Вход
София
Времето в София 5 o C

ПРЕВРАТ В РАДИОТО: Нов опит да спре БНР за часове. Набъркват името на Цветан Цветанов (ДОКУМЕНТ)

ПРЕВРАТ В РАДИОТО: Нов опит да спре БНР за часове. Набъркват името на Цветан Цветанов (ДОКУМЕНТ)

на 08.10.2019
152493
25
ПРЕВРАТ В РАДИОТО: Нов опит да спре БНР за часове. Набъркват името на Цветан Цветанов (ДОКУМЕНТ)
Автор: ПИК
08.10.2019
25
152493

Нов опит да бъде спряно за часове БНР и така да бъде осъществен финално планът за преврат в радиото срещу генералния директор Светослав Костов е осуетен преди дни, научи ПИК.

Схемата е била подобна на предишното прекъсване на 13 септември в петък, когато сигнал от националното радио не се излъчваше в продължение на 5 часа и безпрецедентното спиране предизвика политически хаос и трусове в държавата преди старта на кампанията за местните избори.

Миналия петък е направен опит за римейк на аферата, но този път ръководството на радиото е спряло изпълнението на плана в зародиш и не е разрешило ново прекъсване на излъчване на сигнала на БНР за часове.

Планът на организаторите е бил уж за профилактика да се иска спиране на радиоразпръскването. 

Осъществяването на новия опит за преврат е започнало още на 3 октомври – в четвъртък, късния следобед. Минути преди 16,30 ч. в БНР е получено писмо от НУРТС - БТК с искане за спиране на ефира – отново за над 5 часа и отново за профилактика. Целта е била писмото да не достигне навреме до ръководството и то да не може да отговори до края на работния ден в 17 ч.

Така планът да влезе в действие със спиране на сигнала в 9 ч. на следващия ден.

Директорите на радиото и програмите обаче са на работните си места и веднага научават за писмото, криещо нова провокация и опит за саботаж. Те моментално пращат отговор до НУРТС с отказ да бъде спиран сигналът и искат подробни обяснения за мотивите.

Въпреки това минути по-късно научават, че до трите програми „Хоризонт“, „Христо Ботев“ и радио „София“ е изпратено за четене в ефир съобщение за спиране на сигнала – при това от 9 до 17 ч. заради профилактика на същия 4 октомври.

„В радиото настъпи истинска паника. Наложи се да се говори с всеки един човек по отделно, за да обясним, че няма да има спиране и това не е разпореждане на ръководството, за да не вземе някой да се обърка и да изпълни тези разпореждания. Цяла нощ ръководството стоя с нас в радиото, за да са сигурни, че този път няма да бъдат допуснати провокации и нов саботаж срещу БНР“, разкриват технически работници в радиото.

По думите им повторението на ситуацията потвъждава изводите на главния прокурор, че и първия път спирането е било изцяло технически акт, извършен извън пределите на БНР – някъде по пътя между слушателите и отговорната за излъчването фирма НУРТС-БТК.

Сигнал от апаратната на БНР към радиоразпръскването е подаван на 13 септември и нямаме представа защо не е излъчван. Хората от централна апаратна, които са били там тогава, до един казват, че БНР е излъчвало сигнал, но той е не е разпространен от НУРТС. А с каква цел, трябва да се установи, за да не се допускат нови саботажи и да не губят работата си хората тук, които са си я свършили и не участват в никакви машинации и преврати“, категорични са от техническия състав на БНР.

Те припомнят, че въпросната компания е изцяло частна и мотивите й да иска профилактика и да спира сигнала може да са политически или добре платени.

„Измислено е новият опит да стане точно в деня, когато трябваше да стане ясно подава ли или не оставка Костов. Оставка, която се иска много от близката на Цветан Цветанов шефка на СЕМ София Владимирова.

А кой я иска - частната фирма НУРТС, която през олигарха Цветан Василев мина към Виваком. Всичко това не изяснява ли защо именно преди изборите се случват тези неща и се клати държавата по такъв начин?“, питат се запознатите с техническите спецификации в БНР служители и напомнят, че държавата още не е обяснила решението от преди години БНР и БНТ да плащат за бившите държавни предаватели, продадени заедно с БТК, за които националните радио и телевизия дължат милиони на един монополист в лицето на изцяло частна компания.

Планът за профилактика, по който тази година трябва да се движи БНР, е подписан още в края на миналата от предишния директор Александър Велев. Именно по него сега страдат малка група журналисти от „Хоризонт“, начело със Силвия Великова, мъжа й и девера й, чиито заплати са станали по-високи от на премиера по негово време, както ПИК разкри в свое разследване преди дни.

Същите недолюбват новия шеф Светослав Костов заради финансовите реформи, които предприе и опитите му да въведе прозрачна и честна система за трудови възнагражнадения, така че парите на радиото да не отиват само във въпросната шуробаджанашка клика.

„Другата група, която рязко намрази новия директор, са от близкия до Цветан Цветанов и София Владимирова обръч от фирми, агенции и хора на Нико Тупарев, които бяха отрязани от външно продуциране и други облаги. Те също имат полза от поредния саботаж, както нарича подобни профилактики премиерът“, коментират запознати със схемите от БНР.

Още по-скандалното според тях е, че въпросното писмо за спиране от НУРТС е било подписано от някакъв си мениджър-продажби във „Виваком“. Затова документът е изпратен от ръководството моментално за разследване на СЕМ, КРС, ДАНС и прокуратурата. Водещ по време на поредното поискано спиране отново трябвало да бъде Диана Дончева, както и при първото прекъсване за близо 5 часа.

„Само бързата намеса на управителните органи на радиото предовтрати нов тотален хаос в държавата. Сега чакаме произнасяне и от СЕМ, ако са способни на обективност, и от КРС, които са длъжни да дадат ясно становище. Недоразуменията и там са много, още повече, че не е ясно доколко легитимни са членовете на тази комисия, като се има предвид, че един от тях – Константин Тилев, например, е там още от 2010 г. и въпреки изтичането на мандата му, не е сменен“, разкриват още хора от радиото.

Справка показва действително, че мандатът на Тилев е изтекъл преди 4 години, но той все още е член на КРС с дебела заплата и няма нов конкурс. Паметливи припомнят, че още при избора му е имало скандал поради принадлежността му към комунистическата Държавна сигурност под псевдоним Първан.

„Съмнително е какво изобщо прави тази комисия КРС, след като са длъжни да наблюдават 24 часа излъчването, а за спирането на БНР миналия месец разбраха едва привечер от медиите. Там ситуацията е като в СЕМ, които изобщо не спазват правилата и без мотиви атакуват току-що встъпилия в длъжност директор. Приписват му някакви нарушения от времето на Велев, само и само да ги докарат до три и да може така да му искат оставката“, категорични са запознати със схемите в БНР.

Припомняме, че преди дни над 300 души от работещите около 1200 в БНР, начело със синдикатите, излязоха на протест пред СЕМ именно заради скандалните манипулации на членовете на регулатора. Те настояха, че започналите съвсем наскоро реформи на Светослав Костов веднага са започнали да дават положителен ефект за финансовото стабилизиране на радиото и се противопоставиха категорично на атаките срещу него. 

Сподели:
Напиши коментар »
(25)
1
и Силивя Великова е главния организатор на САБОТАЖА В РАДИОТО ...ПРОСТО Е ИНАТА МАГАРИЦА , А НЕ ДЕМОКРАТИЧЕН ЧОВЕК !
2
А преврата кървав ли е както предишните,или е само ПИKHЯ без KPЪB?! ХАХАХАХАХА.
3
До №1.Търсим те под дърво и камък.Прибери се доброволно в ЛYДHИЦATA, за да не ти пратим санитарите.....Хахахаха, ГЕЙберастки ИЗПУШИЛ TЪПAHAP.....Хихихихихихи.
4
И ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ВСЕКИ ДИРЕКТОР , КОЙТО НЕ ПРИЕМА ДЕМАГОГИЯТА ИМ И МАНИПУЛАЦИИТЕ ИМ В ЕФИР ...ТОЧНО ТАКАВА Е СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА ..БЕТОНЕН КОМУНИСТ !
6
Поредната дришня сътворена от ПИК-льовите псевдожурналя: баба Ива; Данка и Мастурбиращова!
7
Какъв Цветанов какви 5лв. По може да е Костинбродската шафрантия или кмето вибратор, нали тъмносините и червените комуняци вече са едно под полата на Костинбродската брантия ............................................................................................................................................. Софиянци, какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените олигарси и бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Баневи, Ванко -1, 2, 3 и още легион крадливи БСПеерасти, готови да заграбят милиардите на София . Софиянци пак искат да ви цакат, с дърти корвети нов бардак да правят. Но ще допуснем ли да сменим, работен кон, за червена проскубана, кудкудякаща кокошка, не вярвам.. Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка, и държавни привелегии по големи от тези на Клепоухия Каун Румен Пъпката, ако не се кани със БСПдирастията да краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират нещо с крак, както при корветата на Кмета вибратор, че да я изнудват сега, не е ясно. Но изведнъж да смени поведението си, от говорител на народа да стане говорител на червената номенклатура и олигархия, каквато си беше преди, е повече от странно...
8
На кривата ГEPБ-epacтка ракета целия космос ѝ пречи!!!
9
КОЙ ГИ СЛУША ТИЯ ОТ БНР,ЧЕ ЧАК ТАКЪВ ОБЩЕСТВЕН ФАКТОР ДА СЕ ПИШАТ. И ОНЯ СКИОР САШО ДИКОВ КАТО ВЗЕМЕ ДА СЕ ПРЕВЗЕМА ВСЕ ЕДНО,ЧЕ СА МУ ИЗВАДИЛИ ЗЪБ БЕЗ УПОЙКА....СПРИ СЕ МАЛКО БЕ САШЕ,ЧЕ НАИСТИНА ПРОСТОТИЯТА ТИ МЕ ИЗНЕРВЯ.
11
КОМУНИСТ СЕ РИМУВА С -- ТЕРОРИСТ , ФАШИСТ , ТОТАЛИТАРИСТ , МОНОПОЛИСТ , ДЕБЕЛ ЧЕРВЕН ГЛИСТ ! ДА СЕ СМАЧКАТ ВСИЧКИ И ДО СТЕНАТА ! БЪЛГАРИ , ОБЕДИНЕТЕ СЕ !
12
Колко пъти ще ни лъже дебел Недьо, че се глади преврат срещу най-добрият премиер в историята на България? Чакаме ли чакаме преврата за да се отървем от най-добрия премиер а той не идва. Президента гласеше кървави мелета, после Кака Кури, пак нищо. Днес разчитаме на журналистката от радиото и дано стане. Писна му дебел Недьо да ме лъготи!!
13
Фейк новина пусната не случайно. Вижте само не е подписана, демек няма тъкава. Един въпрос към Цецу, докога ще мълчиш, кажи за офшорките на НЕДЮ, за Барселона, за Булгар Табак.Няма тролчетата на НЕДЮ само теб да плюят.
14
Довчера величаехте Цв. Цв. , днес тотално го сринахте ! Е , как да вярва човек на такива продажни медии?
15
Боже, този сайт буквално всеки ден открива нов заговор за преврат!
16
КАКВИТО И МРЪСОТИИ ДА ПРАВЯТ ОТ БСП КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ КОСТИН БРОД И СЕ МИНЕ ПРЕЗ КОЗИЧКИТЕ НА БАБА ДОРА,А НАКРАЯ СЕ ПРОЯВИХА КАТО ТЕСНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЧУМАТА... НАРОДА СИ ГЛАСУВА ЗА БОЙКО И ТАКА ЩЕ Е ДО 2025год.----АКО НЕ ЗАЕМЕ ОЩЕ ПО ПРЕСТИЖЕН ПОСТ СЛЕД 6год.----МАРИЯ ГАБРИЕЛ ЩЕ ПОВЕДЕ БЪЛГАРИЯ.
17
ЗАЩО НЯМА ТАКИВА ДИВОТИИ В ДРУГИТЕ РАДИОСТАНЦИИ???ЗАЩОТО НЕ СА ДЪРЖАВНИ,А ЧАСТНИ ТАКИВА!!!"НАЦИОНАЛНИ"- БНТ И БНР,СЯКАШ СМЕ В 40-ТЕ ГОДИНИ НА 20 ВЕК И НЯМА ДРУГИ МЕДИИ.ИМА И СА МНОГО,ТАКА ЧЕ,НЕ ВИЖДАМ НИЩО НАЦИОНАЛНО,ОСОБЕНО НА ФОНА НА ДИВОТИИТЕ.ХРАНИЛКИ СА И НИЩО ДРУГО.ПРИВАТИЗАЦИЯ!!!
18
КОЙ клати стабилността? :)
19
Аз ревнувам Бойко от Силвия Великова
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Кървавият преврат започва, от засада нападат Варненският терорист със скъсани те чехли и въздушната пушка и баба Пена от женския пазар. За отбрана са перверзниците от сайта кенеф на Герб Пиш а Звездето е без сутиен. Както и Патриота и Недю надупени срещу врага. Напред....
22
Най интересното е,каква позиция ще вземе третото прасе?
23
С всичките плюсове и минуси...има и неизвестни, като дали плюсовете са това за което се представят и от какво произтичат. Модела е такъв, подходящ за 80 процента биомаса.
24
На Позитано 20 се лее кръв. Има линейки,от изхода излизали хора сокървавени глави,които викат за помш. Това е побликувано в някакъв Саит информиран нет,но след това съобщението еизтрито. На кои е този саит?
25
Националното управление на радио и телевизионните системи (НУРТС) опроверга информация за подготвян саботаж чрез профилактика в Българското национално радио. От частната компания разпространиха писмо до медиите, в което опровергават обвиненията, че е направен опит да се спре сигналът на националното радио. По-рано днес генералният директор на БНР Светослав Костов обяви, че на 3 октомври е бил информиран с писмо от НУРТС за предстояща през целия следващ ден профилактика в БНР, но управителният съвет на радиото се е събрал и решил, че "...спираме всички профилактики". Ето цялото писмо на НУРТС: По повод публикациите в медиите, че от страна на НУРТС България ЕАД е извършен опит за спиране на сигнала на БНР, изразяваме позицията на НУРТС България ЕАД: Датите за профилактика на отделните предаватели, чрез които се разпространяват програмите на БНР, са известни на БНР от 30.11.2018 г., когато НУРТС България ЕАД е изпратило на БНР окончателния график за профилактика през 2019 г. Не са постъпвали възражения и/или коментари от страна на БНР. Договорът между НУРТС БЪЛГАРИЯ ЕАД и БНР възпроизвежда нормативните задължения на НУРТС България ЕАД, произтичащи от Техническите изисквания за работа на електронни съобщителни мрежи от радиослужба радиоразпръскване и съоръженията, свързани с тях, приети от КРС и обнародвани в ДВ, бр. 98 от 27 ноември 2007 г. Съгласно този нормативен акт НУРТС България ЕАД е задължено да извършва периодични профилактични прегледи и настройки на предавателните съоръжения по определен график. В посочения документ Комисията за регулиране на съобщенията ясно указва, че профилактика на електронните съобщителни мрежи се извършва поне веднъж в годината, като предварително се уведомява КРС и аудиторията. Целта на профилактиката е да не се допуска спиране на сигнала на излъчваните в ефир радио- и телевизионни програми поради авария и дефектирали съоръжения. Профилактиката не се провежда в национален мащаб, а засяга само предавателите от определена кула на НУРТС България ЕАД. Годишният план за профилактика е съставен по начин, който да позволява изключване на отделни предаватели при минимално засягане на интересите на крайните потребители. Последните могат да слушат/гледат програмата чрез други предаватели, които в голяма степен припокриват своя обхват
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 7105
архив

- Здравейте, аз съм Гошо. Пия от 20 години. Дойдох, защото ми казаха, че решавате проблеми, свързани с алкохола... - Кажете как да Ви помогнем? - Не ми стигат лев и петдесет за една бутилка ракия........

 

няма нови новини
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
сега
1234
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ОБНОВЕНА)
x
Половината от мъжете в депресия след секс
x