Починал е бившият главен редактор на "Вашингтон пост"

СВЕТЪТ ДНЕС

Починал е бившият главен редактор на "Вашингтон пост"

9628
на 22.10.2014
Починал е бившият главен редактор на Вашингтон пост
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият главен редактор на вестник The Washington Post Бен Брадли, под чието ръководство са били публикувани първите материали за разследването на скандала Уотъргейт, в последствие довел до оставката на президента Ричърд Никсън, е починал на 21 октомври на 93-годишна възраст. 
По информация на The Washington Post, Брадли е починал в дома си във Вашингтон от естествени причини. В последните години той е бил болен от Алцхаймер. 
Брадли е ръководил работата на вестника в продължение на 26 години – от 1965-1991 г. Смята се, че благодарение на него изданието се е превърнало в един от лидерите в американската журналистика. Брадли съществено е разширил кореспондентската мрежа на вестника, като е открил нови офиси както в САЩ, така и в чужбина. Тиражът на изданието се е удвоил по времето, когато е било оглавявано от Брадли. За този период 17 пъти е било удостоено от престижната награда „Пулицър”.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
СКАНДАЛ В НС! Депутати си разменят обвинения в простащина по Закона за хазарта СКАНДАЛ В НС! Депутати си разменят обвинения в простащина по Закона за хазарта
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК