Вход
София
Времето в София 1 o C

БОМБА В ПИК: Протежето на Борисов, Силвия Великова, взима близо 4 пъти повече пари от колегите й в БНР - 4000 лв. на месец! Тя и компанията й прибират лъвския пай от бюджета на радиото и на "Хоризонт" (ДОКУМЕНТИ)

БОМБА В ПИК: Протежето на Борисов, Силвия Великова, взима близо 4 пъти повече пари от колегите й в БНР - 4000 лв. на месец! Тя и компанията й прибират лъвския пай от бюджета на радиото и на "Хоризонт" (ДОКУМЕНТИ)

на 04.10.2019
122696
28
БОМБА В ПИК: Протежето на Борисов, Силвия Великова, взима близо 4 пъти повече пари от колегите й в БНР - 4000 лв. на месец! Тя и компанията й прибират лъвския пай от бюджета на радиото и на "Хоризонт" (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
04.10.2019
28
122696

Тежки разминавания в заплащането поставят в абсолютно неравнойстойно положение хора на една и съща длъжност в Българското национално радио. Именно това е в дъното на сегашните атаки на групичката журналисти около Силвия Великова срещу новото ръководство на БНР.

Елементарното сравнение между получаваните пари за една година между Великова, която е на длъжност "старши репортер, журналист" в радиото и неин колега на същата длъжност показва, че годишно тя получава близо 4 пъти повече пари от заплата и хонорари, оплакват се колегите й.

Това сочат и документи, с които ПИК разполага.

Годишната заплата на Великова е 23 947 лв., а от хонорари също годишно прибира 23 775 лева. Общата сума за 12 месеца е 47 722 лв. - в случая за 2018 г.

Или близо 4 000 лева на месец. Само от БНР!

Неин колега на същата длъжност "старши редактор, журналист" обаче е със съвсем различни годишни постъпления. От заплати той получава 14 230 лв., а от хонорари - 6743 лв. или общо 20 974 лева за 2018 г. Или по 1747 лева на месец, сочи сравнението.

Макар че по закон всички длъжности със съответния статут в държавното радио са равнопоставени, неизвестно защо Великова получава близо 2,5 пъти по-висока заплата от колегата си на същата длъжност. Или тя е с основна заплата близо 2000 лева срещу 1185 лева на равнопоставения си колега от друга програма.

Съотношението на хонорарите им пък се разминава още по-драстично. Великова прибира близо 2000 лева от хонорари на месец, докато колегата й на същата длъжност получава едва 561 лева - т.е. 4 пъти по-малко.

Съвсем друг е въпросът защо, когато един човек е назначен на щатна длъжност, трябва да получава за свършената работа и хонорари. В такъв случай в задачата се пита: а за какво получава заплата!?

Освен това Великова и хората на нейната длъжност само в програма "Хоризонт" са прибрали за миналата година общо 48 986 лева от т.н. ДМС - допълнително материално стимулиране. А само за първите 9 месеца на 2019 тази сума по същото перо е нараснала на 54 1234 лева.

Пак само в "Хоризонт" на всички длъжности са раздадени общо 947 969 лева за извънреден труд. През тази година същата вече раздадена сума за първите 9 месеца е 640 330 лева.

Особено любопитен е документът, с който ПИК разполага, за увеличенията на основните месечни заплати до юли тази година. За работещите в програма "Христо Ботев" това увеличение е с общо 155 лева, като сумите варират от 137 до 18 лева.

За разлика от програма "Хоризонт", където общото месечно увеличение е 1617 лева, като сумите варират от 467 до 1970 лева. При общо увеличение на заплащането в БНР от януари до юли 2019 г. в размер на 4 399 лева за общо 11 звена в държавното радио е очевидна на кого се пада лъвски пай - на десетина души от програма "Хоризонт" от общо 1368 служители в БНР. За това не е никак случайно, че цялата й фамилия - и мъжа й, и деверът й работят именно там, а не в радио "София", например. 

А сред работещите в програма "Хоризонт" Силвия Великова е лидер в прибирането на бюджетните пари.Така вече става ясно и защо дори през отпуска си напира да отразява събития, да води предавания и да коментира от ефира на националното радио по съдебния си ресор - освен за да изпълни поръчката, за чиито възнаграждения отчетни документи би трябвало да има в други, финансирани от "Америка за България" или "Отворено общество" структури, и за да притури към заплатата си и някое и друго хонорарче и заплащане за извънреден труд.

В това отношение много полезни биха били и отчетите на т. н Институт да развитие на публичната среда, също финансиран от "Америка за България" и "Отворено общество", както се вижда от сайта му, където се твърди, че Силвия Великова е на редовно месечно заплащане като водеща на курсове по публична реч.

Към това трябва да прибавим и фактът, че Силвия Великова близо година получаваше ежемесечно заплащане и от закритата телевизия BiT, където се изявяваше като водеща в пълен конфликт на интереси, тъй като работи на щат в държавното радио, а се изявяваше като журналистка в частна медия с конкретен политически уклон заедно със Сашо Диков, Полина Паунова и Люба Кулезич.

При това положение е напълно ясно какво отбранява Великова и тясната компания около нея, която е най-високо платената в БНР.

Възмутени журналисти от националното радио заявиха, че те никога няма "да пуснат кокала" и затова, докато насилствено се налагат с помощта и на политически партии над ръководството, което и да е то, както се е случвало не веднъж, никой няма да получи достъп да микрофона на БНР или до ресорите им, за да не се разбере, че има и по-добри от тях...

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(28)
1
ОПГ„ГЕПИ –Хайдук-Груп“ вече 10 години прави все едно и съшо : Иди ми - доди ми, пунти мари, шменти-капели, търчи-лъжи, кибапчита-мибапчита, жакузита-макузита, па лакардии, па араламбене, па снишаване, ден да мине-друг да дойде, ден година храни и всеки ден в повече на власт, а пътят до касата( хранилка) си знаят, че им е подарен от Банкянския Чудотворец !!! Слава Булгаристану ! Героям слава !!!
2
4 000 ли? Хич не и подхождат, да ги връща веднага.
3
Беловласия вечен номенклатурчик Ананиев колко още унежение и народна "любов" може да понесе?! Лъжат и се гърчет непрекъснато в името на далаверата, а робите им вярват
4
Четири хиляди лева месечно. Нищо за един топ журналист.
5
Борисов има протежета в медиите, колкото и Мая и Радев са независими
6
Вече 10 години ти нечистоплътен м-иризлив бсп-едалски г-ейзер надуваш кавала на уродливата ти жена!
7
Че това радио има ли го още и какви са тези заплати. Ние селяните се
8
Прикриват Фандъкова като не дават ход на сигнали за престъпления от нея и нейни подчинени!!! Мерси, 10 г кражби и беззаконие стига
9
Откритата защита на Великова е най-голямото падение и срам за Бойко Борисов. Не знам с какви очи гледа всички останали в БНР и БНТ. Но по мои оценъчни наблюдения няма журналист в тези две медии който да заслужава по-висока заплата от 1500 лв. вкл. хонорарите.
10
Поканете я в пиш и кажете за колко се продава.
11
Излиза, че радиото е бащиния на великата топ репортерка. И така си живурка години наред. В крайна сметка не е виновен този, който изяжда зелника, а този, който му го дава.
12
А СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА ГИ ИЗПУШВА ЯКО ДИМ ..ПО 2 КУТИИ ЦИГАРИ ПУШИ НА ДЕН ..И ВСИЧКО ОТИВА НА ВЕТРО ...КАКВО РАБОТИ ВСЪЩНОСТ СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА ..НИЩО КОНКРЕТНО В ПОЛЗА НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ОБЩЕСТВЕНИТЕ НАСТРОЕНИЯ И ДИСЦИПЛИНА .БОРИСОВ НЯМА НИЩО ОБЩО С УДУРМАТА В КОМУНИСТИЧЕСКОТО РАДИО !
13
Колко милиона хора са влизали в тая клоака за последните 20 дни??? Я пак, ама този път да ги смятаме нормално,а?! Щото днес съм влязал 10 пъти от едно ай пи и ми отчита 10 влизания! Не е нормално нали?! Недьооо тъп си беше и тъп ще си умреш!
14
ДНЕС ВОДЕЩАТА НА ПРЕДАВАНЕТО “ ХОРИЗОНТ ЗА ВАС “ СИ ПОЗВОЛИ ДА ЗАСТАНЕ НА СТРАНАТА НА СЛУШАТЕЛ ,КОЙТО ПЛЮЕШЕ ПО ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВОДЕЩАТА КАЗА “ РЕЖИМ ЛЕНТИЧКИ И СЕ ХВАЛИМ С БОРБАТА С КОНТРОБАНДАТА “ ..иронизира службите и се подиграха на правителството !
15
червеното БНР.Бойкоо,къде си напъха пак гагата,където не трябваше.
16
територия в света, където заплатите в държавния сектор са по високи от тези в частния.
17
Не е учудващо, че тази комунистическа селска примитивна журналистка другарката Силвия Великова заедно с другаря Петър Волгин взимат като заплати и хонорари най-високите държавни пари, за да разпространяват руска комунистическа пропаганда. Затова тя е ревала пред Бойко Борисов, да й помогне да остане на работа, понеже никъде другаде няма да й дадат тези пари за пет приказки от съдебни дела с комунистически акцент. Тези другари отдавна трябваше да бъдат изритани от държавното радио, а другарите от Русия да им създадат тяхно радио и да им плащат разходите.
18
Трябва да се намери директор - камикадзе, който да увеличи драстично основните заплати на "простосмъртните " служители в БНР и да премахне хонорарите за щатни служители. Още пове,че те ги заработват основно в работно време. Само че...
19
ХУБАВИ МИ-НЕТ-ЧИИСКИ УСТЕНЦА НА ИЗРУСЕНАТА РУС-ПИЯ,СТАВА САМО ЗА КРЪЧМАТА
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Отивайте да eбeтe майките си в гъзовете. И да не забравите мъдeтe си отвън ! Някакъв простак е притеснен , че журналистка от БНР нападнала в ефир правителството на Главанака. Eбaл съм ти правителството , щом негов шеф е Питека от с. Хераково , общ. Божурище. Айде, оди да обедваш
22
В тези писания се усеща пълната завист на ПИК , че бат Бойко си има и други любимци и протежета. И че те са добре финансово подплатени. ПИК искат да са единствените бойкови слуги ли ? Наведен , по-наведен , най-наведен , ПИК .....Такава ли и градацията ?
23
За сведение на писателите в този форум - Борисов е защитил пишман журналистката Силвия Великова , защото много чувствено пъшкала. Иначе можеш да получиш инфаркт ако я видиш в тъмното.
24
Те тия журналисти са като депутатите! Само лаят и поолучават заплати и допълнителни плащания от джоба на нас „богатите”българи! Представете си ,братя българи колко сме яки и серсем?ДОКОГА???
25
Гендирите от 2001г. насам бяха много по-щедри. Наглата мангалка от гара Левски отдавна е милионерка.
26
Тази дама навремето не беше ли в основата на скандала с Иван Бориславов - развяваше се по барикадата, тя раздаваше правосъдие и пак се намесваха отгоре в нейна полза, кумът й, тогавашния президент Стоянов?!
27
Ние селяните бабо Радке, ли си краси рядков ли си се спасявам с диви капини, по улицата джанки, има едно дърво от круши изоставено, добре, че от три години не дава плод, иначе идва една богаташ ка, животни й гладни, викам й, аз съм човек гладен, но богат все иска, има един орех и там не се дава, изоставен. Кви дребни неща, а журналистите и те прави, 50,000 не е за тях пара, като гледат цц и те искат, като него. Явно си викат, аз съм по-умна, а виж той как живее, а аз.. Канибализъм. Капитализъм, а на запад е социализъм. Гледам снимките от преди усмихнати, деца весели, а днес няма усмивки дори и по детските им личи а. Как да имат, като влязат в магазин, искат, родителя го наплеска.. И от там се започва.. На запад бг деца от нищо не са лишени. Бащата е завършил висше в бг и майката, но работи единият частно такси и издържа 4 членно семейство. А в бг.. Никога с тая завист няма да се оправим. Всеки е срещу всеки. Психоза та е по улици, къщи, навсякъде.. Нима при живково не бе същото. От 70 г промяна не виждам. Промяна по стърчащи те дървета некролизи. Виж там е промяната.. I bez mojetь, неделчо
28
Всеки да си гледа в неговото си канче. И при нас е било. С 3 дипломи, а със 7 клас получаваш повече, но шефа ни със 7 клас, роднини. И първа бях издухана от работа. Няма справедливост. Моят Т, покойник е роден в първите години на 20 век. Борил се е, у дома позиви, радваше се че вс безплатно, но в 1970 икономика надолу ни казваше и 81 хвана букета, нямало е и кой търси правдата намира кривата. От запад.. Ти как мислиш, ще се оправим ли, България де, отговор, мисля, че да, мислиш, но никога няма да се оправи България ми отговарят от запад. Събират се, говорят, размишлява.. А и някои на 35 и не знаят дали да раждат.. Инженери, с бг дипломи от Сливен. И да се върнем, което сме учили всичко сме забравили. Мислят за народа. Мислят си по провинции депутати, да ги изберат, да си оправят децата в сф, а и го сториха, но друго изгубих хахаха.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6824
архив

- Имала ли си някой друг преди мен?
- Днес ли?

няма нови новини
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
сега
2134
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Любовникът на Дарина Павлова лъсна в сайт за възрастни - секс сцените с красавеца Джулио Берути забранени в Русия
x
ГОЛЯМ ДЕН: Един интересен църковен празник отбелязваме днес
x