да опростачва хората.Бай Тошо държеше деца като него в ръцете си,а после ги пращаха в Москва да станат шпиони.Мръсен и долен е тоя арменски БОКЛУК !!!
13
Пик не усещате ли, че от ден на ден копаете по дъното
14
Сега да ви информирам за един факт да се позабавлявате! Помните ли 2 ноември 2015 г.нощта след 2-ия тур на местните избори когато започваше скандала с чувалите бюлетини които депутати на ГЕРБ носеха в НДК?! Точно тази нощ Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ да търси Евгени Будинов( в момента депутат от ГЕРБ)! Да го търси затова че в петък 2 дни преди изборите е ударил Чуколов който с група от АТАКА лепеше афиши пред НАТФИЗ. Да удари го че чак шапката на Чуколов хвръкна. После знаете патакламата,полицията,смеха на вътрешния министър тогава Румяна Бъчварова след като Сидеров бе ударен с десен прав,насинено око и трупясан. И удара бе от Камен Попов..Сега развитието на случая...Преди 2 години когато попитаха новоизбрания депутат от ГЕРБ Евгени Будинов как сега ще се гледат със Сидеров защото вече са заедно в управляващото мнозинство,Будинов се засмя и Отговори- "Приемете го като един много добре изигран спектакъл"..Забавно е нали? Сега сигурно се питате какво става с другия актьор в случая преди близо 4 години?! Камен Попов който пред полицаите насини Сидеров,затвори му окото,преби настоящ депутат тогава и сега също депутат! Сигурно всички от вас мислят че е с осъдителна присъда в затвора,платил огромна глоба и обещетение !?! Камен Попов след случая е крупен концесионер на плажове на Българското Черноморие,делото прекратено със съгласието на Сидеров и един от рокерите на Нощните Вълци на Путин и също председател на Про-руска организация като Сидеров. Организацията му е член на Обединение "Русофили" чийто яростен поддръжник е и Сидеров. Сега очаквам вашите мнения и точни цифри каква сума са получили Волен Сидеров,Евгени Будинов и Камен Попов за спектакъла пред НАТФИЗ и отвличането на вниманието от фалшивите бюлетини в НДК!!! Двамата са депутати в момента,третия участник с удара е крупен концесионер и председател на Про-руска организация....Спектакъла е озаглавен- "Цирк дьо Волен с официалната подкрепа на ПП ГЕРБ"
15
Сега защото под статията за медиите махнахте съвсем демократично възможноста за коментар. Задавам си въпроса тук. Кой има мутренско обучение - минало???Кой е ББ????? Това са въпроси към гербераските тролове дебили!!!! Айде напънете си двете мозъчни клетки!!!!!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
ББ е човекът за когото, бсп и псхо десните, създадоха легенди !? Направихте го почти свръх естествен не реален човек!? „НАЙ простия “ които Ви, слага в макото си джобче, споре ВАШИТЕ приказки и коментари.В много отношения ИСТИНАТА боли но ВИЕ я създадохте.
18
Нидал е българин,майка му е българка,баща му е сириец,България е родината му.Той е абсолютно прав във случая.
19
ИIгнатов си е изпуснал вибратора.
20
Очаквайте следващите снимки в кофчези !! Те на всичко са способни за власт.
21
Мога да ви предложа и трета Отрепка - Митьо Пищова. Ако не е достатъчен ще продължа със списъка. Боклук Бол!
22
Не само на инвалидна количка да седне, но и на х*й да седне тая снайперистка с кремълската диплома, пак няма да бъде избрана за кмет на София, защото кмет си остава пак Данчето.
23
Омразата не е добър съветник! Едва ли Манолова Ви е направила нещо и това което пишете е все едно сте трол ! Оставете жената да си прави кампанията и ние Софиянци да решим кого да изберем! Много жлъч в ПИК и това вреди на Фандъкова дано го осъзнавате !
24
Ха, ха, ха, ядно от главаначетата на порно-сайтчето ПИК доста сърдито и ядно се опитва в една, оставена пак без коментар въшня, да приравни горкото"умниче"една благородна изява на едни достойни хора с мръсната и отвратителна гнус,която кенефа скоро публикува и ако беше отворил коментари, колко ли лични и към най-близките си хора"поздравления"щеше да получи! Изглежда от "скромност"не го е направил! ,
25
Този Игнатов, този мушморок, обича палавите жени... аааххх... естет в интимните отношения.... така и ще бъде с поверената му община - ще я таковат, отвсякъде, а той - не знае завалията. И като изпусне юздите и ... иди търси отчетност на разходи после.
26
Ако те намерим ,ке те скопим
27
Каква злоба бе дебил, някъде да съм споменала име, и откога истината се тълкува за омраза. Че припознаваш твоята шафрантия, в това което е описано като факти тук, е проблем само за болното ти болшевишко самосъзнание...
28
Абсурда ММ. И ония другия с порно актрисата са пълен отврат. Егати морала. Какво показват...че са прости,нищо друго. Нямат шанс.
29
Край,ядосаха ме ,кандидатирам се за кмет.Младежи от БСП раздавали безплатно тетрадки,аз пък ще раздавам блокчета за рисуване.Моето верую е да изметем статуквото и освободим столицата за това разчитам на Вас.За всеки го по нещо това е заложено в програмата.За 2 ро дете 5 000 лв, за 3то 10 000 за 4то 15 000 лв за 5-6 нищо.За пенсионерите със стаж 1000 лв ,без стаж 500 лв ,както и безплатно пътуване и обяд веднъж седмично.Мая ;имало много боклуци и въздуха мръсен.веднага още две фирми да чистят.За въздуха тъй като няма как да спра автомобилите,печките на твърдо гориво и братята да горят гуми ще се монтират мощни вентилатори да издухат пушеците от Соф, поле.А на акулите ще сложим възглавнички за да няма пострадали и обелени колене. Е хареса ли ви.Разчитам на Вас.
30
Галева е готова и в ковчек да легне само и само да стигне до кмет на София ! Но то е напълно нормално за комуне ! Все пак тук е европейска София а не махала от кюстендилска област !
31
Геребрасте, герберасте № 22! Никой ли не ти е казал, че клетвите се връщан на този, който ги произнася! Така че, герберасте № 22 и банкянска долна подлого, в най-скоро време ТИ ще седнеш в инвалидна количка, сигурен да си! Запази една и за перверзника Недю, че да си правите компания!
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
В България само хора с инвалидни колички виждаме?! Къде останаха хората с зрителни и слухови проблеми? Никой не говори за тях. Явно, че голяма част от политическия елит са членове на Съюза на слепите и Съюза на глухите в България. Защо например г-жа Манолова не направи своя пиар със завързани очи да слезе например в софийското метро макар и с бастун!
34
Нидал,за пари ти стигна дъното,ти си един рафиниран фашист.
35
ТАЯ КЛЕПОУХАТА МЯЯ,КАК СЕ Е УХИЛИЛА ДО КЛЕПНАЛИТЕ СИ УШИ,КАТО РАЗЦЕПЕНА ТОЯГА,ЗДРАВИЯ НА БОЛНИЯ НЕ ВЯРВА.....НО ИМА ГОСПОД!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 2987
архив
няма нови новини
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
сега
2035
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
ЧЕТИВО ЗА ПАЛАВНИЦИ: Отговорите на всички твои неприлични въпроси
x