Президентката Гордана вече проговори на сръбски

Балкани

Президентката Гордана вече проговори на сръбски

43983
на 10.05.2024
Президентката Гордана вече проговори на сръбски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

70-годишната Гордана Силяновска-Давкова ще бъде първата жена президент на Северна Македония. Окончателните резултати от вчерашните президентски избори показват почти 309 хиляди гласа разлика в нейна полза в надпреварата й с досегашния президент и кандидат за втори мандат Стево Пендаровски.

препоръчано

"След 2 дни ще има инаугурация на новия президент на РСМ, ще видим дали нашият президент Румен Радев ще бъде поканен. Това ще е първи сигнал какви ще са отношенията между двете страни. Заявките на Гордана Силяновска за "европейския път" не ги чух", каза пред Би Ти Ви Коста Филипов, журналист, дългогодишен кореспондент на български медии в Скопие.

Гордана Силяновска вече се обърна на сръбски език в отговор на поздравителния адрес на сръбския държавен глава Александър Вучич, разкри журналистът.

В РСМ бързат да съставят ново правителство, допълни той.

"На 31 май се събира съвместната комисия между България и Северна Македония относно историята", каза Филипов. 

"Не съм чул позицията на Албания. Тя се бави, тъй като Албания е най-европейски настроената нация в региона, тъй като интеграцията в ЕС означава обединение на албанския етнос в едно“, посочи историкът проф. Христо Матанов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК