ПОРЕДНА ПРОВОКАЦИЯ: След предателството на Радан и Йончева, от Скопие се зъбят: Има македонско малцинство в България

Балкани

ПОРЕДНА ПРОВОКАЦИЯ: След предателството на Радан и Йончева, от Скопие се зъбят: Има македонско малцинство в България

103140
на 14.11.2020
ПОРЕДНА ПРОВОКАЦИЯ: След предателството на Радан и Йончева, от Скопие се зъбят: Има македонско малцинство в България
Автор:   ПИК

От Скопие не спират с провокациите след предателството на либералния тандем Радан Кънев-Елена Йончева. Припомняме, че именно по тяхна инициатива в доклада за върховенството на закона у нас бе вкаран текст под линия, с който да се приеме признаването на сепаратистката организация ОМО Илинден, които искат и признаване на македонско малцинство у нас. 

препоръчано

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че ще стисне ръката на министрите, ако правителството постигне решение с България, като защити македонския език и неговата история, без да се откаже от македонското малцинство в България и в което окупаторите няма да бъдат наричани администратори.

Според Мицкоски ако правителството в Скопие не защити националните интереси, народът щял да се вдигне на бунт.

Има още три дни, за да могат България и Северна Македония да намерят решение и да се деблокира процесът за започване на преговори на Скопие с Европейския съюз. Това заяви пък македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от местни медии и БНР.

На 17 ноември трябва да се състои видеоконференция на министрите на външните работи на страните-членки на ЕС, на която да се реши дали Северна Македония да започне преговори с Евросъюза.

"Позициите на България са много ясно изразени в тяхната рамка, която е приета от правителството и парламента. През последните дни водихме интензивни преговори и постигнахме споразумение по 7-8 въпроса, които бяха чувствителни за всяка от страните. Не мога да кажа дали това е достатъчно. Ще работим още два-три дни за деблокиране на този процес“, заяви Османи.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 320
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това