Вход
София
Времето в София 8 o C

Президент в кафез. Защо Елена Йончева, Иво Христов и шефът на НСО изоставиха Румен Радев

Президент в кафез. Защо Елена Йончева, Иво Христов и шефът на НСО изоставиха Румен Радев

на 23.08.2019
166219
35
Президент в кафез. Защо Елена Йончева, Иво Христов и шефът на НСО изоставиха Румен Радев

Президент в кафез. Така най-кратко може да се обобщи незавидното положение, в което е изпаднал в битността си на политик, мъж, а и човек Румен Радев. Изоставен от най-близките си съмишленици, които го изпратиха на "Дондуков" 2 и му вещаеха бляскава политическа кариера, днес бившият летец е тъжно изолиран от обществения живот в страната и зад граница. 

Битуването му в президентството става все по-безидейно и безсмислено, заключено само в границите на налагането на вето на инат. Колкото да покаже, че го има и да се хлъзне по пързалката на забравата още преди да е изтекъл мандатът му. 

Подобна изолация е безпрецедентна в историята на институцията и дори спорният Росен Плевнелиев не може да се похвали с такова постижение, при това в средата на мандата си. Дори той до последно беше незаобиколима част от обществения и политическия живот в страната, от икономическите и международни отношения на България.

На обратния полюс е Румен Радев, след като най-близките му съмишленици започнаха един по един да го изоставят. Докато днес е вече ясно, че е останал само с Десислава Радева, която упорито руши имиджа му със словесните си волности през фейсбука.

Първа потъващия кораб напусна пиарката му и основен двигател на предизборния щаб Елена Йончева, която предаде не малка част от тв имиджа си на Радев по време на кампанията. Тя си тръгна с гръм и трясък след само месец на "Дондуков" 2 именно поради крайни различия с втората първа дама за начина, по който трябва да стои и да се изразява Радев пред обществото.

Разликата в публичните му изяви стана видна почти веднага. Президентът изгуби харизматичното си присъствие сред народа, натуралната си риторика. Бе вкаран в скования костюм на лобист срещу САЩ в полза на Русия и на всяка цена срещу всички власти и институции в България.

Стилът на конфронтация бе прикачен към говорителя му Иво Христов, който остана единственият идеологически съюзник на Радев. Оказа се обаче, че вината не е в него. И че дори и той не може да издържи дълго да бъде душен от алчната за влияние ръка на Десислава Радева. Спаси се досущ като Йончева на прибежки към "Позитано" 20.

Президентшата напук на здравия разум ни най-малко не се притесни и индиректно го обвини в предателство, скоро след което успя да скара и дистанцира окончателно мъжа си от Корнелия Нинова. А и с БСП и симпатизантите й  - единствената партия, с чиято подкрепа някак можеше да се задържи като фактор в политическия живот и да мисли за по-нататъшна кариера.

Близо половин година след гръмката раздяла за една нощ на Радев с Иво Христов той не успяваше да намери ново опитно зайче, което да е готово да се изправи срещу Десислава Радева. Наложи се да прибегне до отгледан от единствения му приближен медиен център анализатор, колкото да запълни поне този щат на "Дондуков" 2 - Калоян Методиев.

Защото този на Елена Йончева така си и остана празен по документи, но не и вакантен на практика, защото поема всички идеи на някогашната пиарка на военно-въздушните сили Десислава. Стилът й си личи отдалече по крайната конфронтация, непремерени в редица случаи речи на Радев, дори скандални тв изяви - като спешната му поява в "Панорама" да брани за последно със зъби и нокти "Грипен" преди гласуването в парламента.

И ако двете раздели с Христов и Йончева някак можеха да се обяснят с личностни различия, настъпили незнайно кога във времето, то последната оставка от "Дондуков" 2 просто няма как да бъде обяснена с друго, освен с непоносимата атмосфера, създадена около комуникацията на президента от жена му. Става дума за спешното напускане на шефа на НСО ген. Данчо Дяков. 

Приятелят на Радев от младежките му години преглътна куп жаби в името на дружбата им и не сдаде поста след порой от скандали, свързани с изявите на Радева, докато е возена и охранявана от НСО. Затова е направо страховито да се разсъждава какъв е скандалът, опънал нервите му до краен предел, така че и той като мнозина да изостави окончателно Румен Радев. И да го потопи окончателно в опасната изолация, към която го тегли втората му съпруга във всеки житейски и професионален смисъл.  

На "Дондуков" 2 президентът е в пустиня - без секретарка, без пиар, без идейни съмишленици, със строг режим на допуск на хората, които могат да общуват с него, контролиран лично от Десислава Радева. При това от кабинета на вицепрезидентката Илияна Йотова, която изгонила оттам отдавна, понеже стаята много й харесва.

Вчера стана окончателно ясно и че Радев не просто е подчинен на жена си, но и няма никакъв контрол над нея, дори за да я помоли да не съсипва малкото му останал имидж.

За тези битовизми сме съобщавали неведнъж и сме обвинявани, че се бъркаме в живота на хората. Може, но само защото всичко това е симптоматично и мащабите му растат вече на международно ниво. 

Изолацията, в която е вкаран Радев от най-близкия си кръг до ниво държавни глави и международни връзки, вреди на България. Президентът на страната ни вече влиза в световни доклади с образа на зависим от Кремъл фигурант, който има за цел да преориентира външната ни политика и това далеч надхвърля нивото на среднощните фейсбук терзания на страдаща от безсъние домакиня. 

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
Мат’рялът и това ще преглътне, къде ще ходи ?!? И това ще преглътне, нали за това станахме БУЛГАРИСТАН !!! Слава Булгаристану ! Героям слава !!!
2
......№ 1..........ДЕСА КУ.РВАТА И БАЦО ТИКВАТА......ТВА СА !..............№2............ЧУМА У КОЧИНАТА !........ ...............................................................КЪФ ФОЛЦЕВАГИН КЪФ Ф16 ?......................................................... ..............................................................ЗАТУВА БУЛГАРИЯ Е НА ДЪНОТО !.................................................. .....................................................ДАТА ......................ПЕЧАТ УТ БКП........ПОДПИС.......................................
3
после ще си изберете когото ви наредят от САЩ
4
Президента изкаява върхове а тази брои звездите и бди над ГЕРБ.Но скоро всичко ще свърши. Идва рецесия а с това и края на Боко
5
Ма--ст--ята, голяма пу--т--ка си била ти ма. Аз те мислих само за проста.
6
провокация,пропаганда!!Те още от преди век си живееха в своят си виртуален свят още преди да бъде открит компютъра,интернета,фейсбука и действителния виртуален свят!Нашият народ е казал,че човек се учи до гроб,ама какво да кажем за льотчика,като той не е от нашия народ,а е руски възпитаник,а както знаем руснаците живеят с чувството че те са алфата и омегата!!Така ще си умре и ненаучен “зеленият чорап“ и това е най малкото което трябва да ни занимава,ако не бяха 85%та имбецилите,дето го избраха,та да берем срамът всички българи!!
7
Президента изкачва висоти а Пекинската патица заедно с Боко низини. Президента е избран от всички българи а Боко и Калинката от Къррджали са избрани с около 2 % от българите
8
Никой не пита за Деса Проститутката,а за световно неизвестния Радев, дори не се споменава! На всички е ясно, че Радев е нищожество, назначено като пета колона на КГБ с гласовете на ДПС и БСП, спонсорирано от Мафията! Толкова е тъп Жабока Кърмит, че и за консилиере не става, дори и като говорител се дъни с каканиженето и заекването си! Единствено може да рецитира Устава на БКП на английски, поради което плаща с държавни пари 2-3 заплати на секретарката и на майка и също и на доста роднини и Баджанаци! Напълно излишна фигура е Кърмит, рекламно лице на джолани и шкембе чорба!
9
Мунчо е слаботоков и това е известно на цял свят и на всички а жена му парцалеса е най добрата антиреклама която самоубива политически чехлю хахахаха
10
Втората съпруга назначена от нинова по спешност , се оказа последователен и деен унищожител на без друго липсващият имидж на пребиваващия на Дондуков 2. Пълен срив и изолация на "любимия" на някои комунисти / предимно възрастни хорица по малки селца и махали/ . Опити за някакви изяви на бившия летец за посещения на селски сборове, панаири по ливади и сега с изкачване на планински върхове! представете си какъв висок рейтинг има селския президент, свършиха и екскурзийките с Любимата на сърцето му , никой вече не му вярва за нищо. Само ветото на закони , отхвърляни от парламента , бягството на близки до него служители , говорят за дъното на блатото, което сам достигна . Докъде ли може да стигне до края на мандата- никой не знае!!
11
Защото е РЕЗИЛдент!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
искам да попитам: Кое от написаното в този материал не е истина??? Защитавайки Деса и критикувайки журналистите, вие одобрявате случващото се в Президентството! А ценни хора напускат Радев заради простоти ята на Деса. Моля един да изброи лъжите в този материал. И знам, че няма да има такъв. Не поощрявайте простотията, наглостта и ТЪПОТИЯ ТА! !!
14
НАЙ - ПОСЛЕ , НЯКОЙ ДА КАЖЕ ---- ЦАРЯТ Е ГОЛ ! ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ , НАРОДЪТ ВИЖДА , ЧЕ ТОЗИ ПРЕЦЕДЕНТ Е СУПЕР ПРОСТ , НЕДОДЯЛАН , КОН С КАПАЦИ , ПОДВИЖНО ЧЕРВО , КОЕТО САМО ЗА МЕСЕЦ -- ИЗСИРА ПО 10 600 лв НАРОДНИ ПАРИ , А НАСРЕЩА -- НИЩО ! ПЪЛЕН АУТСАЙДЕР !
15
Да живее генерал деси
16
Основният проблем на Радев е неговия главен секретар, който ръководен от задкулисието създава огромни интриги срещу конкретни лица от администрацията на президента. Пред президента има 2 алтернативни: Или да остане сам с главния си секретар, или да го изгони!
17
Дори не си струва и е гнусно да коментираш, тоя мурзилски шербет, и свиркаджия на Путин:-)
18
Какъв народ си ти бе дрис-льо ???
19
Много противна тъз Деси бе. Отврат
20
А вчера разбрах, че "нашия" Президент бил и баир-будала (така се казва на туристите). Преди години имахме един "Цар" на който му казваха "мадридския пилиглим"(неадекватен, който се разхожда по планините) - нещо като нямаш аргументи правиш коремното на някой лост и нещата се "оправят" от самосебе си!?!?!?
21
Абе много гешево келешево,многодиеси мутреси ,пардон метреси.
22
Уж парите свършиха и пак се намират заблудени товаришчи ,но не е изключено и един да плюе за десет. Пред тях едва ли са блеснали житата окъпани от топъл дъжд,ала 30-50 лв са си пари да си стоиш пред клавиатурата и да намираш кусурите на тези които са взели решение и са свършили нещо.Все за нещо ще намери Георги,Ваньо,Петко ,Митко да се начумери.Досега се спъваха и падаха от ограничителите ами сега с тези колчета , ако някой си откъсне топките ко праим.
23
Радев има семейство за разлика от борисов.Що не осветлите семейния му живот. Живот на мутра и паразит. С мутрите си разменяли жените, когато играели на покер. Всички край бойко са некадърници и плужеци. Жалки са, но ядат народната пара, и са се угоили като прасета.
24
Браво,Звездомира!
25
Не ми се вижда Президентът да е "тъжно изолиран" - напротив. А приказките срещу съпругата му са плод на комплекси във визуален и в интелектуален план и на двете основни писачки на Пик - както на Звездомира, така и на Ива
26
Но ЛОХ-ДЕСИ е с най-добър МЕНИДЖМЪНТ на Ф-ютката си. Достатъчно е да знаем за кого я е менажирала целенасочено- за баджанаците Слави Трифонов, Георги Свиленски, Румен Радев...
27
ГРЕШИШ,ЗА СЕЛЯНИНА ОТ С.СЛАВЯНОВО ХАСКОВСКО СА ГЛАСУВАЛИ БЛИЗО 28% ОТ БЪЛГАРИТЕ ДЕБИЛИ,А ОСТАНАЛИТЕ 72% НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО!ЗАПОМНИ ГО С ТЪПАТА СИ ГЛАВА!
28
Този прост човек льотчика Радев единственото му ясно нещо са руските самолети, на които се е вихрел в небесата. И до там. Защо толкова много комунистите мразят жена му. Може би, защото точно тя е много по-подготвена за ролята президент и се мъчи някак си да му внуши, да му повлияе на този льотчик, че все пак макар и случайно е станал президент и трябва да се държи като такъв. Да защищава интересите на България, а не на Русия. Може би правилно изритва руската крадла таварищ Елена Йончева и руският служител другаря Иво Христов. И двамата станаха евродепутати. Там тези двамата заедно с другата комунистическа тайфа ще провокират ЕС в интерес на работодателят си Русия.
29
Клише за простщина, при това продажни са! Двамата туристи на наша издръжка, позор!
30
platena avtorke, na 4ujdo umrialo ne pla4i e kazal naroda.taka, 4e po spokoino.
31
От тъпи хора и коментарите им затова сме на последно място в ЕС и на 37 в Европа.
32
Тоя физкултурник е известен с един прякор. Дали става за скиор
33
Защото тая драскачка, не си поддържа междукрачната хигиена, както и в устната кухина.
34
Цачева плевенският травecтит по-цвете ли щеше да е от него?
35
отговор на коментар
Народът тотално изтрещя! Не може простия и некадърния да дава оценка на умения и образования! Нека Ви управляват Боковци, Цоцовци, малоумни Калинки и хора, завършили с купени дипломи - с 3.50. Това заслужавате! Нека Ви тъпчат и крадат "умните" на деня!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16301
архив

В детската градина учителката кара децата да броят. Стоянчо: - Едно, две, три, четири.. Гошко: - Пет, шест, седем, осем.. Иванчо: - девет, десет, вале, дама, поп...

няма нови новини
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
сега
1236
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Синът на подсъдимия олигарх Миню Стайков заби щерката на разстреляния висаджия Нарциса
x
НЕСТАНДАРТНО: 6 идеи за бърз секс
x